Головна » 2013 » Серпень » 3 » Громада сходиться на свято
10:44
Громада сходиться на свято

Вже стало традицією відзначати у Литвинівці День села та свято Івана Купала. Всією громадою відсвяткували прадавнє слов’янське свято 6 липня. 

 
До проведення готувались, як кажуть, усім світом. Насамперед, Литвинівська сільська рада, підприємці, фольклорний колектив «Вербиченька» та місцева дітвора, яких підготувала директор будинку культури Алла Свинченко. Діти веселились, водили хороводи, кидали вінки у воду та співали пісень. З вітальним словом до жителів та гостей села звернувся Литвинівський сільський голова Олександр Михайлович Приходько, який поздоровив всіх зі святом та подякував за допомогу та підтримку. На святі були представлені витвори місцевих умільців, як завжди була смачна каша та традиційні 100 грамів для охочих. Найбільше святу раділи, звичайно ж, дітлахи, для яких депутат Київської обласної ради Олександр Олексійович Приходько привіз гірки для дітей. Дорослі веселощі продовжувалися аж до ранку, зі справжнім водяним, купальським вогнищем і танцями. 
 
 
Того ж вечора святкували і в Лісовичах, біля ставу, де зібралося чимало люду. Гаврилівський народний хор, запрошений на свято, звеселяв та піднімав настрій присутнім. Організацією свята опікувався директор будинку культури Анатолій Титаренко. Свято в селі провели за допомогою місцевих фермерів та підприємців. 
 
 
У день Хрещення Русі, 27 липня, в селі Миколаївка, що знаходиться на території Литвинівської сільради, за підтримки місцевих жителів та родин Андрюшків, Савенків, Дрозденків, Оводенків, Яценків, Іванченків, Шраменків, Оришичів, Прищеп, Кондратюків, Баранів та Лучка тут вперше провели День села. Гостями свята були зведений хор села Гаврилівки та Гостомеля, колектив «Калиновий цвіт». На святі були розваги, конкурси, щедрі кухарі пригощали духмяним пловом та смачною юшкою. 
 
Всім мешканцям та гостям дуже сподобалося свято. Є бажання всієї громади святкувати кожного року це чудове свято. Адже, що може бути кращим за невимушене й щире спілкування, коли на свято сходиться вся громада. 
 
Алла СВИНЧЕНКО, Литвинівка
Категорія: Литвинівська громада | Переглядів: 912 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus