Головна » 2013 » Липень » 13 » Реформування галузі охорони здоров'я
14:43
Реформування галузі охорони здоров'я

Олександр Заєць: «Сьогодні пріоритетом влади с створення умов для доступної і кваліфікованої медичної допомоги всім верствам населення». 


Перший заступник голови Київської облдержадміністрації Олександр Заєць відвідав фельдшерсько-акушерський пункт у селі І Парки, що на Рокитнянщині.


Реформування галузі охорони здоров'я передбачає кілька етапів. Нині триває процес реформування первинної ланки, тобто фельдшерсько- акушерських пунктів, медичних амбулаторій, поліклінік, - сказав Олександр Заєць. - Сьогодні на Київщині необхідно створити умови для доступної і кваліфікованої медичної допомоги всім верствам населення. У першу чергу, дітям та жінкам. Саме на цьому наполягає Президент України.


За словами першого заступника губернатора, наразі дуже актуальним є питання рівня народжуваності, безпечності пологів, рівня материнської, перинатальної та малюкової захворюваності, інвалідності та смертності.


В Рокитпянському районі створено Центр первинної медико-санітарної медицини та екстреної медичної допомоги. Тут працюють 7 медичних амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 15 фельдшерсько- акушерських пунктів, які здійснюють медичне забезпечення на первинному рівні.


Під час своєї робочої поїздки Олександр Заєць також ознайомився з роботою СЗІІІ І-ІІІ ступенів та оновленим будинком культури, де відбулася зустріч з представниками громади.


Ми повинні й надалі продовжувати працювати так, щоб покращувати культурну, освітню та соціальну сферу місцевої громади, - наголосив Олександр Заєць.

Переглядів: 417 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus