Головна » 2014 » Листопад » 15 » Суперкубок – апофеоз футбольного сезону
11:03
Суперкубок – апофеоз футбольного сезону
9 листопада на стадіоні ОСК «Діназ» в Лютежі був зіграний останній матч футбольного сезону 2014 року у Вишгородському районі. Завершився сезон не тільки напрочуд цікавим, безкомпромісним, драматичним, а й дуже складним. Стартував сезон у травні і проводився у два кола, у двох лігах. Таким чином, сезон тривав сім місяців і було зіграно близько 200 матчів.
 
На превеликий жаль, до фінішу дійшли не всі – у кожній з ліг знялося по одній команді: у вищій лізі – «Місто щастя» (Димер), у першій лізі – «Козаровичі».
 
І ось настав день останнього матчу сезону – матч за суперкубок Вишгородського району, матч, у якому визначається найсильніша команда сезону. 
 
Матч між чемпіоном району ФК «Лісовичі» та володарем кубка району ФК «Інделек» (м. Вишгород) викликав неабиякий інтерес у глядачів та спеціалістів. Саме ці дві команди двома тижнями раніше розіграли кубок Вишгородського району. Тоді, нагадаємо, сильнішими виявилися футболісти з Вишгорода, перегравши своїх суперників з рахунком 4:1. А в останньому турі чемпіонату району між цими командами було зафіксовано бойову нічию з рахунком 1:1. Тож вболівальникам було досить цікаво, чи зможе чемпіон довести свою перевагу перед непримиримим суперником.
 
Перед початком матчу за суперкубок відбулася урочиста церемонія офіційного закриття сезону та нагородження чемпіонів та призерів чемпіонату. Кубки та медалі, дипломи та цінні подарунки гравці отримали з рук начальника відділу молоді та спорту Вишгородської РДА Миколи Горового.
 
Кращими в сезоні стали:
 
Вища ліга.
1 місце – ФК «Лісовичі», 2 місце – «Енергетик» (Вишгородський р-н), 3 місце – ФК «Діназ». Кращий тренер –Леонід Титаренко (ФК «Лісовичі»). Кращий воротар Євген Стриж («Інделек»). Кращий захисник Сергій Пономаренко («Інделек»). Кращий півзахисник Ігор Кашка (ФК «Діназ»). Кращий нападник Артем Охременко («Енергетик»). Кращий гравець Олександр Школьний (ФК «Лісовичі»).
 
Перша ліга.
1 місце – ФК «СНД» (Нижча Дубечня). 2 місце – «Нептун» (Старі Петрівці), 3 місце – «КДЮСШ» (Вишгородський р-н). Кращий тренер Анатолій Клименко (ФК «СНД»). Кращий воротар Ігор Магура (ФК «СНД»). Кращий захисник Андрій Білоус («КДЮСШ»). Кращий півзахисник Юрій Ананченко (ФК «Нептун»). Кращий нападник В’ячеслав Порубаний («Демидів»). Кращий гравець Костянтин Саченко (ФК «СНД»).
 
Та повернемося до суперкубка. Цього разу ФК «Лісовичі» будь-що прагнув взяти реванш. Тому з перших хвилин підопічні Леоніда Титаренка кинулись великими силами вперед і вже до шостої хвилини матчу вели у рахунку 2:0. Точними ударами відзначилися Кирило Скринник та Олександр Школьний. Прийти до тями дружній колектив «Інделек» зміг лише всередині першого тайму. Спочатку Антон Каплунов влучно пробив у нижній кут воріт, а за п’ять хвилин потому Андрій Маковка реалізував пенальті. У підсумку 2:2, і команди пішли на перерву. А після перерви ФК «Лісовичі» було вже не спинити. Упіймав свою гру, як-то кажуть, кращий гравець чемпіонату Вишгородського району Олександр Школьний. Він двічі відзначився після перерви, у підсумку оформивши хет-трік, ще один гол за Лісовичі забив Олександр Бондаренко. Усе, чим змогли відповісти футболісти з Вишгорода, це ще одним реалізованим пенальті від Андрія Маковки, та на більше в «Інделека» просто не вистачило сил. Тож у підсумку цілком заслужена перемога ФК «Лісовичі» з рахунком 5:3. Таким чином, золоті медалі чемпіонату підопічні Леоніда Титаренка поклали у красень суперкубок Вишгородського району. З цим безперечним успіхом ми всі їх і вітаємо! І бажаємо в наступному сезоні гідно представити Вишгородщину на обласному кубку регіональних чемпіонів імені Петра Бесносенка.
 
Микола КОРОЛЬ,
голова Вишгородської районної федерації футболу
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 477 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus