Головна » 2014 » Травень » 24 » Батальйон добровольців «Київщина» приєднався до АТО
11:06
Батальйон добровольців «Київщина» приєднався до АТО
21 травня з Хотянівки відбув у Луганську область перший батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Київщина». До складу увійшло 106 добровольців. Патріоти записувались з усієї Київщини. Завдання новоствореного батальйону – охоронна громадського порядку на Луганщині, належне забезпечення прав та свобод місцевих жителів, захист мешканців від злочинних посягань. Усі добровольці пройшли вишкіл на базі школи міліції у Хотянівці. 
 
Під час відправлення батальйону були присутні заступник начальника ГУМВС України в Київській області Григорій Розум та народний депутат Ярослав Москаленко (96 округ, уповноважений депутатської групи «Суверенна європейська Україна»). У рамках нової програми «Збережи солдату життя» Я. Москаленко передав батальйону «Київщина» на перші потреби спонсорську допомогу у розмірі 200 тисяч гривень.
 
Нагадаємо, народні депутати з групи «Суверенна європейська Україна» Ярослав Москаленко, Ігор Єремєєв та Степан Івахів ініціювали кампанію «Збережи життя солдату». 
 
Першим кроком у рамках започаткованої ініціативи стала закупівля 50 бронежилетів найвищого ступеня захисту, радіостанцій та необхідних у побуті речей військовим однієї з ковельських частин.
 
Нині, коли Україна стоїть перед найбільшим викликом за часи Незалежності, українські війська знаходяться не у кращому матеріальному становищі. Особливо це стосується фактичного стану екіпірування.
 
У «Суверенній європейській Україні» переконані, що кожен солдат, який ризикує своїм життям заради Батьківщини, повинен бути впевнений у надійності та ефективності власного обмундирування. Життя солдата – це головне, що варто зберегти.
 
У рамках ініціативи на потреби українських військовослужбовців планується й надалі передавати захисні куленепробивні кевларові шоломи, бронежилети та аксесуари до них, обмундирування, спецокуляри, тепловізори, засоби зв’язку та інші елементи захисту, військові швидкі допомоги, необхідне медичне обладнання та лікарські препарати тощо.
 
Це не перша ініціатива представників «Суверенної європейської України» стосовно допомоги армії. Народні депутати із даної депутатської групи одними з перших перерахували на потреби Міноборони фінансову допомоги у розмірі 16 млн. гривень.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Київщина | Переглядів: 1021 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus