Головна » 2014 » Серпень » 09

«Поліський віночок» звучить у Пиляві

«Поліський віночок» звучить у Пиляві

Погожого літнього дня, 27 липня, з Демидова вирушив автобус – 17 співаків-аматорів ансамблю «Любисток» та до двох десятків мешканців села. Довідавшись, що в селі Пилява вже декілька місяців працює меморіальний музей Великої Вітчизняної війни, артисти захотіли ознайомитись з новим музеєм у нашому районі.
 
Незвичайно Пилява зустрічала гостей. Як тільки наш автобус зупинився у березовому гайку біля церкви, з її дзвіниці урочисто полинув у небо і душі екскурсантів чистий передзвін.
 

Відремонтовані відділення прийняли перших пацієнтів

Відремонтовані відділення прийняли перших пацієнтів

Минулого тижня у Вишгородській центральній районній лікарні відкриті відремонтовані терапевтичне та хірургічне відділення. 
 
Ремонт з різних причин тривав майже півтора року. За цей час у приміщеннях зроблений капітальний ремонт із заміною, як то кажуть, від стелі до підлоги. А нові меблі в палатах та маніпуляційних – кушетки, стільці, столи, тумбочки, холодильники, кондиціонери та додаткове обладнання для інвалідів Великої Вітчизняної війни та інших категорій пацієнтів лікарні – додають зручностей і лікарям, і самим хворим. Будівельні роботи виконувалися ВАТ «ПМК-43» під керівниц ... Читати далі »

Лебедівці провідали земляків

Лебедівці провідали земляків

Напружена ситуація, що склалася на сході нашої держави, не залишає байдужим жодного жителя Лебедівки. Люди не стоять осторонь і активно долучаються до акції «Підтримай свою армію  сьогодні, аби завтра не годувати чужу!». 
 
Організаторами акції виступила Асоціація рибалок-промисловиків та користувачів Київського водосховища. Кожен свідомий житель села Лебедівка, хто долучився до цієї акції, вніс свій вклад у майбутню перемогу. Люди несли все, що необхідно нашим солдатам у спекотному донецькому степу – це різні овочі, фрукти, цукор, печиво, цукерки, чай, кава, сухарі, вода, предмети ... Читати далі »

Воїни-афганці – для воїнів АТО

Воїни-афганці – для воїнів АТО

49 пар берців, 50 шт. балаклав, 86 ком­плектів білизни та 50 шт. бандан на суму 19000 грн придбали члени Вишгородської районної організації «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» для військових з Вишгородського району, які беруть участь в АТО.
 
Ці речі були передані волонтерам Народної ради Вишгородського району та ГФ «З відкритим серцем у майбутнє», які доставлять усе це хлопцям у місця дислокації.
 
– Ми на своєму досв ... Читати далі »

Легальна зарплата: упевненість у завтрашньому дні

Легальна зарплата: упевненість у завтрашньому дні

Вагомим джерелом збільшення дохідної частини місцевого бюджету є легалізація зайнятості населення, детінізація заробітної плати та її підвищення. Тому працівники Вишгородської ОДПІ  приділяють велику увагу  детінізації трудових відносин, здійснюють упереджувальні заходи серед суб’єктів господарювання, які затримують виплату заробітної плати або виплачують її нижче встановленого законодавством мінімуму. 
 
Спільно з представниками районної адміністрації цього року проведено сім засідань робочих комісій, на які були запрошені керівники підприємств та підприємці, де відстежуються причини, що ... Читати далі »

Покровителі землі Руської

Покровителі землі Руської

Святі страстотерпці Борис і Гліб (у хрещенні Роман і Давид) були першими руськими святими, канонізованими Руською і Візантійською церквами. Вони були молодшими синами святого рівноапостольного князя Володимира. Народились вони незадовго до хрещення Русі і виховувались в дусі християнського благочестя. Отримали гарну освіту, любили читати Священне Писання і мали стремління присвятити своє життя служінню Богу. Брати вирізнялись милосердям та добротою.
 
Ще за життя батька Борис отримав в уділ Ростов. Молодий князь прославився як хороб­рий і гарний воїн. Незадовго до своєї смерті великий князь Володимир покли ... Читати далі »

«Веснянки» співають у Європі

«Веснянки» співають у Європі

Україно, Україно, ти у нас одна єдина. Горе і біль в Україні – це проходить через наші серця, нашу душу... Саме з такою тривогою у серці ми їхали на міжнародний фольклорний фестиваль в Іспанію. Ми, представники Вишгородського району села Лютіж, молодший колектив ансамблю «Веснянки» з художнім керівником Віктором Веснянком на чолі та група підтримки у складі Ніни Сивашенко, Ольги Кирієнко, Ольги Мельниченко, Наталії Савенок-Духоти, однокласників випуску 1973 року Лютізької середньої школи, та Анатолія Вітряного.
 
На шляху до Іспанії ми проїхали Краків, Прагу, Париж і скрізь, незважаючи на мов ... Читати далі »

Ангел-охоронець від щирих дитячих сердець

Ангел-охоронець від щирих дитячих сердець

Дітям, які приїхали з зони проведення АТО і відпочивають сьогодні на Вишгородщині, випала унікальна можливість відвідати тренувальний табір батальйону «Київ-2»  та познайомитись із захисниками Вітчизни.
 
До поїздки діти готувались ретельно – майстрували листівки з гербом та надписом «Слава Україні! Героям слава!», а також пов’язки у національних кольорах. Листівки дітки підписували простими словами, які виходили з їхніх щирих дитячих сердець. Вони бажали здоров’я, перемоги, успіхів, швидкого повернення, і щоб бійців оберігав ангел-охоронець. Також спеціально для ... Читати далі »

Крутились «Димерські колеса-2014»

Крутились «Димерські колеса-2014»

В околицях Димера, у мальовничому лісі, відбулись перші аматорські крос-кантрі велоперегони «Димерські колеса-2014», організаторами яких виступила група ВК «Типовий Димер» (Вадим Грищенко, Олександр Димура) за фінансової підтримки громадської ради Димера та за технічної підтримки освітньо-культурного  цент­ру «Дивосвіт».
 
Спортивні змагання відбулись у спекотну суботу, 2 серпня. Старт пролунав о 13.00. Не дивлячись на спеку, усі бажаючі та, власне, учасники прибули у табір змагань і чекали своєї черги на старт велоперегонів, що проходили по трасі дов­жиною у 2 ... Читати далі »