Головна » Україна

Юридична консультація

Юридична консультація

Перелік документів для надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям (резервістам, військовозобов’язаним) та працівникам Збройних Сил України, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413 «Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення» для надання статусу учасника бойових дій ... Читати далі »

Права осіб мобілізованих на військову службу

Права осіб мобілізованих на військову службу

Захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього Українського народу. Порядок проведення мобілізації регулюється Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», та іншими нормативно-правовими актами України.

Мобілізація триває у термін визначений Указом Президента України, так згідно Указів Президента України «Про часткову мобілізацію » від 17.03.14 № 303/2014, від 06.05.14 № 454/2014 її термін встановлений 45 діб, та полягає в про ... Читати далі »

Переказу коштів військовослужбовцями своїм родинам

Переказу коштів військовослужбовцями своїм родинам

У зв’язку з численними запитами щодо порядку перерахування грошового забезпечення членам сімей військовослужбовців за призовом під час мобілізації, повідомляється, що за бажанням військовослужбовця перерахування (виплата) коштів членам сімей може здійснюватися шляхом:

видачі готівки з каси військової частини, за місцем її постійного розташування, за довіреностями військовослужбовців;

перерах ... Читати далі »

Збереження роботи

Збереження роботи

Роз’яснення щодо забезпечення гарантій збереження за громадянами, призваними на військову службу під час мобілізації, робочого місця (посади) та середнього заробітку.

1 квітня 2014 року вступив в силу Закон України від 27 березня 2014 року № 1169-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації», яким доповнено частинами другою та третьою статтю 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», а саме, що за громадянами Укра ... Читати далі »

Соціальні гарантії учасникам АТО

Соціальні гарантії учасникам АТО

ДОВІДКА щодо соціальних гарантій військовослужбовцям, які беруть участь в Антитерористичній операції, та призваним під мобілізації.

Права громадян, які призвані під час мобілізації, та беруть участь в Антитерористичній операції:

1) Отримувати грошове забезпечення в повному обсязі, з урахуванням всіх надбавок та премій, на рівні військовослужбовців контрактної служби (відповідно до посад та військових звань), а не на рівні ... Читати далі »

Звіт

Звіт

ЗВІТ роботи обласного штабу допомоги учасникам АТО та їх родинам заступника голови КОДА, керівника штабу Дмитра Христюка в період з 26 листопада по 08 грудня 2014 року

Дорога громадо!

За останні 10 днів роботи штабу ми продовжуємо спрямовувати діяльність на різнопланову допомогу як хлопцям, які знаходяться на території проведення антитерористичної операції, так і їх родинам.

... Читати далі »

Юридична допомога

Юридична допомога

Заступника голови Київської обласної державної адміністрації Дмитра Христюка.

1. Реєстрація місця проживання внутрішньо переміщеної особи.

Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених у статті 1 Закону.

Реформа армії і бойові дії – одночасно

Реформа армії і бойові дії – одночасно

Зміни в оборонному відомстві потрібно проводити таким чином, щоб не нашкодити, детально прорахувавши все до дрібниць, вважає міністр оборони України, генерал-полковник Степан ПОЛТОРАК.
 
– Проблем із будівництвом армії дуже багато. Треба практично змінювати підходи до розв’язання нагальних питань, зокрема таких, як забезпечення. Армія тривалий час була абсолютно закритою структурою. І там, де це виправдано, і там, де вже давно потрібно було відкрити суспільству всі проблеми та комплексно їх розв’язувати. Сь ... Читати далі »

Юридична допомога

Юридична допомога

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації, керівник Обласного штабу допомоги учасникам АТО та їх сім’ям Дмитро Христюк дає юридичні консультації з приводу обліку внутрішньо переміщених осіб, а також щодо надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.
 
1. Надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та ра ... Читати далі »

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 19 20 »