Головна » 2014 » Лютий » 15 » Війна… Чужа і неждана
11:34
Війна… Чужа і неждана
Минулого вівторка у Вишгородській загальноосвітній школі І-III ст. №1 відбулася науково-практична конференція «Участь СРСР у воєнно-політичних подіях в Афганістані 1979-1989 років: початок, перебіг, наслідки, уроки».

У роботі конференції взяли участь заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Валентина Духота, методисти відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Л. Царик та О. Довгорук, начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро, учасники бойових дій в Афганістані, вчителі, учні загальноосвітніх навчальних закладів Вишгородського району.

До учасників та гостей конференції звернулася заступник голови Вишгородської РДА В. Духота, яка зазначила, що реалізація завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав , інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій є одним з важливих напрямів у роботі районної влади. Відповідно до Указу Президента України 2014 рік проголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав». Також Валентина Іванівна відмітила, що Вишгородська районна державна адміністрація активно співпрацює з організацією Української спілки ветеранів Афганістану, сприяє підвищенню рівня соціального захисту та медичного обслуговування воїнів-інтернаціоналістів, їх сімей.

Під час заходу обговорювалися наслідки і уроки війни в Афганістані, співпраця загальноосвітніх навчальних закладів з воїнами-афганцями у героїко-патріотичному вихованні підростаючого покоління.

Своїми спогадами про ті страшні події в історії нашого народу поділилися члени спілки Вишгородської районної організації «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» Володимир Задорожній, Володимир Слюсар та Сергій Лук’янчук.

У виконанні учнів Новопетрівської ЗОШ І-III ступенів №1 прозвучала літературно-музична композиція «Війна... Чужа і неждана».

Про співпрацю з воїнами-афганцями поділилися педагог-організатор Литвинівської ЗОШ І- III ступенів А. Сологуб та учні Синяківської ЗОШ І-II ступенів.

Зворушливим був фільм про Велику Віт­чизняну війну, продемонстрований гостям заступником директора з виховної роботи Вишгородської ЗОШ І-III ступенів №1 Г. Петрук .

Присутні вшанували пам‘ять загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки випускнику Вишгородської ЗОШ І-III ступенів №1 Олександру Сенчуку, який загинув в Афганістані. А також відвідали музей бойової слави цієї школи.

Світлана ЧАМРО,
начальник відділу освіти Вишгородської РДА
Переглядів: 435 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus