Головна » 2013 » Вересень » 21 » Новому поколінню – нові підходи у навчанні
10:39
Новому поколінню – нові підходи у навчанні
У актовій залі Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» відбулася нарада, темою якої було освоєння нових програм навчання у початкових класах. 

У роботі наради взяли участь заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський, заступник голови РДА Валентина Духота, т.в.о. начальника відділу освіти РДА Світлана Малашенко, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти міністерства освіти Лідія Щербакова, методист відділу науково-методичного забезпечення змісту початкової і дошкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Ольга Золочевська, спеціаліст відділу освіти РДА Світлана Чамро, методист Тетяна Ткач, керівники навчальних закладів району, вчителі. 

Під час діалогу з аудиторією, Борис Михайлович наголосив на тому, що основне завдання вчителів молодших класів, не просто подати інформацію та сприяти її засвоєнню, а перш за все бути другом дитині. Адже інформацію, як показує статистика, діти знаходять швидше за своїх вчителів. Важливо знайти індивідуальний підхід до кожного учня, та розумно розподілити учбові навантаження. 

Обговорювалося таке нововведення як «батьківська парта». Наскільки це ефективно? Присутні вчителі обмінялися досвідом з цього приводу та дійшли висновку, що це безперечно дуже корисно, перш за все для батьків учнів. Вони у будь-який час можуть подивитися як поводять себе на уроках їхні діти та як проходить адаптація маленьких школярів. Цього року до шкіл району прийшло дев’ять молодих спеціалістів, які ще вчора навчалися у вищих навчальних закладах, а вже сьогодні вправно передають свої знання школярам.

На шкільному подвір’ї вишгородська малеча розповідала Борису Михайловичу, чому такий важкий шкільний портфель, чим їх сьогодні годували у шкільній їдальні. І всі вони доброзичливо посміхались. – Заради цих  посмішок є сенс працювати і жити. А ми, як це інколи буває, зарано примушуємо їх бути надто серйозними. Ще встигнуть, –  цими словами завершив  розмову заступник міністра.

Підготувала 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Переглядів: 477 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus