Головна » 2014 » Березень » 22 » І линуть думи Кобзаря
11:38
І линуть думи Кобзаря
Минуло 200 років від дня народ­ження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу. З метою популяризації творчої спадщини Кобзаря та патріотичного виховання школярів, у рамках тижня української мови та літератури, який підготували вчителі-філологи Віра Марченко, Альона Баранова, Наталя Руднєва, у Гаврилівській школі відбувся ряд заходів.
 
Тиждень розпочався гаслом «Школа у вишиванці», де щоденно учні та вчителі були одягнені у вишиванки. На перервах лунала українська пісня, а підсумком дня було свято «Краса і сила українського слова», на якому учні 5-11 класів читали вірші про рідну мову, співали  українських пісень та заворожували глядачів танцями. Учні із задоволенням взяли участь  у конкурсі на кращу ілюстрацію творів «Шевченківський вернісаж» та мали змогу ознайомитися з художньою спадщиною Шевченка-художника.
 
Цікаво пройшов конкурс читців творів Т. Шевченка «І лине над землею Шевченкове святе слово», у якому взяли участь учні 1-11 класів. Від кожного класу був представлений один учасник з поезією або поемою Т.Шевченка. За перебігом конкурсу слідкувало журі, яке всіх учасників нагородило подяками від директора школи.
 
Підсумком тижня стало літературно-музичне свято «І знову линуть до нас думи Кобзаря», підготовлене учнями 6-го класу, які  інсценізували твори Шевченка, дали змогу всім глядачам доторкнутися до поетичного слова Шевченка, послухати пісні покладені на вірші поета. Також школярами  були підготовлені проекти та презентації про життєвий і творчий шлях митця. 
 
Підводячи підсумки роботи, ми зрозуміли, що сили і час витратили не даремно, адже тиждень пройшов дуже цікаво і різноманітно. І ми переконані, що слава про великого Кобзаря завжди буде зберігатися у серцях наших дітей, допоки  ми, вчителі, будемо сіяти в цих душах любов до українського слова, любов до поезії та Батьківщини.
 
Наталія РУДНЄВА,
заступник директора з виховної роботи Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ст.
Категорія: Гаврилівська громада | Переглядів: 836 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus