Головна » 2014 » Травень » 24

Фестиваль юних пожежних (відео)

Фестиваль юних пожежних (відео)

ДЮП – це круто,  ДЮП – це клас, ДЮП – об’єднує всіх нас. Саме під таким гаслом 16 травня у Вишгородському Центрі творчості дітей та юнацтва «Дивоствіт» пройшов фінальний етап обласного туру ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних.
 
Щорічно цей захід проводиться за сприяння Головного Управління ДСНС України у Київській області та Київської обласної державної адміністрації.
 
Гостей Фестивалю радо вітав оркестр Державної служби України ... Читати далі »

У Вишгороді – земельний скандал

У Вишгороді – земельний скандал

У Вишгороді склалась критична ситуація із неправомірним виділенням землі під багатоповерхові забудови. Народний депутат Ярослав Москаленко закликає провести у Вишгороді громадські слухання через незаконну роздачу землі забудовникам у місті. 
 
Парламентарій повідомив, що отримав низку звернень від громадян, в яких вишгородці висловлювали занепокоєння даною ситуацією. Резонанс викликало, зокрема, виділення землі під багатоповерхівки навколо Центру дитячої творчості «Дивосвіт», уздовж Набережної, на прибудинкових територіях і дитячих майданчиках тощо.
 

Долаємо наслідки негоди

Долаємо наслідки негоди

Практично тиждень знадобився енергетикам, зв’язківцям, комунальникам, лісникам та фахівцям служби з надзвичайних ситуацій для ліквідації наслідків серії буревіїв, що пронес­лися теренами Вишгородського району і всієї України в ніч з 18 на 19 травня цього року. 
 
У результаті стихії по району пошкод­жено 26 ліній електропередач потужністю 10 кВт. Через спрацювання систем захисту 4-х кіловатних ЛЕП, що забезпечують електропостачання населених пунктів, тимчасово без світла залишилася переважна більшість сіл і селищ району. 
 

Батальйон добровольців «Київщина» приєднався до АТО

Батальйон добровольців «Київщина» приєднався до АТО

21 травня з Хотянівки відбув у Луганську область перший батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Київщина». До складу увійшло 106 добровольців. Патріоти записувались з усієї Київщини. Завдання новоствореного батальйону – охоронна громадського порядку на Луганщині, належне забезпечення прав та свобод місцевих жителів, захист мешканців від злочинних посягань. Усі добровольці пройшли вишкіл на базі школи міліції у Хотянівці. 
 
Під час відправлення батальйону були присутні заступник начальника ГУМВС України в Київській області Григорій Розум та народний депутат Ярослав Мо ... Читати далі »

Як реалізувати своє право голосу

Як реалізувати своє право голосу

 
У попередньому номері ми говорили про особливості проведення позачергових виборів Президента України. Сьогодні, упродовж теми, розглянемо організаційні, правові і соціально-політичні аспекти, пов’язані з виборами, що мають відбутися 25 травня 2014 року. Нагадаю, що наш співрозмовник начальник юридичного відділу Вишгородської районної ради Віктор Стукач.
 

Свято перемоги чи скорботи?

Свято перемоги чи скорботи?

За декілька років Великої Вітчизняної війни наша українська земля практично перетворилася на велику руїну. Скільки поту і крові треба було, щоб відновити життя у цій пустелі...
 
У цей день чомусь не святкується. У День Перемоги хочеться пом'янути всіх земляків наших, які загинули у кривавій круговерті війн та революцій. Зникли у чорториї військових конфліктів на різних кінцях планети, померли через техногенні катастрофи. 
 
«Світе мій убогий! Покажи мені, де на тобі про ... Читати далі »

Проводи на чорнобильському цвинтарі

Проводи на чорнобильському цвинтарі

Щороку міста та навколишні села біля Чорнобильської АЕС напов­нюються людьми. Приїздять  вони сюди на поминальні дні з різних кінців єдиної і неподільної України раз на рік, і саме на дев’яте травня. Тут  звичайні і побутові слова – «єдина і неподільна  Україна» – набувають особливого змісту, через спільну трагедію – втрату рідних та  близьких. А Чорнобильська станція лише символізує єдине для всіх горе.
 
– З кожним роком людей на цвинтарях  стає менше, – стримуючи сльози через, по суті, назавжди  втрачену малу батьківщину, &nda ... Читати далі »

Чужі серед своїх?

Чужі серед своїх?

«...Дав Господь землю велику й багату,
ніби рай, та не вложив у серця наші справжньої любові до неї...»
Богдан Лепкий
 
Одним із напрямків трудової ... Читати далі »

24.05.2014

Усі малята люблять цирк

Усі малята люблять цирк

Хто в дитинстві не захоплювався цирком? Не стежив, затамувавши подих, за рухами фокусника-ілюзіоніста? Не дивувався карколомним польотом еквілібристів під куполом цирку? Але бути глядачем – це одне, а от спробувати себе в ролі циркового артиста – звісно інше. Тому і радощів цього дня у вихованців Демидівського ДНЗЦРД «Орлятко» було через край! 
 
Спортивний зал дитсадка перетворився на циркову арену. Звуки маршу – і перед зачарованими очима дітей парадом-аллє  проходять усі учасники циркового шоу. З нетерпінням малюки чекали появи дресирувальників з їх підопічними &ndash ... Читати далі »

Літо – пора відпочинку дітей

Літо – пора відпочинку дітей

Добігає кінця травень і вся дітвора з нетерпінням чекає літа, канікул, відпочинку та оздоровлення. А у районній державній адміністрації у розпалі підготовча робота до проведення літньої оздоровчої кампанії. Протягом літа планується оздоровити 5460 дітей, що становить 70% дітей шкільного віку. Першочергова увага приділяється оздоровленню та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, які проживають у багатодітних родинах, сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах; діти-інваліди; діти, які перебувають на диспансерному обліку; діти талановиті, обдаровані.
 
24.05.2014

Наші в Іспанії на міжнародному турнірі

Наші в Іспанії на міжнародному турнірі

В Іспанському місті Вікторія 6-11 травня проходив хокейний турнір «ІІ Torneo internacional hocky hielo veteranos» серед ветеранів спорту. Участь у змаганнях брала й наша команда ХК «Вишгород». 
 
Загалом на турнірі змагалося сім команд, а перемогла українська з результатом 5 перемог та 1 нічия. Зважаючи на те, що минулого року ХК «Вишгород» посів третє місце, прогрес доволі значний.
 
– Нам поталанило перемогти на цікавому турнірі у запекл ... Читати далі »

Черговий тур без несподіванок

Черговий тур без несподіванок

Третій тур чемпіонату Вишгородського району з футболу сезону 2014 року несподіванок не приніс. І хоча вболівальники з нетерпінням очікували центрального матчу туру у вищій лізі між командами «Діназ» та «Лісовичі», але на сьогоднішній день зовсім юні футболісти «Діназу», нажаль, ще не можуть конкурувати з більш досвідченими та майстерними гравцями з ФК «Лісовичі». 

У підсумку 3-1 на користь гостей. Упевнено переграли своїх суперників команди «Динамо КВПУ»(Катюжанка) та «Енергетик» (м. Вишгород). Складається таке враження, що разом з ФК «Лісовичі» ... Читати далі »