Головна » 2014 » Березень » 22

«Шевченкова зоря» у «Дивосвіті»

«Шевченкова зоря» у «Дивосвіті»

Яскраво-теплим сонячним променем на тлі березневої блакиті вкотре для нас запалала Шевченкова зоря. Чи знав Великий Кобзар, що саме так, велично і звитяжно, світитиме його зоря крізь віки, крізь покоління?!
 
«Шевченкова зоря». Таку назву мало мистецьке свято, влаштоване 14 березня Вишгородським районним Центром художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», яке стало лунким заключним акордом великого огляду-конкурсу «Шевченковою стежиною», що проходив протягом кількох місяців у Вишгородському районі. 
 
І назва свята дійсно виправдала себе – варто лише було побачити, як засвічувалися зоряно д ... Читати далі »

Є і золото, і срібло!

Є і золото, і срібло!

З 18 по 20 березня 2014 року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбулася  п’ята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2014».
 
Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» сьогодні є найбільшим професійним форумом освітніх, наукових та науково-технічних інновацій, ефективним майданчиком для діалогу представників державного сектору, закладів освіти різних країн, компаній-виробників програмних рішень, інструментом популяризації новітніх освітніх методик, інформаційних технологій та інструментів, спрямованих на формування сучасного рівня національної системи освіти.
 
Свої вагомі досягнення през ... Читати далі »

Молодь творить добро

Молодь творить добро

Доброта, милосердя, гуманізм. Ці  поняття давні та вічні. У кожного з нас своя доля, свій життєвий шлях, свої уподобання.   Ми всі не можемо бути визначними математиками, фізиками чи митцями. Але кожен із нас через усе життя може і повинен пронести людяність, співчуття до чужої біди. І діяти, допомагати, розділяти.
 
Більше 150 років червонохресний рух несе через своїх безкорисних помічників добро і милосердя нужденним і скривдженим.  Саме крупинки ваших коштів, коли ви придбали марку Червоного Хреста чи просто зробили внесок, перетворюються в сльози радості та іскорки надії на краще.
 
Ваші пожертви одягом чи продуктами харчування, і ... Читати далі »

Є така професія – захищати Батьківщину

Є така професія – захищати Батьківщину

«Весь український народ повинен сьогодні об’єднатись в одну велику родину, яка готова боронити свій рідний дім». З таким закликом звернувся до співвітчизників в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. Українці відгукнулися в усіх населених пунктах держави.
 
Не став винятком і Вишгородський район. Вже понад сто добровольців і призовників з нашого району поповнили лави захисників Вітчизни.
 
– У зв’язку з оголошенням часткової мобілізації в Україні військовозобов’язані призиваються на навчальні збори, – розповідає виконуючий обов’язки районного військового комісара   ... Читати далі »

І линуть думи Кобзаря

І линуть думи Кобзаря

Минуло 200 років від дня народ­ження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу. З метою популяризації творчої спадщини Кобзаря та патріотичного виховання школярів, у рамках тижня української мови та літератури, який підготували вчителі-філологи Віра Марченко, Альона Баранова, Наталя Руднєва, у Гаврилівській школі відбувся ряд заходів.
 
Тиждень розпочався гаслом «Школа у вишиванці», де щоденно учні та вчителі були одягнені у вишиванки. На перервах лунала українська пісня, а підсумком дня було свято «Краса і сила українського слова», на якому учні 5-11 класів читали вірші про рідну мову, співали  українс ... Читати далі »

Готуються резерви

Готуються резерви

У навчальному центрі Національної гвардії України в селі Нові Петрівці, на базі спецпідрозділу «Барс», проходять підготовку понад 500 добровольців. Переважна більшість – бійці самооборони. 
 
Сподобався діловий і робочий настрій на полігоні. Усі відчувають, що це не гра і не пригода для екстремалів – держава створює реальну силу, яка, за підтримки збройних сил та прикордонників, буде утримувати баланс порядку в країні від посягань ззовні і зсередини.
 
Новобранці запевнили, що вони всім забезпечені і ставляться до занять з ентузіазмом, розуміючи ситуацію в країні. Вивчають вогневу підготовку, матеріальну частину зброї, а ... Читати далі »

Наші легкоатлети – серед перших

Наші легкоатлети – серед перших

Минулої суботи  у Броварах,  у легкоатлетичному манежі, пройшов чемпіонат Київської області з легкої атлетики серед учнів 1999 року народження та молодших. Фактично цими змаганнями завершився зимовий сезон. І хоча наша Україна переживає непрості часи, спортивне свято у Броварах зібрало майже всіх тренерів Київської області та їх команди.
 
Команда Вишгородської  КДЮСШ  теж взяла участь у цьому  спортивному дійстві. Наші легкоатлети в основ­ному змагалися в спринті, стрибках та штовханні ядра, показавши високі результати, і в підсумку посіли загальне командне третє місце. В особистому заліку наші спортсмени показали наступ ... Читати далі »