Головна » Україна

Є свята земля України, яку треба захищати

Є свята земля України, яку треба захищати

Практично завжди напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на територіях  інших держав мене, мов непрохані гості, відвідують  думки, що породжують роздуми над змістом уже майже прожитого життя, боргом перед співгромадянами  та державою, яку ми чесно захищали 26 років тому.
 
З роками прийшло усвідомлення, що в тій війні захищали і помирали українці не за свою, а за чужу країну, за її амбіції і славу її зброї та непомірні апетити, що, зрештою, обернулася на горе і сором перед людством  та тисячами н ... Читати далі »

Об’єднаймо зусилля і допоможімо захисникам

Об’єднаймо зусилля і допоможімо захисникам

Два тижні тому, 30 січня, група волонтерів Благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє» у складі Ірини Шугайло, Анатолія Шугайло, Трохима Іванова та Андрія Демидюка знову виїхала до зони АТО. 
 
Як повідомила голова фонду Ірина Шугайло, поїздка була важкою, ситуація під Дебальцево дуже загострилась, позиції, на яких несуть службу наші бійці, постійно знаходяться під обстрілами. Трохим Іванов також додав, що не кожен наважиться рухатись у бік військових дій дорогою, яка під постійним ворожим прицілом, ш ... Читати далі »

Зміни у пенсійному забезпеченні

Зміни у пенсійному забезпеченні

Законами України «Про Державний бюд­жет України на 2015 рік», «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» встановлено ряд змін щодо пенсійного забезпечення громадян України.
 
Законом України «Про Державний бюд­жет України на 2015 рік» затверджено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працезд ... Читати далі »

Безоплатне харчування дітей-чорнобильців

Безоплатне харчування дітей-чорнобильців

Новий 2015 рік приніс неприємний подарунок для сотень тисяч сімей, чиї діти безоплатно харчувалися за «чорнобильськими» програмами у навчальних закладах.
 
Після святкових канікул школярів поставили перед фактом, що харчування призупинене до весни через введення децентралізації розподілу коштів з рівня Міністерства соціальної політики на рівень департаментів соціального захисту обласних держадміністрацій. Начебто владі необхідний час для проведення нових тендерних процедур з організації харчування. Але з першого ... Читати далі »

До уваги батьків

До уваги батьків

Згідно з законом України «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» відбулися зміни щодо організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.
 
Пункт 1 частини першої статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (зі змінами) про повне державне забезпечення ді ... Читати далі »

Волонтерство – громадський рух

Волонтерство – громадський рух

Волонтери – люди, які безоплатно займаються громадською діяльністю. В Україні волонтерський рух поширився у часи «Революції Гідності», після чого волонтерська допомога почала набирати більших масштабів у зв’язку з ситуацією в країні.
 
Дуже приємно бачити, коли люди, які не отримують заробітної плати за це, тобто волонтери, намагаються допомогти тим, хто потребує цієї допомоги. Вони роблять дуже складну і відповідальну справу, адже за кожного, кому потрібна допомога, переживають, роблять усе для того, ... Читати далі »

Землі інвентаризують

Землі інвентаризують

Інвентаризація земель сільськогосподарського призначення державної власності визначена одним із пріоритетних завдань діяльності Державного агентства земельних ресурсів України на 2015 рік. До 1 січня 2016 року, відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційної угоди, цей процес має бути завершено.
 
На сьогодні органи земельних ресурсів завершили роботи з інвентаризації 1,6 млн га земель сільськогосподарського призначення державної власності, що становить 15% від загальної площі таких земель (10,5 м ... Читати далі »

Кожен із нас – часточка єдиної держави

Кожен із нас – часточка єдиної держави

 Нещодавно здавалося, що День Соборності України (звичніше День Злуки) стало святом сталим, ледь не ритуальним, на зразок «вшанування модних дат, звичаїв та ювілеїв». Цього року 22 січня набуло для українців нового змісту, адже виявилося, що єдина і соборна Україна може існувати лише в умовах постійної ідеологічної боротьби і постійних перемог у ній.
 
Вишгородці свято Соборності відзначили покладанням квітів біля пам’ятника Т. Шевченку на центральній площі міста біля БК «Енергетик». В.о. г ... Читати далі »

Професія – це як кохання

Професія – це як кохання

25 січня православна церква відзначає день святої мучениці Тетяни, а студенти вузів – День студентства. Наприкінці січня починалися канікули, і цю подію студенти зазвичай дуже весело відзначали. У народі кажуть, що в цей день сонце повертає до літа, а зима – до морозів.
 
Вибір майбутнього фаху – важка та відповідальна справа, адже здобута професія – це на все життя. Багато молоді керується миттєвими та імпульсивними поривами, думками найближчого оточення, а дехто й зовсім безініціативно, під впливом ... Читати далі »

У пісках диверсантам дали відсіч

У пісках диверсантам дали відсіч

Вартовий Роман «Ведмідь» подумки вже очікував на зміну, як раптом відчув щось підозріле.

— Тіше, тіше, — прошепотів хтось у темряві. Місячне сяйво на мить блиснуло на воронованій сталі націленого йому в груди автомата. На роздуми не було ні секунди, адже в найближчій хаті відпочивали бойові побратими, яких вороги вирішили знищити «по-тихому».

Двометровий шпигун, напевно, розраховував приголомшити українського вояка, тому не очікував спротиву. Але плечистий український сержант виявився не зі слабких та боязких. Відбивши убік зброю, він зчепився з ворогом урукопашну та спустив його по сходах у бліндаж. За мить той піднявся з ножем у руках. Роман же ... Читати далі »

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 19 20 »