Головна » Київщина

Бійцям в зоні АТО доставили допомогу до новорічних свят

Бійцям в зоні АТО доставили допомогу до новорічних свят

Заступник голови облдержадміністрації, керівник Обласного штабу допомоги учасникам АТО та їх сім’ям Дмитро Христюк разом з мером Переяслав-Хмельницького Тарасом Костіним, керівником благодійного фонду «Розвитку та захисту Київщини» Яніною Лінчевською, польовим командиром Грузинського легіону в Україні Ушангі Мамулашвілі відзначили прихід 2015 року в зоні проведення антитерористичної операції разом з бійцями батальйону міліції особливого призначення «Київщина».

З нагоди свят батальйонам патрульної служби міліції особливого призначення «Київ ... Читати далі »

ИГОРНЫЕ точки - СТОП. Процесс пошел.

ИГОРНЫЕ точки - СТОП. Процесс пошел.

Экспертиза правовых оснований и аргументы "защитников", ссылки на лицензии, справки, экспертизы -все то, что давало "основания" работать игровым точкам - рассмотрено на специальном совещании в МВД. Государственный экспертно-криминалистический центр МВД Украины провел экспертизу. Вывод - все игровые точки на территории Украины - полежат закрытию.

Соответствующая инструктивная шифротелеграмма направлена всем областным главкам милиции. До конца текущей недели все незаконные игорные учреждения должны быть закрыты. Ответственность исполнения -персональная отве ... Читати далі »

Голодомор 1932-1933 рр. на Київщині

Голодомор 1932-1933 рр. на Київщині

Політика більшовицького режиму в Україні мала цілісний системний характер і була спрямована на створення умов, які прирікали мільйони українських селян на голодну смерть – спочатку через конфіскацію всього продовольства, а потім через цілковиту ізоляцію населених пунктів з метою запобігання виїзду людей у пошуках їжі.
 
Саме цілеспрямоване й цинічне накладання комуністичною владою у 1932-1933 рр. на українських селян непосильних хлібозаготівельних повинностей стало основ­ною причиною страшного голодомору. Голод в У ... Читати далі »

П’яний водій – злочинець

П’яний водій – злочинець

Підвищено відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Закон України «Про внесення змін до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння» набув чинності з 14 грудня 2013 року.
 
Згідно зі змінами з 14 грудня минулого року за керування транспортних засобів у нетверезому стані для водіїв передбачений штраф від 3400 до 5950 грн або позбавлення права ... Читати далі »

Є потенціал для розвитку

Є потенціал для розвитку

Київщина має могутній потенціал для свого розвитку. Багатогалузевий промисловий комплекс, потужний аграрний сектор, висококваліфікована робоча сила – це свідчить про можливості регіону для швидкого й ефективного розвитку. Область зуміла за короткий період використати шанс і ввійшла в групу лідерів модернізації у країні.
 
Свідченням цього стала поїздка голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри на підприємства Вишгородського району, які давно стали візитівкою не лише Київщини, а й усієї України. ... Читати далі »

Четвер – рибний день

Четвер – рибний день

У четвер, 6 листопада, на Київському водосховищі був справж­ній рибний день. У водойму випустили близько 100 тисяч мальків цінних видів риби – білого амура та товстолоба. Таке масштабне зариблення проводять щороку у рамках відновлення від масового замору риби, який трапився навесні 2010 року.   
 
Зараз водосховище потроху відходить після тієї події, розповідають рибалки. Цього року голова комісії по зарибленню Київського водосховища, заступник начальника управління Київрибоохорони  Віктор Лебідь, на ... Читати далі »

Ми пам’ятаємо про вогняні роки

Ми пам’ятаємо про вогняні роки

Велика Вітчизняна війна з червня 1941-го по жовтень 1944-го палахкотіла на український землі. Двічі прокотилась вона вогненним смерчем Україною. На захист рідної землі встали всі. Розпал битви за Україну розпочався восени 1943-го. Після розгрому ворога на Курській дузі війська Центрального, Воронезького і Степового фронтів приступили до визволення лівобережної України. 18 вересня 1943 року наші війська вступили на територію Київщини. 28 жовтня, із завершенням Східно-Карпатської операції, з української землі було вигнано останнього гітлерівця.
 

Звіт громаді Київщини (ОНОВЛЕНО)

Звіт громаді Київщини (ОНОВЛЕНО)

Звіт громаді Київщини Голови обласного штабу допомоги учасникам АТО та їх сім'ям Д.Христюка за період з 23 жовтня по 3 листопада.

Шановні друзі!

Приємно відзначити, що робота зі збору та передачі гуманітарної допомоги нашим землякам, які несуть службу у зоні АТО, не припиняється ані на мить. Спільними зусиллями Обласного, районних та міських штабів допомоги учасникам АТО, за сп ... Читати далі »

Ім’я твоє невідоме, ім’я твоє Солдат

Ім’я твоє невідоме, ім’я твоє Солдат

28 жовтня, у дні 70-річчя визволення України від нацистських загарбників, на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» урочисто відкрито Пам’ятний знак  «Невідомому солдату» на братській могилі 26 невідомих солдатів, перепоховання останків яких відбулося 21 червня 2013 року. 
 
Останки знайдено на території Київської області на місцях боїв 1941 та 1943 років пошуковими загонами: археологічним патріотично-пошуковим об’єднанням «Дніпро–Україн ... Читати далі »

Срібна команда і кращий капітан

Срібна команда і кращий капітан

24 жовтня відбулася відкрита першість Бориспільської ДЮСШ з волейболу серед дівчат 1998-99 р.н. Помірятися силами до Борисполя завітали кращі волейболістки Київщини – з Бучі, Ірпеня, Бородянки та Яготина. 
 
Наші дівчата спочатку впевнено переграли своїх однолітків з Бородянки (2:0 за сетами), а потім у цікавій безкомпромісній боротьбі (з рахунком 2:1 за сетами)  переграли волейболісток із Борисполя. Посівши перше місце в групі, наші дівчата вийшли в фінал, де поступилися одній із кращих команд Київської обла ... Читати далі »

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 9 10 »