Головна » 2013 » Серпень » 3 » Основне завдання – благоустрій району
10:50
Основне завдання – благоустрій району
Вишгородське районне комунальне підприємство «Комунальник» було створено відносно недавно, у липні 2003 року, внаслідок реорганізації Вишгородського РККП. Головне завдання підприємства – чисте довкілля населених пунктів Вишгородського району. 

Днями колектив «Комунальника» відзначає першу круглу дату – 10 років з дня заснування. Термін чималий у будь-якому розумінні. Методом проб та помилок визначалася система роботи, створювався колектив, структура та технічна складова. Про те, яким сьогодні є підприємство кореспондент «Слова» розмовляв з його сьогоднішнім керівником Олександром МАРТИНЕНКОМ. 

– За 10 років роботи, – бере слово Олександр Миколайович, – Вишгородське районне комунальне підприємство «Комунальник» стало дійсно важливою складовою районної інфраструктури, що забезпечує чистоту довкілля. Ми маємо три основні напрямки в своїй діяльності. Це вивезення твердих побутових відходів, захоронення твердих побутових відходів, обслуговування гуртожитку у Вишгороді, що на проспекті Шевченка, 6. Тверді побутові відходи вивозяться на сміттєзвалище, яке знаходиться на балансі підприємства та розташоване на землях Старопетрівської сільради. Всі роботи виконуються власним автотранспортом. Приймання відходів на сміттєзвалищі здійснюється шість днів на тиждень, крім неділі. На сьогоднішній день на підприємстві працює 44 працівники, створена виробнича база, що розташована у Вишгороді на Шолуденка, 16, та займає площу більше двох гектарів, також на балансі підприємства гуртожиток на пр. Шевченка, 6. Виробнича база має доволі розгалужену структуру. Розташовані на ній виробничі приміщення мають спеціальне призначення та відповідне обладнання. Це бокси та технічні приміщення площею понад 600 кв. м, допоміжні та побутові споруди площею понад 400 кв. м. 

Справитися з таким обсягом роботи мені допомагає мій заступник Сергій Стукач та помічниця Лариса Ястремська. Чіткою роботою автотранспорту впевнено керує диспетчер Ганна Базюк. Там, де працює техніка, завж– ди є необхідність у запчастинах, які завжди можна знайти на складі у Марії Глущенко. 

Можна констатувати, підприємство в пов– ному обсязі забезпечене спецавтотехнікою та персоналом, і в змозі якісно обслуговувати населення району щодо вивезення та захоронення твердих побутових відходів. 

Крім того, ми забезпечуємо благоустрій при проведенні громадських заходів, де очікується велика кількість відвідувачів. Наприклад, проведення свята Масляної або свіжий приклад – підготовка території до проведення етапу «Формули-1» на воді. Вважаю, що нам вдається впоратися з такими важливими завданнями. 

– Скільки населених пунктів обслуговує Ваше підприємство? 

– Основна діяльність підприємства, це оброблення та видалення безпечних відходів. Сьогодні в цьому напрямі ми обслуговуємо 43 населених пунктів району, підписані договори на вивіз твердих побутових відходів та їх захоронення на сміттєзвалищі з 390 суб’єктами господарювання. Ми надаємо повний комплекс послуг з вивезення, приймання та розміщення твердих побутових відходів від підприємств, бюджетних установ, житлових кооперативів, населення, садових товариств, баз відпочинку Вишгородщини. 

Головний тягар з вивезення та утилізації сміття лягає на наших водіїв та працівників сміттєзвалища. Є в нашому підприємстві ветеран, який пропрацював тут понад 40 років. Це водій Григорій Пономаренко. Беруть з нього приклад і його молоді колеги Олександр Кужель, Руслан Зайченко та механік Микола Козлов. Утилізацією займаються бульдозерист Володимир Пономаренко та працівник Гарік Аллахвердян. 

– Гуртожиток – це завжди своєрідний напрямок роботи. Хто працює з цим об’єктом? 

– Звісно, він дістався нам у спадок від заводу «Карат» з усіма проблемами та питаннями. Але ми робимо для покращення його життєдіяльності все, що можемо. Тут слідкує за порядком комендант Надія Панчик зі своїми помічницями Ольгою Нижник та Іриною Грищенко. 

– З чого складається бюджет підприємства? 

– Основним джерелом формування коштів «Комунальника» є вивіз твердих побутових відходів та їхнє захоронення на сміттєзвалищі. Виручка від реалізації продукції підприємства за І квартал 2013 року складає майже півтора мільйони гривень. На сьогодні є тенденція до зростання надходження кош– тів. Збільшення прибутку відбувається за рахунок розширення клієнтської бази, укладання нових договорів на послуги підприємства, збільшення відсотку обслуговування нових контейнерів типу «Євро-2». Але головне в роботі підприємства не кошти, хоча це дуже важливо. Перш за все «Комунальник» – це дружній колектив, кожен член якого є фахівцем своєї справи, а за необхідності може підмінити іншого. 

Звісно, фінансову сторону підприємства неможливо уявити без бухгалтерії. Організація та робота цієї структури лягає на її керівника, головного бухгалтера Світлану Несін. В цій, доволі копіткій праці, їй допомагають Тетяна Ростовцева та Катерина Кулик. 

– Ви, Олександре Миколайовичу, висунули свою кандидатуру в депутати райради. Чим зумовлений такий вчинок керівника успішно працюючого підприємства? 

– Я завжди намагався рухатися вперед, зробити більше. Відчуваю в собі силу принести користь Вишгородському краю та внести свою частку праці у його розвиток. Тим більше, мені є в кого повчитися, як потрібно результативно працювати. Вважаю, що кращий приклад в цьому – народний депутат України Ярослав Москаленко та голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько. 

Я завжди всі справи, що розпочинав, доводив до кінця, тому впевнений, що обравши мене своїм депутатом, виборці про це ніколи не пожалкують. 

Розмову вів Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Переглядів: 579 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus