Головна » 2013 » Вересень » 28 » Київщина прийняла естафету пам’яті
21:30
Київщина прийняла естафету пам’яті
На межі Київської та Чернігівської областей відбулася урочиста передача штандарту та прапорів, під якими радянські воїни вели бої за перемогу у звільненні України. 

14 лютого 2013 року стартувала Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України». Патріотична естафета пройшла Луганською, Донецькою, Харківською, Сумською та Чернігівською областями. 21 вересня естафету пам’яті урочисто прийняла Київщина. 

На кордоні між Чернігівською та Київською областями, на території Броварського району, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк разом із головою Броварської РДА Петром Іваненком та Броварським міським головою Ігорем Сапожком зустрічали делегацію із Чернігівщини у складі заступника голови Чернігівської ОДА Віктора Геращенка, першого заступника голови Чернігівської обласної ради Івана Коробки, голів ветеранських організацій та учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні. 

– Подібні заходи – це наша щира повага до живих учасників та свідків тих жахливих подій, – наголосив Анатолій Присяжнюк, звертаючись до ветеранів. – Саме у ці дні Київщину визволяли від німецько-фашистських загарбників. Мені приємно, що тягар років та пережитих подій не позбавив вас бажання займатися громадською діяльністю, ви не шкодуєте власних сил та щиро переймаєтеся проблемами тих міст та селищ, де мешкаєте. Це не разова акція, а реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Саме вони дали змогу суттєво збільшити виплати учасникам війни, реалізувати в Київській області програми соціального захисту ветеранів війни, зокрема, це – «Турбота», «Рік ветерана Великої Вітчизняної війни», «Здоров’я нації». Завдяки цим програмам Київщина сьогодні забезпечує ветеранів автотранспортом, житлом, направляє на оздоровлення та лікування. Для нас справа честі продовжувати надавати адресну допомогу ветеранам, вирішувати їхні побутові та соціальні проблеми тому, що ці люди дали нам найцінніше – мир у нашій державі, – зазначив Анатолій Присяжнюк. 

Естафета «Слава визволителям України», приурочена до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, пройде усіма областями України. Артефакти Великої Перемоги, а саме штандарт Першого Українського фронту та прапори 242-ї та 136-ї стрілецьких дивізій, під якими радянські воїни вели переможні бої за визволення України від німецько-фашистських загарбників, побувають протягом місяця у багатьох місцях Київській області. Потім естафету пам’яті перейме Житомирщина.
Переглядів: 454 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus