Головна » 2014 » Квітень » 19

Сучасна техніка для вогнеборців

Сучасна техніка для вогнеборців

16 квітня у 37-й державній пожежно-рятувальній частині Вишгорода за участю голови Київської обласної ОДА Володимира Шандри, в.о. голови ДСНС України Анатолія Бойка, в.о. голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, Вишгородського міського голови Віктора Решетняка місцевим рятувальникам передали на озброєння пожежно-рятувальний автомобіль. 
 
На заході до Дня пожежної охорони були присутні голова правління будівельного підприємства «Домобудівний комбінат №4» Сергій Тимошенко та президент корпорації «ДБК-житлобуд» Герой України Петро Шилюк, які стали ініціаторами придбання цієї суч ... Читати далі »

Чистота довкола школи

Чистота довкола школи

За традицією, що склалася в Україні протягом багатьох років, квітень – час так званих суботників і толоки. До загальнодержавних і сільських заходів із благоустрою вкотре долучилася і Новопетрівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
 
Хоча небо погрожувало дощем, а вітерець лякав холодом, проте нема перешкод для наполегливих і працелюбних людей. Саме такими є учні, учителі та техпрацівники школи, які, незважаючи на похмуру погоду, прийшли на загальношкільний суботник.
 
Робота знайшлася для кожно ... Читати далі »

Хроніка районного суботника

Хроніка районного суботника

Понад дві з половиною тисячі мешканців Вишгородського району організовано прибирали, озеленювали, фарбували, чистили власні населені пункти у рамках щорічної акції «За чисте довкілля».
 
Нижчедубечанський сільський голова Валентина Клименко повідомляє, що на суботнику депутатами сільської ради, членами виконкому та молодими активістами прибрано територію кладовища, облагороджено огорожу, вивезено три машини сміття та пофарбовано кілометр бордюрів, що дуже актуально саме напередодні Великодніх свят.
 

Засідання відбулося з другої спроби

Засідання відбулося з другої спроби

21 березня 2014 року відбулася 35 сесія Вишгородської районної ради. У сесійній залі зареєструвався 31 депутат із 60, тобто необхідна мінімальна більшість для проведення другого пленарного засідання. У роботі сесії взяли участь керівники установ, організацій, представники районних громадських організацій та засобів масової інформації.
 
На порядок денний було винесено 19 питань. 
 
1. Про затвердження звіту про виконання  районного бюджету Вишгородського району за 2013 рік. ... Читати далі »

Для миру та спокою на Вишгородщині

Для миру та спокою на Вишгородщині

12 квітня на площі Шевченка у Вишгороді відбулася презентація громадського формування з охорони громадського порядку «Громадський порядок». Для участі в урочистій церемонії початку діяльності цієї структури та для вручення посвідчень членам  «Громадського порядку» прибули сотники 1-ї та 8-ї «афганської» сотень Самооборони Майдану Олександр Третяков та Олег Міхнюк зі своїми підлеглими. Захід розпочався з вшанування пам’яті Небесної сотні триразовою салютоційною стрільбою.
 
Як розповів Олег Міхнюк, у Вишгороді почало діяти громадське формування, що, погоджуючи свої ... Читати далі »

Щоб нерест пройшов вдало

Щоб нерест пройшов вдало

З метою охорони і природного відтворення водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України і, Київської області зокрема, з 1 квітня цього року діє заборона на вилов риби у зв’язку з нерестовим періодом. 
 
Господарникам варто взяти до уваги, що упродовж нерестового періоду заборонено проводити у рибогосподарських водних об’єктах та у прибережних захисних смугах будь-яку діяльність – днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу.  ... Читати далі »

Поза партійними пристрастями

Поза партійними пристрастями

У сучасних умовах глибокої політичної та економічної кризи гостро постає питання про участь і роль, зокрема районних депутатів, у сучасних реаліях буття. На мою думку, головна роль районного депутата і в сучасних умовах і завжди полягає у конкретних справах, що стосуються обов’язкового поліпшення умов життя та діяльності пересічних громадян. Сприянню їхньому всебічному захисту на всіх, без винятку, державних щаблях влади. З яких, власне, і складається народ України, котрому, у кінцевому результаті, і зобов’язувався служити депутат.
 
Власне, я завжди вважав, що депутат має існувати поза політикою. ... Читати далі »

Я – за самодостатню незалежну державу

Я – за самодостатню незалежну державу

11 квітня голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода», кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок провів зустріч із виборцями Вишгородського району. У ході спілкування у РБК «Енергетик», де зібрався повний зал, Олег Тягнибок представив громаді свою передвиборчу програму та обговорив із жителями краю суспільно-політичне становище у державі, діяльність парламенту, зокрема фракції «Свободи». Багато хто висловлював свою підтримку, дехто – претензії, але загалом зустріч пройшла у конструктивному руслі. 
 
Велику увагу під час виступу лідер українських наці ... Читати далі »

Волейбол дарує дружбу

Волейбол дарує дружбу

Відбулася відкрита першість Вишгородської районної КДЮСШ з волейболу серед дівчат. Помірятися силами до нас завітали кращі волейболістки Київщини – збірні ДЮСШ з Бучі, Ірпеня, Немішаєво та Борисполя, школа №13 з Києва. Наш район представляла збірна районної КДЮСШ.  
 
Цікавим, урочистим та хвилюючим видалась церемонія відкриття турніру. Привітати та побажати подальших спортивних успіхів юним волейболісткам завітали голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, член збірної команди України, срібна призерка чемпіонату Європи з сидячого волейболу Катерина Прищепа. У своєму виступі Катерина Миколаїв ... Читати далі »

Біг об’єднує всіх

Біг об’єднує всіх

Пам’яті героїв Чорнобиля був присвячений традиційний районний легкоатлетичний крос серед учнів загальноосвітніх шкіл. Гостинна Лебедівська земля 10 квітня вчетверте зустрічала юних спортсменів Вишгородщини.
 
Урочисте відкриття змагань розпочалося з промов та привітань учасникам кросу високоповажними гостями – методистом відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації Миколою Самсоном та головним суддею змагань Валерієм Сивашенком. Окрасою відкриття спортивних змагань став спортивно-художній виступ учнів Лебедівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Лебедівські спортсмени створили святковий настрій колоритним флеш-мобом із  жовто-блакитними прапорами. 

Вік маленький – рівень високий

Вік маленький – рівень високий

Минулої суботи у басейні  Вишгородської районної КДЮСШ відбулася першість Вишгородської КДЮСШ з плавання. Змагання були сплановані як підсумкові. У них взяло участь 52 учасники віком від 5 до 13 років. Наші юні спортсмени продемонстрували високий рівень виконання спортивних розрядів та показали хороші спортивні результати. 
 
Іван КАРПИНА,
заступник директора з НТР Вишгородської районної КДЮСШ