Головна » Україна

Народ має змусити владу перемагати

Народ має змусити владу перемагати

6 листопада відбулися установчі збори громадської організації «Всеукраїнське батальйонне братство». 68 представників добровольчих батальйонів та волонтерських структур затвердили статут організації. Згідно з цим документом, основною метою «Всеукраїнського батальйонного братства» є «здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, економічних, політичних, правових, освітніх, культурних, екологічних та інших інтересів учасників війни, бойових дій та антитерористичних операцій як в Україні, так і за її межами».
 

«Я єсть народ...»

«Я єсть народ...»

Тричі за два з половиною десятиліття радянська Україна потрапляла у пекельні лабіринти голодоморів із величезними людськими жертвами. Кожний з них позначений певною специфікою. Разом з тим їм властива одна спільна риса: примусові державні хлібозаготівлі. Виникає питання: чому радянська влада була настільки безжальна до тих, кого своїми хлібозаготівлями прирікала на повільну смерть?
 
Голодомор в Україні 1921-1923 років — масове вбивство радянською владою корінного українського населення з ознаками етнічної чистки через ... Читати далі »

Чи доживе Українське радіо до свого 100-річчя?

Чи доживе Українське радіо до свого 100-річчя?

У неділю, 9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Традиційно Українське радіо вже 14 років поспіль до цього дня приурочує написання радіодиктанту. Тобто диктор диктує текст, а всі бажаючі радіослухачі пишуть диктант і надсилають на редакцію Українського радіо для перевірки. Затим відзначаються переможці відповідними призами, які без помилок написали диктант. Тобто метою є перевірка грамотності і вшанування рідного слова.
 
На цей раз диктант називався диктантом національної єдності, хоча те ... Читати далі »

Юридична допомога

Юридична допомога

Враховуючи те, що досить часто зустрічаються випадки розповсюдження у ЗМІ  недостовірної інформації з питань, що стосуються законодавчого регулювання проведення антитерористичної операції, правового статусу осіб, які беруть у ній участь, їх прав та обов'язків, вважаю доцільним роз’яснити регулювання правового статусу учасників АТО відповідно до нормативно-правових актів, що закріплюють основні аспекти даного питання.

 

Також щодо правового статусу та соціального захисту правоохоронців, що беруть участь в АТО. ... Читати далі »

Юридична допомога

Юридична допомога

Сьогодні заступник голови Київської облдержадміністрації Дмитро Христюк консультує щодо процедури надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України. Також з приводу актуального питання – порядку надання адресної матеріальної допомоги сім'ям Київської області, які опинились у складних життєвих обставинах.

1. Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність ... Читати далі »

ЦВК: вибори до Верховної Ради відбулись

ЦВК: вибори до Верховної Ради відбулись

Центральна виборча комісія (ЦВК) визнала позачергові вибори до Верховної Ради України такими, що відбулись. Про це повідомив на брифінгу у Києві заступник голови ЦВК Андрій Магера у понеділок, 27 жовтня. Українці зробили на виборах сміливий і чіткий крок, обравши шлях до демократії, реформ і європейської інтеграції. 
 
Магера зазначив, що склад парламенту восьмого скликання є легітимним, незважаючи на відсутність результатів голосування у деяких округах, зокрема, у 12-ти округах Криму, 15-ти округах Донецької та Лугансь ... Читати далі »

Юридична допомога учасникам АТО та їх сім'ям

Юридична допомога учасникам АТО та їх сім'ям

Заступник голови Київської облдержадміністрації, керівник Обласного штабу допомоги учасникам АТО та їх сім’ям Дмитро Христюк продовжує надавати юридичні консультації з найбільш поширених та важливих питань щодо проходження військової служби, зокрема, що стосуються і військовослужбовців, призваних під час мобілізації 2014 року.

Сьогодні розглядаються питання щодо службового часу та часу відпочинку військовослужбовців. Також – про недоторканість військовослужбовця та його право на вибір місця проживання і виїзд за кордон.

... Читати далі »

Дорожня карта

Дорожня карта

Дорожня карта щодо надання щомісячної адресної допомоги переселенцям для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення анти терористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг&raq ... Читати далі »

Виплата компенсації фізособам, які надають соцпослуги

Виплата компенсації фізособам, які надають соцпослуги

Кабмін вніс зміни до Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги.

Змінами уточнено, що компенсація фізичним особам, які досягли пенсійного віку, визначеного ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та інвалідам, що надають соціальні послуги, призначається у зазначених розмірах виходячи з прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

... Читати далі »

Громадою подбаймо про нужденних земляків

Громадою подбаймо про нужденних земляків

Першого жовтня ми відзначили Міжнародний день людей похилого віку. Цей день, як ще одне нагадування, що досить часто поряд з нами є люди, яким конче потрібна наша допомога. 
 
Працівники Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) найчастіше спілкуються саме з такою категорією осіб – людьми похилого віку, котрі потрапили у складні життєві обставини, одинокими громадянами, інвалідами, надаючи їм соціально-побутові, соціально-медичні, інформаційні та інші по ... Читати далі »

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 19 20 »