Головна » 2014 » Лютий » 15 » Щира вдячність і шана ветеранам
11:37
Щира вдячність і шана ветеранам
У Богуславі відбулися обласні урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення Київщини від німецько-фашистських загарбників та церемонія передачі бойового прапору 136-ї стрілецької дивізії – символу естафети пам’яті «Слава визволителям України. Пишаємося Великою Перемогою» – від Миронівського Богуславському району на збереження.

У заходах взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Київської обласної ради Олександр Качний, заступники голови КОДА Володимир Максименко і Тетяна Подашевська, депутати Київської обласної ради, депутати обласної ради, голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, заступник голови Ради ветеранів України Віктор Косинський, голова Київської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Коваль, директори департаментів КОДА, глави міст і районів області, ветерани, учасники бойових дій та громада Київщини. В урочистостях взяла участь і делегація Вишгородського району.

Ветеранів та всіх учасників зібрання привітав голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк і голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов. Вони акцентували увагу на значенні проведення естафети пам’яті, яка тривала на Київщині протягом п’яти місяців, і подякували усім, хто активно взяв участь в приурочених до неї заходах: очільникам сіл, селищ, міст, районів, директорам шкіл, керівникам установ області, учням, студентам і, безумовно, ветеранам.

– Я щиро вдячний вам, шановні ветерани, за те, що ви сьогодні разом з нами відзначаєте цей день – 70-ту річницю визволення Київської області від фашистської чуми. Хочу подякувати всім, хто здобув для нас перемогу, і тим, хто відбудовував нашу країну у повоєнні роки. Вічна шана людям, які врятували людство від фашизму, – наголосив Анатолій Присяжнюк.

До учасників зібрання також звернувся голова Київської обласної ради Олександр Качний, який висловив щирі слова вдячності ветеранам та учасникам бойових дій за їхню мужність та почуття патріотизму. За мужність і відвагу, героїзм і нескореність духу, проявлені у боях за визволення Київщини від німецько-фашистських загарбників у 1943 році, самовіддану працю по відбудові народного господарства, патріотичне виховання молоді та з нагоди 70-ї річниці визволення Київської області від фашистських загарбників Олександр Качний вручив почесні грамоти та подяки Київської обласної ради з цінним подарунком ветеранам Великої Вітчизняної війни. 

Право винести бойовий прапор 136-ї стрілецької дивізії, під яким воїни йшли у бій за звільнення Київщини, було надано Миколі Яковичу Торчину – учаснику бойових дій у Великій Вітчизняній війні, кулеметнику, який воював у складі Першого Українського фронту

Відбулося покладання квітів ветеранами Великої Вітчизняної війни, учасниками бойових дій від Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради, ради ветеранів Київщини до меморіалу загиблим у Великій Вітчизняній війні.

Після закінченні офіційної частини відбувся святковий концерт за участю творчих колективів Київщини.

Із сайту Київської облради
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 709 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus