Головна » Україна

Зміни до пенсійного законодавства

Зміни до пенсійного законодавства

З 1 квітня 2015 року набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» №213-VIII від 02.03.2015 року, яким, зокрема, встановлюється особливий порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам.

Ці зміни умовно можна поділити на три основні блоки.

Так, перший блок стосується виплати пенсій пенсіонерам, які працюють на посадах державних службовців, прокурорів, суддів, народ ... Читати далі »

Укрпошта закликає підтримати Надію Савченко

Укрпошта закликає підтримати Надію Савченко

Укрпошта закликає всіх українців долучитись до національної патріотичної хвилі з підтримки української льотчиці, активної учасниці бойових дій в зоні проведення АТО Надії Савченко.

Національний оператор поштового зв’язку України пропонує кожному мешканцю країни власноруч написати листа Надії Савченко та відправити його на адресу: «Савченко Надежда Викторовна, 107076, г. Москва, ул. Матросская Тишина, дом 18, ФКУ СИЗО-1 УФСИН РФ».

... Читати далі »

Отримання житлових субсидій

Отримання житлових субсидій

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 28 лютого 2015 року № 106 якою з 01 травня 2015 року запроваджуються спрощені умови отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема:

подача лише двох документів - заяви та декларації

скорочена форма заяви та декларації (лише одна сторінка кожна)

... Читати далі »

Чи шкодять недолугі «інновації» економіці?

Чи шкодять недолугі «інновації» економіці?

Виявляється, безперебійність і якість тепло- та енергопостачання  для споживачів залежить не стільки від своє­часних оплат за комунальні послуги,  скільки  від безвідповідальних чиновників, які готують уряду всілякі розпорядження, постанови та рекомендації. Часто представники уряду, не вдаючись у подробиці, обмежуються лише резолюцією «До обов’язкового виконання».
 
Рішення вищих інстанцій місцевих виробничників, здавалося б, геть не повинно стосуватися. Їх завдання полягає в іншому. Сумл ... Читати далі »

Щоб паличка Коха не стала дубиною…

Щоб паличка Коха не стала дубиною…

24 березня світ відзначає День боротьби з туберкульозом, який став для фтизіатрів – борців з цією недугою – ще й професійним «святом» та днем вшанування померлих від туберкульозу.
 
В Україні, на жаль, продовжується епідемія туберкульозу, оголошена ще в 1995 році, і до теперішнього часу її не вдалося подолати. Слід відзначити, що є покращення у виявленні захворювання, але поширення туберкульозу зупинити не так легко. Треба не забувати головне – туберкульоз виліковний, а за який термін людина ви ... Читати далі »

З «Берегинею» – по життю

З «Берегинею» – по життю

Жіночий клуб «Берегиня» для тих, хто оберігає і захищає – родину, оселю, рід, народ, країну.
 
Тут ми зможемо почути про справжніх жінок-берегинь, поділитися своїми роздумами, власним досвідом і рецептами, пошуками відповідей на нелегкі запитання, похизуємося витворами свого мистецтва: виробами, вишивками, картинами чи ляльками, кулінарними шедеврами, прочитаємо вірші, поспіваємо пісень, поїдемо на екскурсії. Усі разом послухаємо запрошених гостей. Тут найбільш активні наші дівчата отримають Берегиньку &nd ... Читати далі »

Переговори вселяють надію на деескалацію

Переговори вселяють надію на деескалацію

«У Мінську за потужної міжнародної підтримки, з абсолютною чіткою підтримкою ЄС нам вдалося досягти домовленостей, які дають надію, що події на Донбасі з гарячої стадії перейдуть в стадію політичного вирішення конфлікту», – сказав глава держави під час виступу в навчальному центрі Національної гвардії України у Нових Петрівцях.
 
«Нам до миру ще ой як далеко, але є надія, що це шлях до деескалації», – також додав він. Звертаючись до військових, Президент наголосив, що саме їх мужність і г ... Читати далі »

Не фінансуй окупанта…

Не фінансуй окупанта…

До цих роздумів мене підштовхнула новина про те, що з 1 лютого у Львові мережа українських супермаркетів «Рукавичка» припинила продаж російських товарів. Керівництво компанії прийняло рішення заблокувати прийом російських товарів та вилучити товари російського походження, замасковані під товари з українським чи іноземним штрих-кодом. Покупців попередили, що виведення російських товарів з продажу – це принципова позиція керівництва мережі.
 
На державному рівні Росію визнано країною агресором. За це голосува ... Читати далі »

Переохолодження організму

Переохолодження організму

Що таке обмороження. Обмороження – це пошкодження будь-якої частини тіла (включно до відмирання тканин), яке виникає внаслідок впливу низьких температур оточуючого середовища. Найчастіше обмороження виникає при температурі повітря нижче – 100С-200С. При довготривалому перебуванні на відкритому повітрі, особливо за умов високої вологості та сильному вітрі, обмороження може виникнути восени та навесні при температурі повітря вище нуля.

Статистика свідчить про те, що навіть усі ... Читати далі »

Надійний щит для українського воїна

Надійний щит для українського воїна

Минулого тижня у Нових Петрівцях на полігоні Національної гвардії американською компанією «Hesco» був презентований захисний модуль, який можна використовувати у зоні проведення АТО для укриття особового складу від ворожого вогню та осколків. Подібні захисні споруди можна використовувати на стаціонарних блокпостах.
 
Захисний комплекс, за словами представників компанії, створений із спеціального сплаву, який має дуже великий коефіцієнт міцності, а направляючі каркасу скріплені між собою за особливою технологією, ... Читати далі »

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 19 20 »