Головна » 2014 » Липень » 26 » Переселенці потребують нашої допомоги
11:09
Переселенці потребують нашої допомоги
Скалічені життя, покинуті домівки… За кілька останніх місяців Київщина прийняла тисячі переселенців з Криму та зони АТО.   Зокрема, більше ста людей з анексованого півострова, Луганської та Донецької областей знайшли притулок у гуртожитку сімейного типу «Журавушка» селища Велика Димерка Броварського району.
 
23 липня родини переселенців відвідали члени Політради Партії розвит­ку України – радник голови Київської облдержадміністрації Юрій Павленко та депутат Київської обласної ради, голова комітету Київської обласної регіональної партійної організації Партії розвитку Олександр Качний. Вони вручили маленьким мешканцям гуртожитку одяг, взуття, шкільне приладдя, іграшки, а з дорослими поселенцями обговорили найбільш гострі для них питання.
 
А питання є, адже більшість вимушених переселенців розраховувала невдовзі повернутися додому, та, на жаль, події стали розвиватися інакше, і люди досі залишаються у пункті тимчасового перебування. Мешканці гуртожитку звернулися за підтримкою до різних політичних організацій. Та, як зазначила член ради поселення Валерія Вершиніна, лише Партія розвитку України відгукнулася на прохання допомогти. 
 
Під час зустрічі обговорили необхідність врегулювання юридичного статусу сімей переселенців, здійснення їх реєстрації, укладання відповідних договорів за місцем тимчасового перебування, розглянули умови проживання, працевлаштування, оформлення дітей у дошкільні та навчальні заклади, надання медичної  допомоги тощо.  
 
«Ми приїхали до цих родин не просто для того, аби привезти подарунки дітям. Це маленька частина великої системної роботи Партії розвитку з допомоги сім’ям переселенців із зони АТО, їхнім дітям. На прикладі людей, які поселилися у цьому гуртожитку, ми намагаємося зрозуміти, із якими викликами на сьогоднішній день зіштовхуються інші переселенці. Це потрібно для того, щоб налагодити ефективну та оперативну роботу з підтримки таких родин», – зазначили Юрій Павленко та  Олександр Качний.
Категорія: Україна | Переглядів: 514 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus