Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Остання шана героям
11:17
Остання шана героям
Минулої суботи у Пиляві відбувся мітинг-реквієм та церемонія перепоховання останків радянських солдатів, загиблих під час Великої Вітчизняної вій­ни.
 
На мітингу за участі в.о. голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, заступника голови РДА Валентини Духоти, військового комісара Вишгородського району полковника Миколи Прибори, громадськості, жителів Пиляви та навколишніх сіл, присутні бажали нашим ветеранам, у першу чергу, здоров’я, а ще дякували за мирне небо над головою та можливість багато років жити у спокої на рідній землі. 
 
Учасники заходу згадали полеглих у війні та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
 
На увічнення пам’яті полег­лих після прощальної церемонії отець Богдан відправив панахиду, прогримів салют на честь 33 воїнів-червоноармійців, загиблих за незалежність Батьківщини.
 
Як відомо, війна продовжується допоки не похований останній боєць, який загинув захищаючи нашу Батьківщину. Такі мітинги-реквієми потрібні для патріотичного виховання молоді, яка має навчитися цінувати мир на землі. 
 
Незважаючи на плин років, у суспільстві є усвідомлення подвигу наших визволителів. Наші земляки та уродженці інших місць прославили Вишгородський край,  проявивши велику мужність і героїзм при обороні та форсуванні Дніпра. На жаль, сьогодні ми є свідками й учасниками трагічних подій, що відбуваються на сході України, але тепер – ми більш проникливо розуміємо ті далекі події, ті, як нам іноді думалося, високі слова про захист рідної землі, про мир. Слова без пафосу, щирі, відверті. 
 
Пам’ятаємо, шануємо, пишаємось, доземно вклоняємось нашим визволителям!
 
Інф. «Слова»,
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 430 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus