Головна » 2014 » Листопад » 1 » Засідання оперативного штабу
10:23
Засідання оперативного штабу
30 жовтня  у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом в.о. обов’язки голови Вишгородської райдержадміністрації В’ячеслава Савенка відбулось засідання  районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціального захисту мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які переселяються у Вишгородський район для тимчасового проживання, надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають в районі проведення антитерористичної операції. 
 
Заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації В. Хом’ячук інформував про роботу щодо збору, зберігання у складських приміщеннях продукції для військовослужбовців, які  беруть участь в АТО.
 
Наразі на рахунку Вишгородської районної організації Червоного Хреста України акумульовано 42 263 грн, які планується використати на придбання необхідних для воїнів АТО речей (знеболювальні препарати – 3 тис. грн, 9 акумуляторів на суму 11 700 грн, мопедні акумулятори  – 1085 грн тощо). З цих же коштів заплановано придбати ліки для мешканців  АРК, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які переселилися у Вишгородський район для тимчасового проживання і на даний час їх потребують.
 
Виконуючий обов’язки голови Вишгородської райдержадміністрації В’ячеслав Савенок наголосив на необхідності організації комплексу інформаційно-роз’яснювальних заходів, спрямованих на аргументоване роз’яснення необхідності збору гуманітарної допомоги для учасників АТО, їх сімей та вимушених переселенців.
 
Заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Я. Корнійчук інформувала, що Постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року №509 «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції», №505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» запроваджено щомісячну адресну допомогу переселенцям для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. До управління соціального захисту населення станом на 30 жовтня 2014 року за щомісячною грошовою допомогою звернулося 152  такі особи.
 
Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти  райдержадміністрації С.  Малашенко інформувала, що на даний час 226 таких дітей з сімей вимушених переселенців навчається у ЗОШ району, 53 – зараховані до дошкільних навчальних закладів. Наразі підприємство, що надає послуги з харчування,  забезпечує харчування дітей з родин вимушених переселенців за власний кошт, надалі кошти необхідно віднайти. С. Малашенко доповіла про складну ситуацію, що склалася у Вишгороді із забезпечення необхідної кількості місць у дошкільних навчальних закладах. Мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та східних областей України, які  переселилися у Вишгородський район для тимчасового проживання, запропоновано влаштовувати своїх дітей у ДНЗ інших населених пунктів району. Під час проведення благодійної акції «Допоможемо воїнам АТО» учнями ЗОШ району зібрано 7 тисяч грн, які використані на придбання теплої білизни та шкарпеток для наших військовослужбовців.
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 458 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus