Головна » 2014 » Березень » 22 » Молодь творить добро
11:42
Молодь творить добро
Доброта, милосердя, гуманізм. Ці  поняття давні та вічні. У кожного з нас своя доля, свій життєвий шлях, свої уподобання.   Ми всі не можемо бути визначними математиками, фізиками чи митцями. Але кожен із нас через усе життя може і повинен пронести людяність, співчуття до чужої біди. І діяти, допомагати, розділяти.
 
Більше 150 років червонохресний рух несе через своїх безкорисних помічників добро і милосердя нужденним і скривдженим.  Саме крупинки ваших коштів, коли ви придбали марку Червоного Хреста чи просто зробили внесок, перетворюються в сльози радості та іскорки надії на краще.
 
Ваші пожертви одягом чи продуктами харчування, іншими речами першої необхідності в прямому значенні цього слова зігрівають малого і старого, хворого і каліку.
 
Молоді люди роблять значний внесок у допомогу знедоленим людям  на рівні місцевої громади, і  Червоний Хрест є прекрасною сферою для їх самореалізації.     
 
5 березня до Вишгородської районної організації товариства Червоного Хреста (РОТЧХ) завітав десант молодих людей – студенти економічного університету ім. В. Гетьмана та старшокласники Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ст., жителі с. Богдани,  які разом з лідером волонтерського руху Любою Гусак, учителем Ясногородської ЗОШ та Богданівськоим сільським головою Тетяною Савиченко передали до РОТЧХ одяг на суму близько 10 тисяч грн.  та ліки для надання першої допомоги на суму 2500 грн.
 
Любов Гусак – лідер волонтерського руху, студент четвертого курсу ОЕФКНЕУ ім. В. Гетьмана. Вона мешканка села Овдієва Нива Богданівської сільради, голова комісії з питань правового та соціального захисту навчального закладу.  За час навчання в університеті нею було організовано та проведено багато добрих та цікавих справ, які завжди активно підтримувались громадою Богданівської сільської ради і Тетяною  Савиченко.
 
Люба залучає до волонтерства не лише студентів, а й юних червонохрестівців Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ст., яку закінчила сама. Благодійні акції волонтерка організовує для свого району, а саме для дітей-сиріт, які виховуються у дитячому закладі «Любисток», для стаціонарного відділення, територіального центру соціальної допомоги.  Люба зі своїми однодумцями організували збір гуманітарної допомоги для дітей школи інтернату Білоцерківського району, а також для Черкаського обласного спеціалізованого будинку дитини.  
 
Як краща волонтерка акції «Серце до серця» Любов Гусак була запрошена від України на фестиваль «WOODSTOCK-2012» у  Польші.
 
Безліч подяк, грамот має вона за успіхи у навчанні  та громадську активність. Як людина щедра душею, віддана справі волонтерського руху, благодійній діяльності, вона – приклад милосердя, благородства та благодійності. Вона призер міжнародного еко-культурного фестивалю «Трипільське коло». 
 
Районна організація Червоного Хреста пишається юною червонохресною зміною, волонтерським рухом шкільної молоді району. Вони постійно беруть участь в акціях і місячниках Червоного Хреста і, закінчуючи школи в районі, продовжують втілювати ідеї милосердя і гуманізму в подальшому своєму життєвому шляху.    
 
Таміла ОРЕЛ,
голова Вишгородської районної 
організації товариства Червоного Хреста
Категорія: Київщина | Переглядів: 494 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus