Головна » 2014 » Липень » 26 » Запрацював ринок у Хотянівці
11:14
Запрацював ринок у Хотянівці
Подією районного масштабу можна назвати відкриття 19 липня сільськогосподарського ринку у Хотянівці, що на лівобережній частині Вишгородщини. Адже це потрібно і потенційним покупцям, більша частина  з яких є членами садових товариств (а їх на території сільської ради аж 160 та 40 баз відпочинку), селянам та гостям курортно-рекреаційної зони, становленню та утвердженню підприємництва, створенню нових робочих місць тощо…  
 
Вдале розташування ринку, котрий поки що складається з досить великого павільйону та ряду сучасних яток навколо нього, розташованих  на узбіччі траси Вишгород-Десна, має зробити в найближчому майбутньому інвестиційний проект вельми успішним. 
 
– Сільські люди, в основному, живуть з підсобного господарства, тому дуже зацікавлені у грошових надходженнях від продажу  свіжих овочів, молочних продуктів, м’яса, – говорить колишній офіцер-танкіст, а нині приватний підприємець, організатор і основний виконавець ринкового проекту В’ячеслав  Мельник. – Тобто ринок  не лише допоможе оперативно і без втрат реалізувати вирощене на місці, а й сприятиме селянам у працевлаштуванні.  Щоб місцеві жителі звикали до цивілізованих форм торгівлі,  ціна на торгівельні  місця чи не найлояльніша у районі – 20 гривень за день.  Поки є 16 місць для торгівлі. Вісім для реалізації молочних продуктів  і вісім для м’ясних у критому павільйоні. 
 
Уже зараз продається молочна продукція, овочі, фрукти, м’ясо, кури, сири, копченості. У перспективі – відкриття торгових площ для продажу побутової хімії, господарського ширпотребу.
 
А якщо додати, що ми створюємо умови для належного санітарного контролю продукції та забезпечуємо на час торгівлі необхідним холодильним устаткуванням, електроенергією та можливістю користуватися мобільним зв’язком, то це, згодьтеся, не ціна для робочого місця. Тому щиро сподіваюся, що невдовзі до нас потягнуться й жителі навколишніх сіл з правобережжя Вишгородщини.
 
Враховуючи складне соціально-політичне становище, в якому перебуває нині Україна, подібні проекти важко переоцінити.  Це може бути еталоном вдумливого вкладення коштів у розбудову держави на новому етапі економічного розвитку. Тому не дивно, що «зелене світло» для інвестиційного проекту запалила і сільська рада в особі її голови Володимира Грищенка, сільських депутатів та місцевих підприємців і банкірів, які сприяли у виділенні кредиту на спорудження та введення в експлуатацію Хотянівського ринку. Це дійсно проект майбутнього села за європейськими стандартами, де виробникам створюються умови не лише за сприяння держави, а й активних членів  місцевого самоврядування, кожного жителя конкретного населеного пункту.
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Хотянівська громада | Переглядів: 698 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus