Головна » 2013 » Липень » 13 » Фестиваль пісні та ремесел
11:28
Фестиваль пісні та ремесел

У день Святої Трійці, багатьом людям нашого району пощастило потрапити на фестиваль української пісні та ручних ремесел, який уже вчетверте відбувся у селі Нові Петрівці, на Межигірському узвозі. 

 
Початок фестивалю ознаменувався молебнем, який відправили шість священиків Української православної церкви Київського патріархату. Новопетрівський сільський голова Родіон Старенький гостинно зустрічав гостей, висловлюючи надію на те, що 4 роки тому започаткований фестиваль матиме майбутнє, бо проходить він у святих межигірських місцях.
 
Незмінним організатором фестивалю є Геннадій Миколайович Ніколаєнко, з діда-прадіда новопетрівчанин, який у 2010 році взявся за організацію цього свята. 83-річний старожил села коротко повідав про історію Межигір’я. 
 
Першими виступили діти – це був колектив «Джерело» з Вишгорода. Майстерним виконанням рідної пісні порадували присутніх два хори з Демидова – «Любисток» та «Джерело» загальною кількістю учасників до 50 чоловік. «Любисток», яким керують Марія Сєбякіна та Володимир Ткаченко, викликав своєю програмою захоплені відгуки у глядачів. Особ ливо зворушливо звучали народні пісні «Я гуляти збиралася», яку заспівували сестри Катерина і Галина Биховченко, та «Козацьке весілля», де соло вів В’ячеслав Осипов. Гарно звучали пісні у виконанні «Джерела», якому скоро виповниться 40 років. 
 
Багатий пісенний матеріал представив ансамбль «Новопетрівчанка». Особливо вразила майстерність їхнього керівника, зовсім молодого баяніста Івана Гайдичука. 
 
Гарну програму підготував новий колектив «Червона калина» з Катюжанки, яким керує директор Будинку культури Галина Глущенко. Злагоджено звучали хор «Журавлині ключі» з Козаровичів та «Лютізька Левада», які відзначають 20-річчя своєї творчості. 
 
Незвично здивував виступ колективу «Гайдамаки» з Вишгорода, який позиціонує свій стиль як андеграунд (напрямок сучасного мистецтва, яке протиставляє себе масовій культурі). Недостатня якість підготовки, незнання слів, невідповідність музичного супроводу... Згодьтеся, що смішно, коли маршова пісня про отамана і лірична протяжна «Зоре моя вечірня» на слова Тараса Шевченка виконуються під супровід гармошки і бухала. 
 
Уже другий рік поспіль організатори фестивалю виконують ще й благодійну функцію: у спеціальну скриньку всі присутні можуть покласти кошти, які збирають для хворої дитини з Нових Петрівець . Гостинні господарі свята наварили ще й смачного кулешу та пригощали ним артистів й односельців, яких чимало зібралося на святі. Свято таки вдалося. 
 
Валентина ОСИПОВА, Демидів
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 566 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus