Головна » 2013 » Вересень » 21

Завжди на передньому краї

Завжди на передньому краї

Площу та сквер біля пожежної частини №37, розташованої у Вишгороді, повністю заполонили люди у формі пожежників. Ветерани і теперішні військовослужбовці, їхні родичі, друзі, запрошені гості. Напередодні Дня рятівника у райцентрі урочисто відкрито пам’ятний знак працівникам пожежної охорони Вишгородського району, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. 

Заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко, поздоровивши присутніх з професійним святом, від імені обласної держадміністрації  презентував рятівникам сучасний пункт обігріву та вручив грамоти облдержадміністрації.  ... Читати далі »

21.09.2013

Працюємо для людей

Працюємо для людей

17 вересня, в рамках реалізації програми «Україна для людей» та завдань Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Валентини Духоти відбулось засідання координаційної ради при Вишгородській районній державній адміністрації з  питань  соціального  захисту пільгових категорій населення.
 
У роботі ради взяли участь заступники голови РДА Тамара Овчиннікова, заступник голови райради Олександр Глущенко, в.о. Вишгородського міського голови Олег Міщенко, головний лікар центральної районної лікарні Віктор Павленко, голова районного ... Читати далі »

Новому поколінню – нові підходи у навчанні

Новому поколінню – нові підходи у навчанні

У актовій залі Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» відбулася нарада, темою якої було освоєння нових програм навчання у початкових класах. 

У роботі наради взяли участь заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський, заступник голови РДА Валентина Духота, т.в.о. начальника відділу освіти РДА Світлана Малашенко, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти міністерства освіти Лідія Щербакова, методист відділу науково-методичного забезпечення змісту початкової і дошкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Ольга Золочевська, спеціаліст відділу ос ... Читати далі »

21.09.2013

Медицині завжди велика увага

Медицині завжди велика увага

Під час робочої поїздки голова райдержадміністрації Олександр Приходько та його заступник Валентина Духота провели зустріч з керівництвом та завідуючими відділень Вишгородської ЦРЛ та поліклініки. 

Під час розмови глава району поцікавився станом справ у роботі закладів, реалізацією завдань медичної реформи та пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, ходом ремонтних робіт у приміщеннях лікарні, закупівлею автотранспорту, кадровим та житловим забезпеченням. 

Головний лікар ЦРЛ Віктор Павленко в ... Читати далі »

21.09.2013

Переможця визначили тільки пенальті

Переможця визначили тільки пенальті

Минулої суботи у Демидові відбулися змагання на «Кубок шкільного футболу» присвячені Дню фізичної культури та спорту.
 
В турнірі прийняло участь вісім дитячих команд з різних шкіл району, а саме: Вишгородська ЗОШ №1, Вишгородська гімназія «Інтелект», Вишгородська спеціалізована школа «Сузір’я», Старопетрівська школа, Демидівська, Димерська та Гаврилівська ЗОШ і Димерська гімназія.  
 
На урочисту церемонію відкриття зібралися поважні гості: голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, заступники голови  РДА Валентина Духота та Тамара Овчиннікова, президент Федерації футболу Украї ... Читати далі »

А колись тут гриміли бої…

А колись тут гриміли бої…

Військові залізничники реконструюють історичні споруди на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» в селі Нові Петрівці. Після завершення саперно-інженерних робіт місце боїв набуде такого вигляду, яким воно було під час Великої Вітчизняної війни. Так військові готують музей до святкування 70-річчя  визволення Києва від німецько-фашистських загарбників.
 
– На місці фортифікаційних споруд командно-спостережного пункту командуючого Першого  Українського фронту, генерала армії Миколи Ватутіна з часом стався зсув грунту, який осипався в траншеї та бліндажі, а дерев’яні балки, якими їх закріплювали, підгнили, – розповідає капітан Держспецтрансслужби ... Читати далі »

Стежками народних месників

Стежками народних месників

(Початок. Продовження у №39 за 28.09.2013 р.
 
Прогриміло страшне 22 червня 1941 року… Уже з перших днів війни на фронт було мобілізовано більше 500 жителів Катюжанки. Людям ще не вірилось, що це кровопролиття продовжиться довго і багато хто з односельчан не повернеться вже до рідної домівки. 
 
Сумнів розвіявся, коли 23 серпня 1941 ... Читати далі »

Мітинг пам’яті у Пірнові

Мітинг пам’яті у Пірнові

Минулої середи у селі Пірнове біля братської могили відбувся мітинг, присвячений 70-річчю визволення села від фашистських загарбників, яке до початку війни було центром Вищедубечанського району.
 
Це була хвилююча зустріч кількох поколінь і вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за мир, за наше сьогодення. Лунали патріотичні пісні воєнних років, що надавало святу особливої атмосфери. Зібралися жителі села, представники підприємств та організацій, розміщених на території села, учні Вищедубечанської школи, вихованці дитячого садочка «Берізка». Мітинг відкрив сільський голова Сергій Книжников, який привітав присутніх, згадав про мужність і героїзм людей у боротьбі з німецькими окупантами. Д ... Читати далі »

Різдво Пресвятої Богородиці

Різдво Пресвятої Богородиці

Дорогі читачі! Вітаємо вас зі святом Різдва Пресвятої Богородиці, котре святкуємо нині, 21 вересня. В народі це свято називається Друга Пречиста. 

Різдво Пресвятої Богородиці – радісне свято, бо народження дитини – це справжня радість. А цей день нагадує нам про народження особливої дівчинки – тієї, що її Бог обрав за матір для свого Сина Ісу­са Христа. У дохристиянські часи, в прадавній культурі нашого народу, матір і материнство дуже шанувались. Тож і не дивно, що українці прийняли й визнали Матір Божу за свою небесну опікунку й покровительку.

Про Різдво Марії знаємо з апокрифічног ... Читати далі »

21.09.2013

Спартакіада комунальників

Спартакіада комунальників

Напередодні професійного свята Дня фізичної культури і спорту у Вишгород на стадіоні «Енергетик» та спортивному залі КДЮСШ відбулася XXVII Спартакіада серед працівників житлово-комунальних господарств Київщини.
 
Змагання проходили за участі та підтримки заступника голови Київської обл­держадміністрації  Володимира Максименка, заступника Вишгородського міського голови Олександра Ростовцева,  директора департаменту управління житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Київської облдержадміністрації Галини Король, обласної організації профспілки місцевої промисловості і побутового обслуговування населення, обласної організації фізкультурно-спортивного товариство ... Читати далі »