Головна » 2013 » Липень » 13

Реформування галузі охорони здоров'я

Реформування галузі охорони здоров'я

Олександр Заєць: «Сьогодні пріоритетом влади с створення умов для доступної і кваліфікованої медичної допомоги всім верствам населення». 


Перший заступник голови Київської облдержадміністрації Олександр Заєць відвідав фельдшерсько-акушерський пункт у селі І Парки, що на Рокитнянщині.

... Читати далі »

13.07.2013

Реформа медичної галузі залишається пріоритетною

Реформа медичної галузі залишається пріоритетною

Про це сказав голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час прес- конференції «Підсумки соціально-економічного розвитку Київської області у І півріччі 2013 року».


За словами губернатора, в результаті поступової реалізації реформ, започаткованих Президентом Укр ... Читати далі »

13.07.2013

Про місцеві податки та збори

Про місцеві податки та збори

КОЗАРОВИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА 

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Двадцята сесія шостого скликання

... Читати далі »

Міцна сім’я – щаслива дитина

Міцна сім’я – щаслива дитина

Український День родини – відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний указ Президента України був підписаний 30 грудня 2011 року. Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних і державних цінностей. Для дітей родина – це своєрідне середовище, в якому вони зростають та розвиваються. Батьки піклуються про психологічний, фізичний, інтелектуальний та емоційний розвиток дітей. Але, коли дитина через певні життєві обставини залишається наодинці з усім світом, роль батьків повинна відіграти держава. 


У різні часи різні держави по-своєму вирішували це питання. Через дитячі будинки, різні притулки, церковні школи та мон ... Читати далі »

13.07.2013

Орачі дніпровської ниви

Орачі дніпровської ниви

Голова асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища Микола Платонович Шинкаренко був трішки незадоволений появою журналіста, адже приїхав він саме в момент прийому та передачі вилову. Тобто, в напружений час. 


– Риба – товар специфічний, – сказав він дещо знервовано, – на повітрі довго перебувати не може. Відразу після вилову має якомога швидше потрапити до холодильника та свіжо-охолодженою потрапити до кінцевого споживача. А він, як відомо, перебуває на теренах всієї України. Тому все робиться оперативно, без найменшої затримки. 

13.07.2013

Ой на Івана, ой на Купала...

Ой на Івана, ой на Купала...

У Димері, біля ставу 

Традиційно (десь 15 років, проте в такому масштабі вчетверте) у ніч з 6 на 7 липня на Димерському співочому полі біля ставу відшуміло купальське свято. Усіх зігрівав головний атрибут дійства – купальське вогнище. Дівчата прикрашали Марену різнокольоровими стрічками, плели вінки та опускали їх на воду, щоб знайти свою долю. 

Ще напередодні увагу жителів і гостей селища привертали колоритні афіші, які заклик ... Читати далі »

13.07.2013

У Збройних Силах України

У Збройних Силах України

Наполеон Бонапарт якось сказав: «Народ, який не хоче годувати свою армію, буде годувати чужу». Значення цієї фрази відчула на собі вся Європа під час Другої Світової війни. Актуальною вона залишається і сьогодні. Економити на обороноздатності – справа вкрай небезпечна. Саме тому сьогоднішнє керівництво держави приділяє неабияку увагу розбудові збройних сил, що втілилася у проекті Державної програми розвитку Збройних Сил України до 2017 року. Про заходи, які передбачають реформування і подальший розвиток Збройних Сил, розповів Вишгородський районний військовий комісар підполковник Микола ПРИБОРА: 

 
– У Збройних Силах України йде складний, багатогранний процес реф ... Читати далі »

Фестиваль пісні та ремесел

Фестиваль пісні та ремесел

У день Святої Трійці, багатьом людям нашого району пощастило потрапити на фестиваль української пісні та ручних ремесел, який уже вчетверте відбувся у селі Нові Петрівці, на Межигірському узвозі. 

 
Початок фестивалю ознаменувався молебнем, який відправили шість священиків Української православної церкви Київського патріархату. Новопетрівський сільський голова Родіон Старенький гостинно зустрічав гостей, висловлюючи надію на те, що 4 роки тому започаткований фестиваль матиме майбутнє, бо проходить він у святих межигірських місцях.
 
Незмінним організатором фестивалю є Геннадій Миколайович Ніколаєнко ... Читати далі »

Не допустіть пожеж у лісах!

Не допустіть пожеж у лісах!

Сонячна погода приваблює чимало відпочивальників до лісу. Практика засвідчує: щороку в країні вогонь знищує сотні гектарів зелених насаджень. Основними причинами пожеж у лісах залишається порушення населенням вимог пожежної безпеки, а працівниками агрогосподарств – заходів пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт. Торік у державі трапилося більше тисячі пожеж у лісах. 


Громадяни повинні знати, що спалювання сухої трави, листя чи сміття спричиняє більшість пожеж на торфовищах, а іноді призводить до лісових пожеж. Через зумисний підпал чи самовільне випалювання сухої рослинності на присадибних ділянках, територіях, уг ... Читати далі »

13.07.2013

«Моє кредо – це чесність і правда…»

«Моє кредо – це чесність і правда…»

Нещодавно до Вишгородської центральної районної бібліотеки завітав І. Г. Бурдак – знана та шанована у місті людина, що посідає чільне місце у когорті визначних особистостей Вишгородщини. Іван Григорович відомий широкому загалу, як вмілий керівник і талановитий автор прозових та поетичних творів. 


Іван Бурдак – за фахом лісопромисловець, доктор економічних наук, академік, професор, голова відділення економіки та управління Української академії наук, лауреат багатьох премій, міжнародних та державних нагород. 

13.07.2013

Звіт про виконання районного бюджету

Звіт про виконання районного бюджету

Доходи районного бюджету з урахуванням офіційних трансфертів за І квартал 2013 року виконані в сумі 54938,998 тис. грн., що становить 24,8% до затверджених розписом показників на рік з урахуванням змін. Власні та закріплені доходи районного бюджету становлять 21500,532 тис. грн, або 25,6% до затверджених розписом доходів на рік, в порівнянні з І кварталом 2012 року власні та закріплені надходження зросли на 8,8%. 


Доходи загального фонду виконані в обсязі 51316,496 тис. грн, що становить 24%, спеціального фонду – 3922,502 тис. грн, що становить 45% передбачених розписом доходів на рік з урахуванням змін. В цілому доходи районного бюджету за І кв ... Читати далі »

13.07.2013

Старт через місяць

Старт через місяць

Завершилось перше коло чемпіонату Вишгородського району з футболу сезону 2013 року. Команди пройшли половину дистанції групового турніру. 


У групі А вперед вирвався квартет знайомих незнайомців. 

Команди досить щільно розподілилися в першій четвірці. А придивившись уважніше до команд, ми побачимо, що «Інделек» – це минулорічний «Шарм», а «Динамо» КВПУ – це минулорічний «Штурм» – що ж, команди намагаються вижити, втриматися на плаву, а нові спонсори диктують нові назви, таке воно футбо ... Читати далі »

13.07.2013