Головна » 2014 » Серпень » 9 » Відремонтовані відділення прийняли перших пацієнтів
12:19
Відремонтовані відділення прийняли перших пацієнтів
Минулого тижня у Вишгородській центральній районній лікарні відкриті відремонтовані терапевтичне та хірургічне відділення. 
 
Ремонт з різних причин тривав майже півтора року. За цей час у приміщеннях зроблений капітальний ремонт із заміною, як то кажуть, від стелі до підлоги. А нові меблі в палатах та маніпуляційних – кушетки, стільці, столи, тумбочки, холодильники, кондиціонери та додаткове обладнання для інвалідів Великої Вітчизняної війни та інших категорій пацієнтів лікарні – додають зручностей і лікарям, і самим хворим. Будівельні роботи виконувалися ВАТ «ПМК-43» під керівництвом Володимира Степанечка.
 
– Такого ремонту лікарня не бачила з часу її заснування. Цей титанічний об’єм роботи виконано завдяки спільним зусиллям райдержадміністрації та депутатського корпусу, – зазначив головний лікар ЦРЛ Віктор Павленко. – Величезну матеріальну та організаційну допомогу при здійсненні ремонту та закупівлі обладнання відділень надали народний депутат України Ярослав Москаленко, депутат обласної ради Олександр Приходько, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації, депутат районної ради Вячеслав Савенок та інші. Нове обладнання у приміщеннях для пацієнтів, харчоблоках та інших службових кімнатах – усе це ті зручності, що роблять перебування людини у лікарні максимально комфортним. Це стосується не тільки пацієнтів, а й медичного персоналу. 
 
Як повідомив завідувач хірургії Ігор Візняк, відкриття відділень після ремонту дало змогу «розвантажити» інші приміщення. У хірургічному відділенні обладнана додаткова кімната для функціональних процедур, гастроскопії. 
 
– Якщо раніше доводилося розміщувати хворих по п’ять-шість у палаті, а інколи й у коридорі, зараз цієї проблеми не стало, – підтримала колегу в.о. завідуючої терапії Галина Крикончук. – У хірургії та терапії сьогодні є палати для двох, трьох та чотирьох хворих. Кілька палат, крім іншого, обладнані ультрафіолетовими бактерицидними лампами, туалети зроблені доступними для інвалідів, які пересуваються на візках, є душ.
 
Звісно, досконалість не має меж. Потребує ремонту операційний блок, ще декілька приміщень,  але те, що було зроблено за останні три роки надає впевненості, що наша лікарня й надалі буде гордістю району.
 
Інф. «Слова»
Фото Володимира ПОТАПОВА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 465 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus