Головна » 2014 » Листопад » 1 » ЦВК: вибори до Верховної Ради відбулись
10:30
ЦВК: вибори до Верховної Ради відбулись
Центральна виборча комісія (ЦВК) визнала позачергові вибори до Верховної Ради України такими, що відбулись. Про це повідомив на брифінгу у Києві заступник голови ЦВК Андрій Магера у понеділок, 27 жовтня. Українці зробили на виборах сміливий і чіткий крок, обравши шлях до демократії, реформ і європейської інтеграції. 
 
Магера зазначив, що склад парламенту восьмого скликання є легітимним, незважаючи на відсутність результатів голосування у деяких округах, зокрема, у 12-ти округах Криму, 15-ти округах Донецької та Луганської областей і двох округах Севастополя.
 
Згідно з Конституцією України, Верховна Рада є легітимною, якщо обрані не менше двох третин її конституційного складу у 450 парламентарів. До Верховної Ради нового складу входять 423 депутати.
 
Що стосується результатів голосування по нашому одномандатному виборчому округу №96, то ситуація з моменту реєстрації  кандидатів відзначалася певною напруженістю. Адже 50 бажаючих на одне крісло, як на мене, забагато.
 
Вистачало під час агітації і доволі брудних прийомів. Але більшість із них зводилася до того, щоб очорнити конкурентів ніж показати свої досягнення та позитив. До того ж, у більшості випадків, показувати було відверто нічого. 
 
Наш виборець усе бачить і розуміє. Адже позаду вже були обіцянки-цяцянки «помаранчевих», «почую кожного» від «біло-голубих» тощо. Тому із п’ятдесяти кандидатів виборець обрав того, кому довіряв і раніше. Хоча результати ще попередні (матеріал готувався 29 жовтня, 83,16% оброблених бюлетенів), тенденція у нашому  виборчому окрузі наступна. 
 
Серед політичних партій – перше місце з 25,53% у партії «Блок Петра Порошенка», друге – з 24,88% у політичної партії «Народний фронт», третє – з 12,55% у політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».
 
Серед мажоритарників – перший з 26,95% самовисуванець Ярослав Москаленко,  другий – з 8,95% – представник Політичної партії «Народний фронт» Максим Філіппов і третій – з 7,14% самовисуванець Олег Висоцький. 
 
Результати, звісно, попередні, але тенденції зрозумілі і доволі однозначні. 
 
Довідково:
Київська область. Одномандатний виборчий округ №96. Центр – місто Вишгород. Межі – міста Буча, Славутич, Бородянський, Вишгородський, Іванківський, Поліський райони. Кількість виборчих дільниць – 196. Орієнтовна кількість виборців – 180 546. Кількість зареєстрованих кандидатів у депутати – 50. Кількість кандидатів у депутати, реєстрацію яких скасовано до дня виборів – 12. Кількість кандидатів у депутати, які беруть участь у балотуванні – 38. У тому числі висунутих партіями – 11,   шляхом само висування – 27.
 
 
Підготував Володимир ПОТАПОВ
Фото Олександра КОВАЛЕНКА, «Слово»
Категорія: Україна | Переглядів: 372 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus