Головна » 2015 » Січень » 24 » Не старіють душею ветерани!
10:23
Не старіють душею ветерани!
17-18 січня, напередодні Водохреща, у спортивному залі Вишгородської районної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відбувся всеукраїнський турнір з футзалу серед ветеранів під назвою «BMP-CUP». Майже з усієї України з’їхалися прославлені спортсмени, а зараз просто ветерани-аматори, яким уже виповнилось 40 років.
 
На турнір зібралися команди з міст Павлоград, Лубни, Кременчук, Умань, Київ та господарі турніру – команда Вишгородського району. Турнір традиційний, але змагання в залі проводилися вперше на цьому турнірі. 
 
На урочисту церемонію відкриття зібралося багато поважних гостей: заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Валентина Духота, депутат Київської обласної ради  Олександр Приходько, голова Київської обласної федерації футболу Олександр Тютюн та головні організатори турніру  –  голова Вишгородської районної федерації футболу Микола Король і відомий у минулому спортсмен М. Бугаєнко.
 
Чудова організація та церемонія відкриття не залишали поза увагою численних вболівальників, які прибули на цей турнір. Та кульмінацією відкриття стало нагородження наших спортсменів – Руслана Шарапи і Миколи Сінгаєвського, які повернулися з АТО. До речі, саме ці хлопці та ще Микола Король були переможцями першого цього турніру. Наших, без перебільшення, героїв під бурхливі оплески нагородив голова Вишгородської районної федерації футболу Микола Король – хлопці отримали спортивну форму та грошові нагороди. Ці хлопці завжди будуть у нашій команді.
 
А потім розпочалися справжні футбольні баталії, і хай вас не вводить в оману вік цих футболістів, багатьом з них було навіть за п’ятдесят, але гру вони показали таку, що й багато двадцятирічних їм позаздрили б. Вишукані передачі, чудовий дриб­лінг та точні удари – усе це було в той вечір у спортивному залі.
 
Хочеться відзначити той факт, що рівень всіх команд був приблизно рівний. Турнір проходив за коловою системою у два дні. Кожна команда повинна була зіграти по п’ять ігор. І коли після першого ігрового у команди з Павлограда був стовідсотковий результат, багато хто подумав, що це володар кубка. Та програвши дві гри в другий ігровий день, команда з Павлограда в підсумку стала лише третьою. Непогану гру на цьому турнірі продемонструвала команда з Умані, у складі якої було багато у минулому видатних гравців, а саме Олександр Казанюк, багаторічний капітан ФК «Олександрія». Що ж стосується нашої команди, то спортсмени продемонстрували добру гру, та чи то трішечки не вистачило везіння, чи досвіду виступу у таких турнірах, чи просто був не наш день та програвши у перший день всі три гри, команда з Вишгородського району втратила шанси на перемогу, але не втратила своє обличчя, вигравши дві останні гри в другий ігровий день. А доля переможця вирішувалась в останній грі турніру. Команда з Лубен Полтавської області грала проти команди «Авітон» (Київ). У цікавій та безкомпромісній боротьбі перемогу з рахунком 2:0, а з нею і красень-кубок, здобув дружній колектив з Лубнів.
 
А потім були дружні обійми команд, футбольні жарти, адже за великим рахунком, переможених на цьому турнірі не було. Головною метою цього турніру було зібрати старих добрих друзів, які, як показала гра, грати у футбол ще не розучилися. 
 
Також слід відзначити, що на цьому культурна програма турніру не закінчилась. Хлопці залишилися на третій день, щоб у повній мірі насолодитися красою та чарівністю Вишгородщини. За підтримки районної адміністрації наші ветерани змогли відвідати Дзвінкову криницю, музей Великої Вітчизняної Війни,  комплекс ОСК «Діназ» та багато інших чудових місць.
 
Команди роз’їхались, для того, щоб у травні зібратися на футбольних полях Херсонщини в місті Залізний Порт.  
 
Іван КАРПИНА,
головний арбітр змагань
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 524 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus