Головна » Вишгородська громада

«Козацькі звитяги» у «Сузір’ї»

«Козацькі звитяги» у «Сузір’ї»

Уже традиційно у Вишгородській спеціалізованій школі «Сузір’я» відбулось спортивне свято до Дня української армії. У лицарських змаганнях «Козацькі звитяги» серед старшокласників взяли участь збірні команди 10 та 11 класів, численні вболівальники.
 
На урочистому відкритті патріотичного заходу виступила директор школи Світлана Лозицька, яка відзначила велике виховне значення цієї акції. У майбутнє Україну поведуть теперішні юнаки-школяри. Міць держави базується на самовідданих воїнах, які ростут ... Читати далі »

Буде хліб, буде й пісня

Буде хліб, буде й пісня

Саме у такому поєднанні – хліб і пісня – у Вишгородській центральній районній бібліотеці для дорослих відбулося «Свято Хліба», яке організували бібліотека, районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та районний будинок культури «Енергетик». 
 
Ведуча свята, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Галина Дмитренко повела учасників свята стежками історії, розповідаючи яким шанованим був хліб в українських родинах. Участь у святі вз ... Читати далі »

1933-й – скорботний дзвін пам’яті

1933-й – скорботний дзвін пам’яті

Минулої п’ятниці біля пам’ятника святих Бориса і Гліба відбулися два мітинги – до Дня Гідності і Свободи та мітинг-реквієм пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.
 
Згідно з Указом Президента України з метою збереження та донесення до сучасного і майбутнього поколінь об’єктивної інформації про доленосні події України початку XXI століття,  а також віддання належної шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року повстали на захист демократичних цінност ... Читати далі »

Життя і служба: найкращі роки

Життя і служба: найкращі роки

Нещодавно у Вишгородському районному відділі внутрішніх справ відбулися урочисті збори з нагоди святкування Дня ветерана та пенсіонера органів внутрішніх справ України. 
 
Ця дата особливо символічна для тих, кому довелося працювати ще за радянських часів, адже тоді цей день вважався професійним святом міліціонерів. Тому керівництво МВС незалежної України прийняло рішення вшановувати саме 10 листопада тих колег, які свого часу присвятили найкращі роки життя служінню законові, та й зараз, перебуваючи на заслуженому відпо ... Читати далі »

Моя земля очима сучасників

Моя земля очима сучасників

Цей заклик об’єднав юних краєзнавців, які зібралися у Миколаєві на Всеукраїнську конференцію «Мій рідний край, моя земля очима сучасників», що пройшла 14-16 листопада у Миколаївському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Київщину представляла вихованка гуртка «Історія рідного краю. МАН» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», учениця 10 класу Вишгородської загальноосвітньої школи №1 Діана Ященко зі своїм керівником Наталією Сахаровою.
 

До зими господарство готове?

До зими господарство готове?

«До зими господарство готове» – під такою назвою у публікації  газети «Вишгород» (від 22.11.2014 року) звітували комунальники Вишгорода. І так хотілося повірити їм! Повірити, що після радикальних намірів країни змінити «систему», кожен на своєму місці буде цього прагнути з повною відповідальністю. Але віз і нині там. Знову надуваються мильні бульбашки, що гучно лопають, коли діло доходить до конкретних справ.
 
Згідно з публікацією міське комунальне господарство (КПЖ і КГ) працю ... Читати далі »

Я вдячний долі… і тобі, жінко!

Я вдячний долі… і тобі, жінко!

З цієї фрази розпочалася наша розмова з незвичайною, на мій погляд, людиною. «Митцем від Бога та природи», як сам себе оцінив луганський художник Віктор Никифорович Журавльов. Наприкінці зустрічі я повністю згодився і з самооцінкою людини, і з визначенням його як непересічного митця.
 
Сім’я Журавльових, яка нині складається з двох осіб, потрапила на Вишгородщину в результаті неоголошеної російської війни на Сході України. Саме російської військової  війни, а не спровокованої агресії  купки сепара ... Читати далі »

День ветеранів

День ветеранів

10 листопада 2014 року в Вишгородському районному відділі внутрішніх справ відбулися урочисті збори з нагоди святкування Дня ветерана та пенсіонера органів внутрішніх справ України. 

Ця дата особливо символічна для тих, кому довелось працювати в ОВС ще за радянських часів, адже тоді цей день вважався професійним святом міліціонерів. Тому і не дивно, що керівництво МВС незалежної України прийняло рішення вшановувати саме 10 листопада тих колег, які свого часу присвятили найкращі роки життя служінню законові, та й зараз, перебуваючи на заслуженому відпочинку, не залишаютьс ... Читати далі »

Допливли до третього місця

Допливли до третього місця

14-15 листопада у Броварах пройшов «Відкритий кубок Київської області з плавання». У змаганнях приймали участь команди плавців Київської області, серед яких команди Білої Церкви, Обухова, Броварів, Борисполя та інші. Команда Вишгородської  районної  КДЮСШ прийняла участь у цих змаганнях у повному  складі (12 спортсменів) і посіла загальне почесне третє місце. 
 
В особистому заліку на дистанції 200 метрів брасом рівних не було нашому юному таланту  Микиті Ткаченку. Третє місце і бронзову ... Читати далі »

Іскри вічного вогню – у дитячі душі

Іскри вічного вогню – у дитячі душі

«Вічний вогонь закликає: щастя живих бережіть…». Під таким гаслом 8 листопада відбувся зліт юних краєзнавців Вишгородського району, присвячений 70-річчю визволення України від нацистських загарбників у рамках проекту «Пам’ятати заради майбутнього» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт».
 
До села Пилява у Меморіал-музей Великої Вітчизняної війни на зліт з’їхалися представники шкільних музеїв Вишгородської, Старопетрівської ... Читати далі »

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13 »