Головна » Україна

На АЗС Shell вводять споживачів в оману

На АЗС Shell вводять споживачів в оману

ТОВ «Альянс Холдинг» оштрафовано на 68 тис. грн за поширення інформації, що вводить в оману при проведенні акції «Єдина країна»

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала дії ТОВ «Альянс Холдинг», які полягають у поширенні на банерах мережі АЗС Shell інформації про отримання у подарунок бокалу, при цьому не зазначивши суттєві умови проведення Акції, зокрема наявність картки лояльності клубу Shell SMART, порушенням конкурентного законодавства та наклала штраф у сумі 68 тис. грн.

За результатами розгляду Відділенням заяви громадянина, в якій ... Читати далі »

04.07.2015

ЗЕМЕЛЬНА РЕФОРМА

ЗЕМЕЛЬНА РЕФОРМА

Вітчизняні та міжнародні експерти обговорили земельну реформу в Україні

За сприяння Держгеокадастру відбувся круглий стіл «Чотири етапи земельної реформи в Україні: очікувані і фактичні результати. Узагальнення досвіду та аналіз наслідків».

Незалежна Група Макроекономічного Аналізу та Прогнозування за підтримки Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру організувала зустріч експертів для обговорення динаміки та результатів попередніх етапів земельної реформи в Україні.

Це перший з серії круглих столів, що відбудуться протягом найближчих трьох місяців та будуть присвячені реформуванню земельних відносин в Україні.

... Читати далі »

27.06.2015

Порядок отримання житла та земельних ділянок учасниками АТО

Порядок отримання житла та земельних ділянок учасниками АТО

Право учасників Антитерористичної операції на отримання житла

На підставі пункту 14 статті 12 закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, учасникам бойових дій  надаються пільги, зокрема, першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, першочерговий ремонт жилих  будинків  і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом.

Розмір житлової площі, на яку мають право учасники АТО та члени їх сімей (дружина, неповнолітні діти, особи, які спільно проживають та пов'язані спільним ... Читати далі »

27.06.2015

Держгеокадастр працює над створенням національної мережі

Держгеокадастр працює над створенням національної мережі

Проект реалізується в партнерстві з Картографічною службою Королівства Норвегія –  Statens Kartverket.

В Україні буде створена система сучасних референцних станцій, яка забезпечить точність вимірів та визначення просторового знаходження об’єктів, зокрема – меж земельних ділянок. Про аспекти реалізації проекту йшлося на зустрічі Голови Держгеокадастру Максима Мартинюка з представниками Картографічної служби Королівства Норвегія, в партнерстві з якою проводиться ця робота. 

На сьогодні в Україні немає є ... Читати далі »

19.06.2015

Академія прокуратури набирає студентів

Академія прокуратури набирає студентів

Національною академією прокуратури України у 2015 році здійснюватиметься прийом вступників до Інституту підготовки кадрів на підготовку фахівців з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційним рівнем  «магістр» за спеціальністю «Правознавство» лише на денну форму навчання.

До Академії прийматимуться громадяни України, які закінчили вищі навчальні заклади, отримали вищу юридичну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем  «бакалавр» і виявили бажання здобути вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем  «магістр» із с ... Читати далі »

18.06.2015

Держгеокадастр проводить відкриті конкурси

Держгеокадастр проводить відкриті конкурси

З 8 червня по 15 липня Державна служба геодезії картографії та кадастру проводить серію конкурсів на заміщення вакансій глав обласних та районних відділень відомства. Особливість проведення конкурів – абсолютна відкритість. За перебігом іспитів та співбесід може спостерігати кожен громадянин України в он-лайн трансляції на офіційному сайті Держгеокадастру.

Відкритий конкурсний відбір керівників територіальних органів проводиться в рамках масштабної кампанії з оновлення кадрів, що розпочалася у відомстві за ініціативи ... Читати далі »

17.06.2015

Природа не прощає людині помилок

Природа не прощає людині помилок

7 червня 1994 року була прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням. Цей день міжнародна спільнота відзначає як Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами. Україна приєдналася до Конвенції у 2002 році.
 
Опустелювання розглядається не як процес утворення пустель, а як будь-яка деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників. Причинами є високий рівень розорюваності угідь, у тому числі припинення виконання комплексу робіт по захисту грунтів, порушення системи обробітку грунту, що призвод ... Читати далі »

Діяльність Держгеокадастру в цифрах

Діяльність Держгеокадастру в цифрах

Організація земельних торгів. За тиждень з 29 травня до 5 червня 2015 року головні управління Держгеокадастру в областях включили до переліку земельних ділянок державної власності, права оренди на які можуть бути реалізовані на земельних торгах, 9 наділів. Загальна площа запропонованих земельних ділянок становить 154,8845 гектара. З них: у Житомирській і Рівненській областях до переліку додано по 3 ділянки (71,7132 га і 37,8813 га відповідно) у Херсонській – 2 ділянки (7,39 га) і Запорізькій області – 1 наділ (37,90 га).

Усього станом на 5 червня 2015 року ... Читати далі »

09.06.2015

Що спрощує закон про уніфікацію землевпорядної документації

Що спрощує закон про уніфікацію землевпорядної документації

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою». За законопроект № 0904 проголосувало 235 народних депутатів. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Прийняття цього документа дозволить встановити єдині правила і підходи у сфері землеустрою та усунути розбіжності, які досі існували у чинному законодавстві. 

... Читати далі »

09.06.2015
« 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 »