Головна » 2013 » Вересень » 28

Київщина прийняла естафету пам’яті

Київщина прийняла естафету пам’яті

На межі Київської та Чернігівської областей відбулася урочиста передача штандарту та прапорів, під якими радянські воїни вели бої за перемогу у звільненні України. 


14 лютого 2013 року стартувала Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України». Патріотична естафета пройшла Луганською, Донецькою, Харківською, Сумською та Чернігівською областями. 21 вересня естафету пам’яті урочисто прийняла Київщина. 

На кордоні між Чернігівською та Київською областями, на території Броварського р ... Читати далі »

28.09.2013

«Слава визволителям України» – на Вишгородщині

«Слава визволителям України» – на Вишгородщині

Відбувся старт районного етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» у Вишгородському районі. Участь у заході взяли голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, заступники голови РДА та голови районної ради, сільські голови, представники ветеранських організацій, структурних підрозділів РДА, районних підрозділів центральних органів виконавчої влади, громадськість, ЗМІ. 


Під час урочистостей глава району повідомив, що в естафеті візьмуть участь визволителі, діти, онуки і правнуки тих, хто приніс мир на рідну землю. Історія визволення України творилася упродовж ... Читати далі »

28.09.2013

Кожен ветеран повинен відчувати свою значимість

Кожен ветеран повинен відчувати свою значимість

20 вересня у Нових Петрівцях, на території Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня партизанської слави. 

 
Участь у заході взяли міністр соціальної політики України Наталія Королевська, заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, голова Київської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Коваль, представники Вишгородської РДА, Новопетрівської сільської ради, партизани, ветерани Великої Віт ... Читати далі »

Найбільше хвилює дитяче харчування

Найбільше хвилює дитяче харчування

Минулого тижня в Гаврилівській загальноосвітній школі відбулася робоча нарада під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, та за участю заступника голови РДА Тамари Овчиннікової, т.в.о. начальника відділу освіти Світлани Малашенко, з керівниками навчальних закладів району. На нараду, крім керівників навчальних закладів, були запрошені начальник районного управління юстиції Наталія Костюченко, директор управління капітального будівництва Олександр Ніцкевич, директор ТОВ «Візит» Володимир Тимошенко. 


Забезпечення конституційного права дітей та підлітків на здобуття загальної середньої освіти, організова ... Читати далі »

28.09.2013

Виховуємо громадянина незалежної держави

Виховуємо громадянина незалежної держави

Демократичні поступальні перетворення в політичному та суспільному житті країни зумовили певні зміни і в освітянському просторі, зокрема ті, що спрямовані на забезпечення рівного доступу до якісної освіти протягом життя для кожного громадянина незалежно від соціального стану, етнічної належності й віросповідання. 


Дошкільні заклади мають чимало переваг для всебічного гармонійного розвитку дошкільника. Вони є початковою ланкою системи безперервної освіти в Україні і забезпечують полегшене входження дитини в різні життєві соціальні осередки, у тому числі і в шкільний колектив. Цим позначається демократичний підхід, за яким сім’я має вибір і ... Читати далі »

28.09.2013

Час націоналізму і стратегія виживання

Час націоналізму і стратегія виживання

Нещодавно, у центральній районній бібліотеці відбулась презентація книги відомого журналіста, письменника, експерта з питань Східної Європи Віктора Тимченка «Час націоналізму. Стратегія виживання в глобалізованому світі». 

У книзі широко висвітлюються глобальні проблеми людства – енергетичні, економічні, демографічні, прослідковуються тенденції соціального та політичного розвитку народів у сучасному світі шляхом виживання людства в умовах поширення міграційних процесів, зростання злочинності, тероризму. 

Віктор Тимченко народився в Україні, на Харківщині, закінчив факультет журналісти ... Читати далі »

28.09.2013

Стежками народних месників

Стежками народних месників

(Продовження. Початок у №38 за 21.09.2013 р.)

У 1943 році, коли Перший Бородянський партизанський загін під командуванням В.П. Данилюка перейшов з ... Читати далі »

28.09.2013

Останні штрихи на гаврилівській «Веселці»

Останні штрихи на гаврилівській «Веселці»

Дитинство – найкраща пора року. Кажуть: «Щасливими не народжуються, ними стають». І вирішальну роль у цьому відіграє сім’я і дитячий садок. 

Дошкільний навчальний заклад забезпечує реалізацію права дитини на здобуття дошкільної освіти, її фізичний, розумовий і духовний розвиток, соціальну адаптацію та готовність продовжувати освіту в школі. 

У цьому році в гаврилівській «Веселці» була проведена велика робота з реконструкції дитячого садка: заміна вікон на енергозберігаючі, перекриття даху металочерепицею та капітальний ремонт приміщень чотирьох вікових груп. Це все виконувалося за кошти районного бюджету загальною вартістю майже 1,5 млн. гривень. 

Роботи виконувались якісно, добросовісно та в дуже стислі терміни, всього за тр ... Читати далі »

28.09.2013

Змагалися школярі Лівобережжя

Змагалися школярі Лівобережжя

Минулої середи у Вищій Дубечні від- бувся футбольний турнір серед школя- рів. У змаганні приймали участь чоти- ри школи – Вищедубечанська, Нижче- дубечанська, Лебедівська та Жукинська ЗОШ. Мета заходу – відновлення спор- тивних традицій Лівобережжя, ведення здорового способу життя, популяриза- ція футболу. 


Розпочали змагання Вищедубечанська та Жукинська школи. Основний час пере- можців не визначив. Рахунок був 2:2. Емоції били через край. Вже у першій грі довелося пробивати післяматчеві пенальті і перемогу святкувала команда Вищої Дубечні – 8:7. Матч між командами Лебедівки і Нижчої Дубечні закінчився з рахунком 4:1. У матчі за третє міс ... Читати далі »

28.09.2013