Головна » 2015 » Лютий » 28 » Масляна: праслов’янська традиція
10:27
Масляна: праслов’янська традиція
Лютий, кінець зими. Весна вже стоїть на порозі і гучно заявляє про свій прихід теплими днями, яскравим сонечком, а ще – масляною. Ця традиція живе у нашому народі ще з праслов’янських часів.
 
Юні спортсмени  –  частинка українського народу, підтримуючи цю славну традицію  при підтримці батьківського та тренерського колективу, відсвяткували масляну на своїй улюбленій і гостинній навчально-спортивній базі.
 
Діти самі віртуально «готували» млинці. Спочатку кожна команда (а їх було чотири) носила зі своїх кошиків «яйця» до загальної «миски». Потім найвитриваліші представники команд «додавали борошно», а найбільш вигадливі «здобували молоко». І на останок – «місили тісто найспритніші».
 
Перемогла дружба, злагодженість і взаємодопомога. І всім-всім дісталося вдосталь смачних «призів» – млинців з різними начинками та гарячим чаєм.
 
Завершилося свято піснею «Гори, гори ясно, так щоб не погасло» та хороводом навколо палаючого дідуха.
 
Рум’янощокі, задоволені обличчя, веселий, радісний сміх наших спортсменів були найкращою подякою сім’ям Чернецьких, Василенків, Бондаренків, Позняків та всім спортсменам і організаторам цього дійства.
 
Ганна БОРТНІК,
директор ВР ДЮСШ
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 404 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus