Головна » 2013 » Жовтень » 05

Яскрава «Веселка» у Гаврилівці

Яскрава «Веселка» у Гаврилівці

Втілюючи в життя соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» та Національний план дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» у Гаврилівському дошкільному навчальному закладі «Веселка» проведено реконструкцію приміщень, що не працювали більше 20 років. 30 вересня 2013 року відбулося урочисте відкриття відремонтованих приміщень. Ще дві додаткові групи планується відкрити після нового року. 

 
Реконструкцію дитячого навчального закладу було проведено за допомогою обласного та місцевого бюджетів, меценатів, що свід ... Читати далі »

Самотня старість землякам не загрожує

Самотня старість землякам не загрожує

Вишгородський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), реалізуючи ініціативи Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення, свою щоденну роботу спрямовує на те, щоб усіх своїх підопічних – а це пенсіонери, інваліди, ветерани війни – оточити постійною увагою, сприяти вирішенню побутових питань, підтримати морально. 


Але є дні, коли випадає нагода зробити для цих людей щось особливе, висловити їм підтримку, розрадити їх у печалях та турботах. Серед таких днів – Міжнародний день людей похилого віку та День ветеранів. У рамках програми «Україна для людей ... Читати далі »

05.10.2013

Розширення меж – як перспектива розвитку

Розширення меж – як перспектива розвитку

Нещодавно рішенням районної ради збільшено площу Нових Петрівців – найбільшого в районі села за кількістю населення. Це доволі непересічна подія для Вишгородщини, тому «Слово» звернулося до Новопетрівського сільського голови Радіона Старенького з проханням відповісти на запитання, що найбільше зараз цікавлять громаду. 

 
– Радіоне Миколайовичу, що означає для громади Нових Петрівців новий генеральний план та збільшення території села? 
 
– Генеральний план – це головний і відповідно найважливіший документ містобудування будь-якого населеного пун ... Читати далі »

Ветерани турботою не обділені

Ветерани турботою не обділені

У районі продовжуються урочистості та меморіальні заходи до Дня партизанської слави, увічнення пам’яті загиблих партизанів і підпільників, покладання квітів до могил загиблих учасників підпільного та партизанського руху в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. 


Представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування продовжують відвідувати за місцем проживання ветеранів війни та праці з метою вивчення стану соціально-побутового та медичного забезпечення. 

Протягом ... Читати далі »

05.10.2013

Сійте розумне, добре, вічне…

Сійте розумне, добре, вічне…

У великій залі райдержадміністрації відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня працівників освіти. Серед почесних гостей на святі – народний депутат України Ярослав Москаленко, голова райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, заступник голови райдержадміністрації Тамара Овчиннікова. 


– Ми схиляємо голови перед мудрістю і жертовністю освітянина – учителя, вихователя, викладача, майстра, зусиллями якого твориться майбутнє нашого краю, усієї нашої держави. Ви сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок, учите нашу юнь пізнавати нове і пам’ятати якого ми роду, – наголосив Ярослав Москаленко, розпочинаючи ... Читати далі »

05.10.2013

А р оки летять журавлями у вирій…

А р оки летять журавлями у вирій…

У вівторок, 1 жовтня святковим концертом на честь літніх людей відзначили День ветерана та Міжнародний день людей похилого віку мешканці Вишгорода. Зал районного будинку культури «Енергетик» – заповнений. У перших рядах – ветерани Великої Вітчизняної, воїни-інтернаціоналісти, учасники ліквідації Чорнобильської катастрофи, герої мирних трудових буднів. 


– Вам, шановні громадяни, Вишгородський район завдячує власним створенням, розбудовою та могутнім поступом у майбутнє, – привітав присутніх від імені всіх вишгородчан голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль. Його виступ доповнили голова спілки ветеранів Вишгорода Петро Жуланов. ... Читати далі »

05.10.2013

Стежками народних месників

Стежками народних месників

(Продовження. Початок у №38 за 21.9.2013 р., №39 28.9.2013 р.

Із спогадів комісара Першого Бородянського партизанського загону Григорія Степановича Куцана.

...Йшов важкий 1943 рік. Партизанський загін, яким командував Віктор Петрович Данилюк, отаборився у глухомані Катюжанського лісу. Кожної ночі звідси виходили народні месники на бойові завдання. Фашисти, що наводнили навколишні села, добре відчували грізну ... Читати далі »

05.10.2013

Остерігайтеся грибного кілера!

Остерігайтеся грибного кілера!

З появою перших грибів вже розпочалося «тихе полювання». Та почасти грибники самі стають жертвами. Основне правило, яке повинен усвідомити кожен збирач їстівних грибів, таке: перед збиранням, насамперед необхідно ознайомитись із отруйними грибами. 


Особливо небезпечних отруйних грибів є 20-26 видів, з них смертельно отруйних – близько 10. На отруйні гриби можна натрапити у лісі, в парку, у саду, в полі, на луках, у садибі. Ростуть вони від початку вегетації до пізньої осені. Слід пам’ятати також, що багато дуже небезпечних отруйних грибів зовні подібні до їстівних, імітують їх. При неуважному огляді грибів під час збирання або при цілковитій необізн ... Читати далі »

05.10.2013

Олімпійський урок у школі

Олімпійський урок у школі

Надзвичайно важливого значення у вихованні сучасної молоді набуває популяризація здорового способу життя, дружби і взаємоповаги. Така гуманістична місія покладається сьогодні на спорт та фізичне виховання. 


Фізкультурно-спортивний рух у сучасному його тлумаченні виник в Україні наприкінці ХІХ століття. Що сучасна молодь знає про перші спортивні гуртки, клуби, що виникали на теренах нашої держави? Чи відомі їй імена перших українських богатирів? А чи знає вона тих ентузіастів фізкультурного руху, які закладали підвалини Його Величності Спорту, що збирає нині тисячі людей на спортивні арени, захоплює дух, змушує хвилюватися, пишатись їхніми ... Читати далі »

05.10.2013