Головна » 2014 » Лютий » 15 » Протидія торгівлі людьми
11:25
Протидія торгівлі людьми
У Димерському будинку культури минулого тижня відбулося засідання «круглого столу» під назвою «Протидія торгівлі людьми». 

У заході взяли участь начальник служби у справах дітей та сім’ї Валентина Тимошенко, фахівець соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Григорій Алєксєєнко, настоятель храму Святих Козьми і Дем’яна Римських отець Іоан, заступник директора Димерської гімназії з виховної роботи Анна Климова, учні старших класів  димерських ЗОШ №1 і гімназії.

Ініціатор проведення зустрічі – служба у справах дітей та  сім’ї, структурний підрозділ адміністрації, до функціональних обов’язків якого входить ведення питань соціально-правового захисту дітей, реалізації в районі державної сімейної політики, а саме: вжиття заходів з метою запобігання сімейного неблагополуччя, насильства в родині, соціального сирітства. 

Як відомо, попереджений – значить озброєний. Постійне проведення круглих столів, міжвідомчих нарад, семінарів та тренінгів ще раз нагадує молодому поколінню про існування такої небезпеки як торгівля людьми. Особливо в наш час, коли відкриті кордони між державами і громадяни можуть безперешкодно мігрувати. Це питання для молоді дуже актуальне. Тому присутні обмінялися інформацією з цього явища. Учні підготували короткі, змістовні інформаційні виступи, а також театралізовані постановки, у яких  зобразили як саме може відбуватися вербування, рабство, продаж людей. Присутні переглянули фільм «Станція призначення життя» про це ганебне явище, заманювання людей до примусової праці.

Під час дискусії присутні дійшли висновку, що незважаючи на те, що насильство у суспільстві було завжди у тій чи іншій формі, у наших силах  запобігти йому. Головне уважно ставитися до оточуючих людей, до їх проблем, сказати своєчасно добре слово, тому, хто цього потребує у складний момент життя. Також треба знати свої права, поділитися ними зі своїми товаришами, колегами, щоб вберегти їх від необдуманих кроків. І цінувати найголовніше – життя.

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Переглядів: 394 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus