Головна » Київщина

Турнір пам’яті Небесної Сотні

Турнір пам’яті Небесної Сотні

11 жовтня у Києві в спортивному залі Центру патріотичного виховання молоді «Єдність» відбувся дорослий турнір з настільного тенісу, присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні.
 
У змаганнях взяли участь 18 кращих тенісистів Вишгорода та Вишгородського району. Серед них кандидати у майстри спорту Василь Кондратенко та Володимир Сидорчук, які неодноразово прославляли місто Вишгород, виборюючи призові місця на турнірах усіх рівнів від обласних до міжнародних змагань.

Батальйон готовий до маршу

Батальйон готовий до маршу

25-й батальйон територіальної оборони Київщини на 100 відсотків забезпечено бронежилетами. Це стало можливим після того, як уповноважений депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Ярослав Москаленко передав ще 32 необхідних бронежилети до нав­чального центру Збройних Сил «Десна».
 
Основу батальйону складають добровольці з Вишгородського району. Незабаром хлопці будуть передислоковані до зони проведення АТО.
 
Перед використанням бронежилетів у бойо ... Читати далі »

Живе пам’ять про героїв

Живе пам’ять про героїв

19 червня, напередодні Дня скорботи, працівники Національного музею-заповідника «Битва за Київ в 1943 році» та представники всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна пам’ять» привели до ладу пам’ятний камінь, що знаходиться біля траси Київ–Димер. Саме в цьому місці 3 листопада 1943 року війська Першого Українського фронту прорвали оборону німців і почали наступ на Київ. 
 
Пам’ятка була в жахливому стані. Волонтери  навели порядок – золотом засяяли літери на камені: «Тут на дільниці Мощун–Вишгород війська Першого Укра ... Читати далі »

Парад світових культур

Парад світових культур

Нещодавно у Києві на Оболонській набережній відбулося грандіозне свято – парад світових культур за програмою відзначення Дня Києва. Побували на цьому дійстві і співочі колективи «Лютізька левада» та «Веснянка».
 
Розпочалося свято урочистою ходою представників культур майже сорока країн світу. Колону України очолювали учасники театралізованого дійства ТОВ «Парк Київська Русь»: князь Олег та княгиня Ольга на конях, за ними – княжа дружина у доспіхах, жінки в одязі часів Київської Русі.
 

Вітання до Дня Святої Трійці

Вітання до Дня Святої Трійці

Дорога громадо Київщини!

Щиро вітаю Вас з одним із найвеличніших християнських свят – Святою Трійцею!

Це свято вважається народженням Христової Церкви та є символом перемоги добра над злом, умиротворіння та злагоди. Святий Дух, що зійшов  з небес, став передвісником миру та добра. А тому в Україні завжди по-особливому ставилися до відзначення Трійці, прикрашаючи зеленим убранням оселі та храми.

... Читати далі »

Вітання до Дня Святої Трійці

Вітання до Дня Святої Трійці

Шановні жителі Київщини!

Сердечно вітаю Вас із благословенним святом – Днем Святої Трійці!

У години радості й випробувань українці завжди знаходили розраду і надію у вірі, а з невтомної й відданої праці зростало самоусвідомлення нашого народу, його незламна рішучість розвивати витоки свого буття і відстоювати власну думку.

Свято Трійці є торжеством моралі й духовності, і сьогодні ми його особливо відчуваємо. Саме ві ... Читати далі »

Петро Порошенко склав Присягу Українському народу

Петро Порошенко склав Присягу Українському народу

7 червня 2014 р. у Верховній Раді України відбулася церемонія інавгурації Президента України Петра Порошенка.

Урочисте засідання в парламенті розпочалося з Гімну України у виконанні Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім.Г.Г.Верьовки. Після цього  Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський оголосив офіційні результати виборів Президента України.

Голова Конституційного Суду Укр ... Читати далі »

Вітання до Дня Дурналістики

Вітання до Дня Дурналістики

Шановні журналісти Київщини!

Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята!

Сучасні засоби масової інформації відіграють важливу роль у нашому житті. Вони не тільки інформують про найбільш значимі події, але й сприяють ефективній взаємодії влади і суспільства.

І сьогодні ви – пр ... Читати далі »

Роз’яснення для громадян

Роз’яснення для громадян

Здійснивши аналіз змісту звернень громадян, які надходять до Державної інспекції сільського господарства в Київській області (далі – Інспекція) можна зробити висновок про те, що значна їх кількість стосується вирішення земельних спорів та дотримання суміжними землевласниками і землекористувачами правил добросусідства.

Однак у значній кількості звернень громадян відсутні відомості про наявність у них оформленого права на земельну ділянку, яке може бути порушене неправомірними діями інших осіб. До звернень не долучаються копії правовстановлюючих документів на землю та нерухоме майно, планово-картографічні матеріали, інші докумен ... Читати далі »

Батальйон добровольців «Київщина» приєднався до АТО

Батальйон добровольців «Київщина» приєднався до АТО

21 травня з Хотянівки відбув у Луганську область перший батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Київщина». До складу увійшло 106 добровольців. Патріоти записувались з усієї Київщини. Завдання новоствореного батальйону – охоронна громадського порядку на Луганщині, належне забезпечення прав та свобод місцевих жителів, захист мешканців від злочинних посягань. Усі добровольці пройшли вишкіл на базі школи міліції у Хотянівці. 
 
Під час відправлення батальйону були присутні заступник начальника ГУМВС України в Київській області Григорій Розум та народний депутат Ярослав Мо ... Читати далі »

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 »