Головна » 2013 » Жовтень » 5 » А р оки летять журавлями у вирій…
10:40
А р оки летять журавлями у вирій…
У вівторок, 1 жовтня святковим концертом на честь літніх людей відзначили День ветерана та Міжнародний день людей похилого віку мешканці Вишгорода. Зал районного будинку культури «Енергетик» – заповнений. У перших рядах – ветерани Великої Вітчизняної, воїни-інтернаціоналісти, учасники ліквідації Чорнобильської катастрофи, герої мирних трудових буднів. 

– Вам, шановні громадяни, Вишгородський район завдячує власним створенням, розбудовою та могутнім поступом у майбутнє, – привітав присутніх від імені всіх вишгородчан голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль. Його виступ доповнили голова спілки ветеранів Вишгорода Петро Жуланов. Дякуючи владі за турботу, він наголосив, що літні люди мають такі ж самі потреби, як і молодші покоління, заради яких і створювалися людьми старшого покоління сьогоднішнє благополуччя, тому не можна ігнорувати законні вимоги ветеранів. Начальник гуманітарного відділу міськради Володимир Ткач запевнив присутніх, що влада буде дослухатися до запитів людей похилого віку та подякував ветеранам за їх трудовий подвиг. 

Вітальні виступи на адресу ветеранів лунали і з вуст інших представників молодого і вже поважного покоління. Голова спілки ветеранів-чорнобильців Ігор Магала наголосив на важливості героїчного виховання молоді. Його підтримав президент благодійного фонду святої княгині Ольги Володимир Малишев, побажавши при цьому покращення добробуту. Заслужений майстер спорту з плавання, дев’ятикратний призер олімпійських ігор, чемпіон світу Олексій Федина сказав, що багато вершин у житті йому вдалося досягти завдяки особистому прикладу старших і досвідченіших товаришів. А своєрідним підсумком привітань було слово президента учнівського самоврядування спеціалізованої школи «Сузір’я» Анастасії Стефаницької. Вона побажала сьогоднішнім бабусям і дідусям з любов’ю, увагою, кмітливістю та відданістю справі виховувати онуків, тому, що в кожному віці є свої пріоритети і сьогодні для великої кількості людей літнього віку цей аспект людської діяльності – найголовніший. 

А потім відбувся концерт, до програми якого були включені як відомі і улюблені багатьма поколіннями пісні у виконанні хору «Ветеран» під керівництвом Ганни Покровської, так і сучасні музичні композиції, що лунали з вуст молодих учасників концерту. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 458 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus