Головна » 2014 » Липень » 26

Вода, свіжий хліб та ліки для наших, із 72-ї

Вода, свіжий хліб та ліки для наших, із 72-ї

Цього тижня наші військові з 72-ї бригади, які перебувають на Донеччині та Луганщині у зоні проведення антитерористичної операції, отримали вагому підтримку з малої батьківщини – понад дві тонни провізії та амуніції. 
 
Цей важливий гуманітарний вантаж дійшов на передову в понеділок. А вдалося здійснити це – організувати, зібрати та відправити – за особистої допомоги народного депутата України Ярослава Москаленка. Йому просто зателефонував волонтер і відрапортував одним реченням: «Хлопці дякували за воду і за хліб!»…
 

Питання розглянуті, затверджені відповідні рішення

Питання розглянуті, затверджені відповідні рішення

Як ми вже повідомляли, відбулася 37-ма сесія районної ради шостого скликання.  У сесійній залі зареєструвалися 33 депутати з шестидесяти. 
 
Засідання розпочалося з хвилини мовчання за воїнами, які загинули під час антитерористичної операції, серед них – двоє наших земляків.
 
Перед розглядом порядку денного сесії голова районної ради Ірина Побідаш зачитала присутнім депутатські звернення та відповіді, що надійшли. 
 

Запрацював ринок у Хотянівці

Запрацював ринок у Хотянівці

Подією районного масштабу можна назвати відкриття 19 липня сільськогосподарського ринку у Хотянівці, що на лівобережній частині Вишгородщини. Адже це потрібно і потенційним покупцям, більша частина  з яких є членами садових товариств (а їх на території сільської ради аж 160 та 40 баз відпочинку), селянам та гостям курортно-рекреаційної зони, становленню та утвердженню підприємництва, створенню нових робочих місць тощо…  
 
Вдале розташування ринку, котрий поки що складається з досить великого павільйону та ряду сучасних яток навколо нього, розташованих  на узбіччі траси Вишгород-Десна, ма ... Читати далі »

Славна перемога Святослава

Славна перемога Святослава

3 липня 964 року дружина князя русів – нашого земляка Святослава Ігоревича – здобула гучну перемогу над військом Хозарського каганату. 
 
Столицю каганату Ітиль зруйнували як і ключові фортеці Хозарії, що складали основу її влади.
 
Зміцнюючись на слов’янських землях, хозари здійснювали набіги, обкладаючи слов’ян даниною, беручи рабів. У результаті перемоги Свя ... Читати далі »

26.07.2014

Переселенці потребують нашої допомоги

Переселенці потребують нашої допомоги

Скалічені життя, покинуті домівки… За кілька останніх місяців Київщина прийняла тисячі переселенців з Криму та зони АТО.   Зокрема, більше ста людей з анексованого півострова, Луганської та Донецької областей знайшли притулок у гуртожитку сімейного типу «Журавушка» селища Велика Димерка Броварського району.
 
23 липня родини переселенців відвідали члени Політради Партії розвит­ку України – радник голови Київської облдержадміністрації Юрій Павленко та депутат Київської обласної ради, голова комітету Київської обласної регіональної партійної організації Партії розвитку Олександр ... Читати далі »

Життя, віддане Вишгородщині

Життя, віддане Вишгородщині

Віталій Петрович Бородай, доктор сільськогоспо­дарських наук, почесний доктор Інституту агроекології і природокористування НААН України, професор кафед­ри птахівництва та дрібного тваринництва, директор міжінститутського навчально-наукового центру техно­логій у птахівництві, їх стандартизації та сертифікації, головний редактор журналу «Сучасне птахівництво».
 
У 1961 році закінчив зооінженерний факультет Української сільськогосподарської академії. З 1961 по 1966 рік працював старшим зоотехніком колгоспу «Всесвітній Жовтень» та обласної агрохіміч­ної лабораторії ... Читати далі »

Пам’ятаємо шкільне братство

Пам’ятаємо шкільне братство

У 60-ті роки минулого століття освіта та освіченість мала дуже вагоме значення.  Тоді усі знали – з освітою  влаштуєшся у житті. Якщо закінчиш середню школу, а потім технікум чи інститут, то працюватимеш за направленням, зможеш чогось досягнути у житті. 
 
Того далекого 1964 року ми, сповнені надій,  закінчили 11 класів Новопетрівської середньої школи сільської молоді. Мої однолітки стали медиками, бухгалтерами, механізаторами, водіями, служили в армії… Я після закінчення школи служив в армії у Москві, потім працював водієм у різних організаціях, останні 30 років – у &laq ... Читати далі »

«Карасик» приймає другу зміну

«Карасик» приймає другу зміну

Літо невпинно мчить уперед і вже перетнуло свій екватор. А це означає, що дитячий оздоровчий табір «Карасик», розташований на мальовничому березі річки Десна у Новосілках, уже розпочинає нову зміну і радісно приймає нових відпочивальників. 
 
Відомо, що у цьому таборі роблять все для того, щоб організувати незабутнє дозвілля для дітей. Тут ретельно підготувалися до літнього сезону-2014 – провели необхідні ремонтні роботи, попрацювали над упорядкуванням території та власного пляжу. 
 

Зустріч через півстоліття

Зустріч через півстоліття

Зустрінемося на шкільному подвір’ї старої школи, вже знесеної, Нижчедубечанської середньої школи – вирішили випускники 11-го класу 1964 року. І зустріч відбулась 5 липня 2014 року. 
 
Із хвилюванням вдивляємось у знайомі і, не зовсім, обличчя. Ось із Новосілок приїхали В.Г. Макаренко, О.М. Островінська. Прийшли дубечанці П.Ф. Терещенко, В.Н. Карпенко, І.М. Клименко, Г.С. Шаль, К. Рудяшко, В.Ф. Іоніна, Н.Г. Дума, М.Д. Онищенко. Зустрілися під тінистим гіллям вікових кленів, свідків наших шкільних років. Були щирі вітання, обійми, поцілунки, жарти. Для колишніх випускників Настоятель храму свято ... Читати далі »

Знахідка під Лютіжем

Знахідка під Лютіжем

Після Великої Вітчизняної війни на землі Вишгородщини залишились не лише шрами від воронок і траншей, землянок та бліндажів, не лише великі й малі військові поховання, а й залишки зброї та техніки.
 
Дуже часто саме ці безцінні артефакти війни або продаються на чорному ринку, або просто здаються як металобрухт.  Напередодні 70-річчя визволення України від нацистських загарбників завдяки спільним діям співробітників Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» на чолі з директором Ів ... Читати далі »