Головна » 2013 » Вересень » 28 » «Слава визволителям України» – на Вишгородщині
21:28
«Слава визволителям України» – на Вишгородщині
Відбувся старт районного етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» у Вишгородському районі. Участь у заході взяли голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, заступники голови РДА та голови районної ради, сільські голови, представники ветеранських організацій, структурних підрозділів РДА, районних підрозділів центральних органів виконавчої влади, громадськість, ЗМІ. 

Під час урочистостей глава району повідомив, що в естафеті візьмуть участь визволителі, діти, онуки і правнуки тих, хто приніс мир на рідну землю. Історія визволення України творилася упродовж 1255 днів і ночей мужністю, непохитністю, самопожертвою бійців, міцною вірою в свій народ, свободу і щасливе майбутнє. Тож, ми — нащадки Великої Перемоги повинні вічно пам’ятати подвиг наших дідів.
 
— У Вишгородському районі естафету розпочинає село Жукин, яке було визволено від фашистських загарбників 21 вересня 1943 року, — сказав Олександр Носаль при врученні символу естафети, капсули з двома гвоздиками, голові Жукинської сільської ради Валентині Пономаренко. 

— Ця капсула буде передаватися із села в село по всьому Вишгородському району та наповнюватиметься жменею землі від кожного населеного пункту, — зазначив Олександр Приходько. — Ми приймаємо естафету від Броварського району, а по закінченні районного етапу естафети передамо її до Києво-Святошинського району. 

Від імені районної ради ветеранів виступила голова Димерського осередку ветеранської організації Віра Калініченко, яка ще раз підкреслила, що подвиг бійців Червоної Армії, які брали участь у визволенні України від фашистських загарбників, необхідно пам’ятати, виховувати у підростаючого покоління повагу до ветеранів, заохочувати молодь до вивчення історії своєї держави. 

Інф. «Слова»
Переглядів: 485 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus