Головна » 2014 » Лютий » 15

Щира вдячність і шана ветеранам

Щира вдячність і шана ветеранам

У Богуславі відбулися обласні урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення Київщини від німецько-фашистських загарбників та церемонія передачі бойового прапору 136-ї стрілецької дивізії – символу естафети пам’яті «Слава визволителям України. Пишаємося Великою Перемогою» – від Миронівського Богуславському району на збереження.

У заходах взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Київської обласної ради Олександр Качний, заступники голови КОДА Володимир Максименко і Тетяна Подашевська, депутати Київської обласної ради, депутати обласної ради, голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, заступник голови Ради ве ... Читати далі »

15.02.2014

Війна… Чужа і неждана

Війна… Чужа і неждана

Минулого вівторка у Вишгородській загальноосвітній школі І-III ст. №1 відбулася науково-практична конференція «Участь СРСР у воєнно-політичних подіях в Афганістані 1979-1989 років: початок, перебіг, наслідки, уроки».

У роботі конференції взяли участь заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Валентина Духота, методисти відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Л. Царик та О. Довгорук, начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро, учасники бойових дій в Афганістані, вчителі, учні загальноосвітніх навчальних закладів Вишгородського району. ... Читати далі »

15.02.2014

Розмова про службу і солдатську дружбу

Розмова про службу і солдатську дружбу

Вплив війни в Афганістані на наше суспільство виявився доволі сильним. Мені здається, що, не в останню чергу, завдяки їй розвалився і Радянський Союз. Але історія кожної доленосної події складається з невеличких життєвих історій тих, хто брав у ній участь. 

Розмову з нашим земляком із Пірново Олександром Галаганом, який служив в Обмеженому контингенті радянських військ в Демократичній Республіці Афганістан з осені 1984 по весну 1986 року ми почали по телефону. Людина скромна, він не одразу погодився на інтерв’ю. Довелося їхати у Пірново і відривати його від роботи. Роззнайомилися-розговорилися, тож слово гвардії сержанту ВДВ у запасі Олександру Галагану:
15.02.2014

Новий кардіограф для лікарні

Новий кардіограф для лікарні

Цієї середи за сприяння депутата районної ради, Героя України Семена Поташника, НПО «Укргідроенергобуд» передало для використання реанімаційний монітор пацієнта для Вишгородської центральної районної лікарні. 

Це 15-дюймовий сенсорний дисплей із одночасним відображенням дев’яти обраних трендів, із зручним управлінням за допомогою функції «touch screen», джойстика, кнопок на передній панелі і дистанційного пульта. Він відтворює електрокардіограму із можливим записом 12 відведень, автоматичним визначенням аритмій, аналізом сегменту ST. 

– Ми завжди з повагою ставимося до праці лік ... Читати далі »

15.02.2014

Сертифікати на землю вручено

Сертифікати на землю вручено

Відбувся виїзний прийом громадян головою райдержадміністрації Олександра Приходька. Цього разу глава району працював у Нижчій Дубечні. 
 
На прийомі були присутні заступник голови РДА Валентина Духота та сільський голова Валентина Клименко. Під час прийому Олександр Приходько вручив мешканцям села сертифікати на право на земельну частку та розглянув особисті звернення громадян.
 
По закінченні прийому голова адміністрації відвідав місцеву загальноосвітню школу, де директор Ольга Прокопенко розповіла про хід навчального процесу та потреби у дообладнанні навчальних класів та методичн ... Читати далі »

Протидія торгівлі людьми

Протидія торгівлі людьми

У Димерському будинку культури минулого тижня відбулося засідання «круглого столу» під назвою «Протидія торгівлі людьми». 

У заході взяли участь начальник служби у справах дітей та сім’ї Валентина Тимошенко, фахівець соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Григорій Алєксєєнко, настоятель храму Святих Козьми і Дем’яна Римських отець Іоан, заступник директора Димерської гімназії з виховної роботи Анна Климова, учні старших класів  димерських ЗОШ №1 і гімназії.

Ініціатор проведення зустрічі – служба у справах дітей та  сім’ї, структурний підрозділ ... Читати далі »

15.02.2014

І в нездоров’ї він був Титаном духу…

І в нездоров’ї він був Титаном духу…


Тарас Шевченко! Це ім’я дорогоціною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. У славній плеяді безсмертних класиків літератури геніальний співець українського народу по праву стоїть в одному ряду (а може й вище, зважаючи на особливості нашого розвитку як нації) з такими титанами думки і слова як Гомер і Шекспір, Пушкін і Толстой, Гете і Байрон, Шіллер і Гейне, Бальзак і Гюго, Міцкевич і Бернс, Руставелі і Нізамі, чия мистецьк ... Читати далі »

15.02.2014

Хто хоче висловитися – відійдіть від мікрофону!

Хто хоче висловитися – відійдіть від мікрофону!

У редакцію «Слова» надходять дзвінки, листи, де люди коментують проведення недільного народного віча у Вишгороді. Я вважаю добрим знаком, коли є бажання висловлювати свою позицію. Це не означає, що хтось «проти» чи «за». Є своє бачення ситуації і його не бояться висловлювати. Це ознака одужання суспільства. Різні погляди на те, що відбувається, дають можливість знайти щось спільне, точки перетину. А відтак – шляхи до порозуміння. 

Мій колега-журналіст одного з загальнонаціональних видань висвітлював створення «Майданів» у різних містах України. У Рівному, наприклад, три партії запропонували по дві людини та запросили приєднатися шістьох найактивніших представників громади. Тоб ... Читати далі »

15.02.2014

Наші таланти – найкращі з трьохсот!

Наші таланти – найкращі з трьохсот!

Міжнародний фестиваль-конкурс «Соняшник», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка, відбувся на початку лютого у Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району міста Києва. 

У заході взяли участь більше 300 дітей віком від 4 до 16 років з усієї України, а також діти з Індонезії та Іраку. Метою свята було ознайомлення юних представників різних міст з культурними скарбами нашої держави, надання дітям і молоді можливості для творчого спілкування та виявлення своїх талантів.

Організатори фестивалю – Міжнародний ... Читати далі »

15.02.2014

Грандам спокою не буде

Грандам спокою не буде

3-4 лютого у басейні  Білоцерківської ДЮСШ №1 відбулася відкрита першість  Білої Церкви з плавання.  

На ці змагання була запрошена і команда Вишгородської районної КДЮСШ, а також команди з Борисполя, Обухова та Броварів. Юнаки та дівчата змагалися у різних спортивних дисциплінах. У черговий раз наші вихованці виступили успішно, зайнявши у всіх дисциплінах почесне третє місце, три бронзові естафети і в підсумку загальне командне третє місце. Наших юних плавців випередили лише обласні гранди  з Білої Церква та Броварів  – з ними нам, поки що, важко конкурувати. Але ми вперто рухаємося вперед і в майбутньому о ... Читати далі »

15.02.2014