Головна » 2014 » Серпень » 9 » «Веснянки» співають у Європі
12:07
«Веснянки» співають у Європі
Україно, Україно, ти у нас одна єдина. Горе і біль в Україні – це проходить через наші серця, нашу душу... Саме з такою тривогою у серці ми їхали на міжнародний фольклорний фестиваль в Іспанію. Ми, представники Вишгородського району села Лютіж, молодший колектив ансамблю «Веснянки» з художнім керівником Віктором Веснянком на чолі та група підтримки у складі Ніни Сивашенко, Ольги Кирієнко, Ольги Мельниченко, Наталії Савенок-Духоти, однокласників випуску 1973 року Лютізької середньої школи, та Анатолія Вітряного.
 
На шляху до Іспанії ми проїхали Краків, Прагу, Париж і скрізь, незважаючи на мовний бар’єр, спілкувалися і з гордістю говорили, що ми українці, ми з України. Місцеві люди нас щиро і захоплено вітали.
 
Невеличке курортне містечко Калелья під Барселоною прийняло близько 100 країн учасниць фестивалю. У колоні, яка йшла до центральної площі фестивалю,  Україну представляли Київ, Вишгородський, Фастівський, Броварський, Богуславський райони, Львів та Одеса. За нашою колоною йшли представники Росії.
 
Перед виступом ансамблю «Веснянки» хлопець у білій вишиванці, дівчина у чорній (тому, що у нас в Україні жалоба) винесли на сцену прапор України. Творчість нашого колективу дуже гарно сприймали, особливо гаряче підтримували представники Прибалтики, Туреччини, Грузії. Наша солістка Анічка співала своїм дзвінким голосом «Це моя Україна» і ми, зі сльозами на очах, підтримували її.
 
Наш український прапор, наші вишиванки, наші вітання «Слава Україні – героям слава» – це те, що було з нами у Європі. Ми переможемо, ми поборемо ворога, бо Україна наша найкраща. Ми побачили красоти західноєвропейських країн, милувалися природою Польщі, Чехії, Франції, Іспанії, Монако, Італії, Угорщини, але немає кращої землі, ніж наша рідна ненька Україна.
 
Наталія САВЕНОК-ДУХОТА, Лютіж
Категорія: Лютізька громада | Переглядів: 821 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus