Головна » 2013 » Березень » 02

Людей хвилює житло, земля і комуналка

Людей хвилює житло, земля і комуналка

У понеділок відбулася зустріч народного депутата України Ярослава Москаленка з мешканцями Вишгорода. 


Скористатися нагодою і поспілкуватися з Ярославом Миколайовичем прийшли мешканці не тільки райцентру, а й інших населених пунктів. Виявилося, що більшість питань, що турбують людей, незалежно від місця проживання, стосуються житла – соціального, придбання нового, отримання пільг тощо. 

Як завжди, серед хвилюючих проблем, що люди просили вирішити – земельні питання (оформлення ділянок, отрима ... Читати далі »

02.03.2013

Проведемо зиму, зустрінемо весну!

Проведемо зиму, зустрінемо весну!

2 березня з 10.00 до 22.00
У Вишгороді, на набережній Київського моря (алея Семена Поташника), відбудеться свято «Масляна», що символізує проводи Зими та початок Весни

У програмі свята фестиваль-конкурс на краще пригощання від громад Київщини, конкурс на приготування найсмачнішого млинця. Для дітей буде влаштовано катання на санчатах та снігові забави. 
02.03.2013

«Досягнуто багато, але завжди прагну більшого»

«Досягнуто багато, але завжди прагну більшого»

Підбивати підсумки розвитку Вишгородського району за 2012 рік з одного боку приємно, з іншого – важко, бо є шанс випустити з поля зору деякі важливі моменти. 


Але більшість гострих та нагальних питань, окреслених Стратегією розвитку Вишгородського району на період до 2015 року, знайшли відображення у галузевих районних програмах та консолідовані у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку району за 2012 рік. 

Після закінчення з ... Читати далі »

02.03.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Депутати фракції Партії регіонів Вишгородської районної ради передали до Федорівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини дефіцитні препарати та медикаменти, необхідні для пацієнтів віддаленого медичного закладу та яких постійно бракує при наданні медичної допомоги. – Дуже приємно відчувати постійну підтримку з боку своїх обранців, – наголошували співробітники амбулаторії, – ці медикаменти не завжди є в нашому розпорядженні, але комусь можуть врятувати життя. 

* * * 
02.03.2013

Об’єктам інфраструктури – пріоритетну увагу

Об’єктам інфраструктури – пріоритетну увагу

Відбулася робоча поїздка голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Приходька по району, де він ознайомився зі станом об’єктів інфраструктури, що перебувають у капітальному ремонті та заплановані до нього. 


Зокрема, голова району разом зі своїм заступником Олегом Міщенком, головним лікарем Вишгородської центральної районної лікарні Віктором Павленком, головним лікарем Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Олександром Подлєсоцьким та Катюжанським сільським головою Лідією Заводською оглянули «Катюжанську амбулаторію загальної практики сімейної медицини», в якій ідуть роботи з капітального ремонту при ... Читати далі »

02.03.2013

Чи обов’язковим є священний обов’язок?

Чи обов’язковим є священний обов’язок?

Вишгородський військовий комісар підполковник Микола ПРИБОРА вважає, що так, але, зараз уже не для кожної людини. 


– У майбутньому мова може йти лише про окремих юнаків і дівчат, – впевнений він. – Країну має захищати лише та людина, що свідомо обрала професію захисника Вітчизни, а не будь-хто. До того ж, гендерний відбір має стати надбанням минулого… 

З такої ємкої і дещо нової для розуміння фрази і розпочалася розмова про майбутнє Української армії. 
02.03.2013

Збільшується народжуваність дітей. Здорових

Збільшується народжуваність дітей. Здорових

На Київщині створять перинатальний центр. Він допоможе жінкам із вадами здоров’я виношувати немовлят до народження, а дітям, що народилися із функціональними відхиленнями, – вирости здоровими. Створення цент ру дасть змогу зменшити кількість патологій під час вагітності у жінок та забезпечити необхідним медичним лікуванням осіб з групи ризику. Докладніше про новий центр розповідає заслужений лікар України, кандидат медичних наук Лариса ЖУРАВЛЬОВА, головний лікар обласного центру охорони здоров’я матері та дитини, на базі якого й планується створення перинатального центру. 


– У нас сформовано реєстр жінок підвищеної групи ризику. Деякі зах ... Читати далі »

02.03.2013

Український біг: від Куца до Гамери-Шмирко

Український біг: від Куца до Гамери-Шмирко

Тетяна Гамера-Шмирко, яка представляє Київську область і Вишгородщину, стала першою українкою – переможницею престижного жіночого марафону в японському місті Осака (січень 2013 року). До цього марафонський забіг на 42 кілометри 195 метрів українки не вигравали. Виснажливу дистанцію тендітна україночка подолала з рекордним для себе часом – 2 години 23 хвилини і 58 секунд. А стартувало в забігу близько 500 учасників. 


Минулого тижня Тетяна знову побувала на Вишгородській землі. Під час зустрічі в райдержадміністрації вона поділилася враженнями від перебування на престижних міжнародних змаганнях та особливостями підготовки спортсмена високої ... Читати далі »

02.03.2013

Живе в селі Ангеліна…

Живе в селі Ангеліна…

Їй дев’ять років. У карих оченятах, що допитливо і тривожно вивчають незнайомого дядька, котрий раптом з’явився в її домі, бачиться одночасно допитливість і настороженість: 


– Як зовуть тебе, дитино? – запитую. І чую у відповідь. 

– Ангеліна Яковлєва. Тільки я не дитина, а вже доросла дівчина, – відповідає дівча і зупиняє уважний погляд на дідові, – чи правильно я відповіла?! 

02.03.2013

Водії, вмикайте фари!

Водії, вмикайте фари!

На початку лютого Кабінет Міністрів ухвалив зміни до правил дорожнього руху. Документ передбачає цілу низку нововведень, серед яких і нові дорожні знаки. До більшості змін водії поставилися позитивно. У ДАІ стверджують, що нові положення вносилися з урахуванням міжнародного досвіду і сподіваються, що це сприятиме підтриманню безпеки на дорозі. 


Отже, на які нововведення потрібно водіям звернути увагу? 

З 1 жовтня по 1 травня пересуватися поза межами населених пунктів необхідно з ввімкненим б ... Читати далі »

02.03.2013

Хто залишиться «з носом»?!

Хто залишиться «з носом»?!

В умовах розвитку капіталізму, що нині стрімко набирає оберти, люди, на жаль, забувають, або просто, не пригадують слова класика комуністичної ідеології Карла Маркса, про те, що не існує злочину, на який не здатен капіталіст задля отримання понад 100-відсоткового прибутку. В сучасних умовах новоявлений капіталіст готовий на злочин, навіть, за найменший, з огляду на історію розвитку товарно-грошових відносин, прибуток… Саме через призму невмирущої теорії марксизму ми зараз спостерігаємо масові випадки шахрайства на будь-яких суспільних щаблинах. Від банальних крадіжок з кишені пенсіонера до численних і оригінальних шахрайств в царині розкрадання державного бюджету. Сьогодні поговоримо про чи не наймасовіші випадки шахрайства. 

02.03.2013

Любов

Любов

Минулого разу ми підсумували наші розважання про віру думкою про те, що найглибшим і наймогутнішим джерелом духовного досвіду є любов. 


Засновники релігій та філософи були й до Христа. Але ніхто з них, хоч би які глибокі знання він мав про Бога, не наважився сказати те, що сказав святий апостол і євангеліст Іван Богослов: «Бог є любов» (1Ів.4,8). 

Любов земна – любов інстинктів, любов небесна – любов духа. Вони не заперечують одна одну, але доповнюють. Одак, інстинктивна любов може бути й по ... Читати далі »

02.03.2013

Нас возитимуть по-новому?

Нас возитимуть по-новому?

Підготовлено проект змін до порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Відповідний проект урядової постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» розміщено на сайті Мінінфраструктури. 


Зокрема, розроблені зміни стосуються відбору конкурсантів-автоперевізників за наявною технічною базою, кадровим складом, а також визначають вимоги до транспортних засобів та зобов’язання органів виконавчої влади щодо організації пасажирських перевезень. 

02.03.2013

Книга – духовний орієнтир

Книга – духовний орієнтир

Нещодавно в районній бібліотеці для працівників сільських бібліотек-філіалів провели семінар по роботі з користувачами-дітьми «Бібліотека у формуванні культури читання дітей». Бібліотекарям надали змістовні консультації по даному напрямку, які включали огляд як традиційних, так і інноваційних форм індивідуальної та масової роботи по залученню дітей до читання книги. 


Бібліотека провела показовий масовий захід «Ода книзі» з дітьми 4-б класу Вишгородської ЗОШ №1 під керівництвом вчителя Олени Мельник. Діти і дорослі почули цікаву розповідь про значення книги в житті людини, починаючи з раннього дитинства, взяли участь в огляді-бесіді біля книжково ... Читати далі »

02.03.2013

Насіння – кіт у мішку…

Насіння – кіт у мішку…

Вибирати насіння — усе одно, що купувати кота в мішку, адже переконатися в правильності свого вибору городник зразу не зможе. Отже, які хитрощі застосовують недобросовісні продавці насіння та як не потрапити на гачок шахраїв, як відрізнити закордонне насіння від вітчизняного? 


В Україні сьогодні засилля закордонного насіння, а нашого на ринку майже немає. Потужні державні спеціалізовані структури, які займалися виробництвом якісного посівного матеріалу, або зникли, або опинилися в приватній власності. Утім, закордонне насіння зазвичай якісне, вади його в іншому: воно дороге та має вузьке призначення. Наприклад, є цибуля, що дає тільки зел ... Читати далі »

02.03.2013

Доглядаємо за ягідником

Доглядаємо за ягідником

Після суворої зими кущі ягідних рослин смородини й агрусу можуть вимерзти по лінії снігового покриву. 


Навіть якщо на них розпустяться бруньки, то до літа частина куща буде пониклою: погано розвинене листя швидко пожовкне і засохне. Із живої зони, навпаки, підуть сильні пагони з великими темно-зеленими листяними пластинками. Такі кущі мають потребу в обрізуванні. В першу чергу необхідно вирізати всі ослаблені морозом багаторічні гілки. Потім, коли підуть у ріст нові пагони, треба видалити всі слабкі, віддавши перевагу найміцнішим. 

02.03.2013

Глід – сердечний друг

Глід – сердечний друг

В аптечці людини, яка страждає серцево-судинними захворюваннями, обов’язково повинні бути препарати з глоду, вважають лікарі. Глід (російською «боярышник») не лише покращує роботу серця і знижує артеріальний тиск, але й заспокоює нерви. До того ж, ягоди глоду – смачні ласощі. 


Ця рослина нараховує близько 50 видів. Глід з дрібними жовтими плодами, які містять багато цукрів і пектинів, здатний виводити з організму солі важких металів. Глід з чорними плодами особливо необхідний страждаючим атеросклерозом і пухлинними захворюваннями: його плоди багаті антоціанами – противниками вільних радикалів. А найбільш цілющі властивості має глід з плод ... Читати далі »

02.03.2013

Свято футбольної родини

Свято футбольної родини

26 лютого, у святково прикрашеній залі Вишгородського будинку культури «Енергетик», пройшов вечір футболу, де нагороджували найкращих представників цієї популярної гри серед команд Вишгородського району. 


Серед присутніх були як футболісти, що тількино ступили на спортивну дорогу, так і ветерани цієї гри, їх тренери. На свято завітали почесний президент ФК «Діназ», народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, заступники голови Вишгородської РДА Вячеслав Савенок, Валентина Духота, заступник Вишгородського міського голови Олександр Ростовцев. 
02.03.2013