Головна » 2013 » Серпень » 03

Фантастичні перегони в аванпорті Київського моря

Фантастичні перегони в аванпорті Київського моря

Третій рік поспіль, за підтримки Президента України Віктора Януковича та з ініціативи голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, Київщина гостинно приймає змагання «Формули-1» на воді. 


Цьому передувала величезна робота, про що розповів на прес-конференції у Вишгороді очільник області. «Зокрема, в рамках цілого комплексу заходів, розроблених для проведення змагань на воді, облаштовано дороги, модернізовано інфраструктуру регіону, і це вже дає позитивні результати. Цього року змагання співпали з 1025-річчям Хрещення Русі, тому ми розуміли, що гості, які приїдуть до столиці, зможуть відвідати одну з найяскравіших ... Читати далі »

03.08.2013

Музика – невід’ємна частина життя

Музика – невід’ємна частина життя

Настрій блюзу оцінити й передати важко. Старий, як світ, густий, як дим від сигар і міцний, як віскі, блюз п’янить, але не викликає похмілля – тільки звикання. Залежність від його гірко-солодкого смаку – це назавжди. Відлуння справжнього, але втраченого щастя, з відтінком туги – все, про що мовчить та сумує ваше серце. Публіка на концертах «D’Black» незмінно відзначає професіоналізм музикантів, але багато слухачів, як у нас, так і в Росії, й не підозрюють, що лідер групи більше відомий як топ-менеджер російського бізнесу. 


Фронтмен групи «D’Black» Володимир Аветисян отримав у дар від видатного англійського музиканта Еріка Клептона гітару ... Читати далі »

03.08.2013

Основне завдання – благоустрій району

Основне завдання – благоустрій району

Вишгородське районне комунальне підприємство «Комунальник» було створено відносно недавно, у липні 2003 року, внаслідок реорганізації Вишгородського РККП. Головне завдання підприємства – чисте довкілля населених пунктів Вишгородського району. 


Днями колектив «Комунальника» відзначає першу круглу дату – 10 років з дня заснування. Термін чималий у будь-якому розумінні. Методом проб та помилок визначалася система роботи, створювався колектив, структура та технічна складова. Про те, яким сьогодні є підприємство кореспондент «Слова» розмовляв з його сьогоднішнім керівником Олександром МАРТИНЕНКОМ. 
03.08.2013

Зміни повинні торкнутися кожного села

Зміни повинні торкнутися кожного села

Такий основний принцип роботи Вишгородської державної адміністрації під керівництвом Олександра Приходька. Як повідомив керівник господарського сектору, заступник голови РДА Олег Міщенко, зрушення, які спостерігаються в районі, надають нам впевненості у своїх діях. Про це можна стверджувати на прикладі виконання будівельних та ремонтних робот на Вишгородщині, які є одними з пріоритетних завдань районної влади. 


– Ми зосередили основні зусилля на чотирьох основних напрямах, – продовжив Олег Вікторович, – ремонт дахів на об’єктах соціальної сфери, будівництво теплих туалетів для навчальних закладів, ремонті медамбулаторій, ФАПів та об’єктів ... Читати далі »

03.08.2013

Через аналіз підсумків – до майбутніх результатів

Через аналіз підсумків – до майбутніх результатів

За підсумками оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій Київської області за І квартал 2013 року Вишгородська райдержадміністрація посіла восьме місце. Складових цього результату багато. Через аналіз роботи вимальовуються напрями подальшої діяльності та визначаються незадіяні резерви. 

 
З метою посилення взаємодії з районними підрозділами центральних органів виконавчої влади, правоохоронними органами, до складу колегії райдержадміністрації включені начальник Вишгородського районного відділу ГУ ДСНС у Київській області Г.В. Бондаренко, начальник Вишгородського міжрайонного відділу СБУ О.А. Власенко, начальник Вишгородської об’єднаної держфінінспекції Г.І. Половинко, начал ... Читати далі »

Громада сходиться на свято

Громада сходиться на свято

Вже стало традицією відзначати у Литвинівці День села та свято Івана Купала. Всією громадою відсвяткували прадавнє слов’янське свято 6 липня. 

 
До проведення готувались, як кажуть, усім світом. Насамперед, Литвинівська сільська рада, підприємці, фольклорний колектив «Вербиченька» та місцева дітвора, яких підготувала директор будинку культури Алла Свинченко. Діти веселились, водили хороводи, кидали вінки у воду та співали пісень. З вітальним словом до жителів та гостей села звернувся Литвинівський сільський голова Олександр Михайлович Приходько, який поздоровив всіх зі святом та подякував за допомогу та підтримку. На святі були представлені витвори місцевих умільців, я ... Читати далі »

"Пенсії обов’язково збільшуватимуться щороку"

Нещодавно виповнилося 10 років із дня ухвалення базового закону щодо пенсійного забезпечення. По суті, саме з цієї події розпочалося реформування пенсійної системи України. Про те, чого вже вдалось досягнути та плани на майбутнє ми поговорили з міністром соціальної політики України Наталією КОРОЛЕВСЬКОЮ. 


– Наталіє Юріївно, одразу після того, як Ви очолили Міністерство соціальної політики, Ви заявили, що розпочата в 2011 році пенсійна реформа не дала бажаних результатів. Що саме, на Вашу думку, не було вирішено? 

03.08.2013

Силовий екстрім «залізних» чоловіків

Силовий екстрім «залізних» чоловіків

У Вишгороді пройшов чемпіонат світу зі стронгмену, богатирського багатоборства (від англ. слова strong – сильний, потужний, міцний…) серед атлетів вагою до 105 кг. Підняти за «корму» автівку, прогулятися з трьохсоткілограмовою гирею або потягати півтонні санчата – ці вправи для «залізних» чоловіків, які з металом на ти, – дрібниця. 

 
Для тих, хто цікавиться такими змаганнями, пояснимо: стронгмен (або богатирське багатоборство) – змагальний вид спорту, в якому атлети демонструють фізичну силу, виконуючи різноманітні силові вправи. Наприклад, серед вправ, які входять до програми змагань зі стронгмену, є «Силова прогулянка» ... Читати далі »