Головна » 2013 » Лютий » 16

Коротким рядком

Коротким рядком

Дороги району мають бути чистими! Таке розпорядження прозвучало від виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка під час чергової оперативної наради. В першу чергу це стосується доріг у віддалених населених пунктах району таких, як Рудня-Димерська, Вахівка, Абрамівка, Савенки. 

– Питання якісного і вчасного розчищення доріг мають постійно перебувати в центрі уваги відповідальних за це дорожніх та комунальних організацій, сільських, селищної та міської Рад народних депутатів та виконкомів місцевих рад, наголосив тимчасово виконуючий об ... Читати далі »

16.02.2013

Любіть і світ стане кращим

Любіть і світ стане кращим

Свято всіх закоханих, пронизане романтичною загадковістю. Традиція відзначати День святого Валентина у країнах колишнього СРСР з’явилася на початку 1990-х років. 


Вважається, що цьому святу вже понад шістнадцять століть, а його засновником є єпископ християнської церкви Валентин. Як свідчить один з низки переказів, він виявляв особливу прихильність до закоханих: допомагав писати їм листи із зізнаннями в коханні, визволяв з біди, мирив посварених, дарував квіти молодому подружжю. 

Біда прийшл ... Читати далі »

16.02.2013

«Діназ» на футбольному фестивалі

«Діназ» на футбольному фестивалі

Під час доволі сніжної зими футбольний клуб «Діназ» не обмежується дитячими тренуваннями в спортивних залах та на часто припорошеному снігом газоні оздоровчо-спортивного комплексу «Лютіж». 


Чотири дитячі команди футбольної школи «Діназу» (2000 року народження, тренер Ігор Іваненко, 2002-го – тренер Микола Слободянюк, 2003-го – тренер Олександр Гончаров та 2004-го – тренер Іван Рябовол) відгукнулися на запрошення взяти участь у традиційному футбольному фестивалі ADIDAS CUP, який проходив в місті Прешов (Словакія) 1-3 лютого. 

16.02.2013

Сонячні кларнети ювіляр

Сонячні кларнети ювіляр

Останнього січневого дня у Вишгородській музичній школі відбулася пам’ятна подія. Світлана Володимирівна Шпортко, яка цієї зими відсвяткувала своє 50-ліття, порадувала слухачів надзвичайно теплим та затишним музичним вечором – концертом класу. Хотілося б відмітити, що Світлана Володимирівна – один з передових педагогів школи, з-під її чуйного та турботливого крила вийшло немало хороших музикантів, переможців та дипломантів конкурсів. Людина неперевершено чистої душі, вона вкладає в своїх учнів всю свою любов, ласку, ніжність та професійні знання. Саме тому вихованці Світлани Володимирівни поважають, цінують та люблять свого педагога, віддячуючи їй своїми досягненнями та успіхами. 


16.02.2013

Держфінінспекція посилює боротьбу із корупцією

Держфінінспекція посилює боротьбу із корупцією

Керівництво Державної фінансової інспекції в Київській області значну увагу приділяє функціонуванню «телефона довіри», як одного з механізмів протидії корупції. 


Відповідно до Порядку функціонування «телефона довіри» здійснюється фіксація всіх повідомлень, їх реєстрація та детальний розгляд, згідно наказу від 16.02.2012 року №41 в Держфінінспекції в Київській області. 

Протягом 2012 року отримано 40 повідомлень, з яких 19 – про порушення бюджетного законодавства при витрачанні бюджетних кошт ... Читати далі »

16.02.2013

«Інтелектуальні ігри» старшокласників

«Інтелектуальні ігри» старшокласників

Найрозумніші, найкмітливіші, найерудованіші, та найвинахідливіші учні з десяти середніх навчальних закладів Вишгородського району зібралися на інтелект-шоу «Ігри розуму», які проводив ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт». 


На учасників вікторини очікувало п’ять конкурсів – головоломки, ребуси, бліц-питання та інтелектуальний бій. Було цікаво спостерігати за учнями, які намагалися відшукати відповідь на хитромудре завдання шляхом складних умовиводів, а вона була дуже проста і несподівана, і ховалася в самому питанні. 

16.02.2013

За нас кажуть наші справи

За нас кажуть наші справи

Як відомо, дороги – це артерії складного механізму держави, це візитна картка регіону, за якою судять про його економічний, соціальний, культурний розвиток, що зумовлений зростанням вантажних та пасажирських перевезень. Без добре розвиненої мережі доріг, успіх такого зростання був би приреченим. Тож 40 років тому справу з будування доріг у новоствореному Вишгородському районі не випадково доручили фахівцю, майстру, чудовому організатору та керівнику – Миколі Чередниченку. 


Народився Микола Семенович у селі Ольшаниця, що на Київщині, у звичайній колгоспній родині. У роки Великої Вітчизняної війни рідну сестру Ганну закатували в гестапо, а ... Читати далі »

16.02.2013

Вірити – потреба, вірувати – здатність

Вірити – потреба, вірувати – здатність

Третє тисячоліття – це ера не ідеологій, а духов ності. Останні 100 років світ, в тому числі – світ християнський, переживає духовну кризу. Тому питання духовного відродження є вкрай актуальним для тих, хто своєю першою абсолютною цінністю проголошує вірність Богові й Україні. Саме в цьому контексті ділюся з читачами думками про шлях, що бажаю пройти. 


Нашій, як і багатьом іншим державам у світі, нині треба долати не тільки економічну кризу, але й духовний занепад. Щоб осмислити, як це зробити, необхідно розглянути широке коло питань стосовно віри, любові, свободи, совісті, сім’ї, Батьківщини, патріотизму, нації, націоналізму, правосвідомості, д ... Читати далі »

16.02.2013

Надходження зросли, робота з боржниками триває

Надходження зросли, робота з боржниками триває

Відбулася підсумкова нарада щодо роботи управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі у 2012 році. У роботі наради взяли участь заступник голови Вишгородської РДА Валентина Духота, заступник голови Вишгородської районної ради Олександр Глущенко, заступник начальника Головного управління ПФУ у Київській області Галина Наконечна, начальник управління ПФУ у Вишгородському районі Оксана Тарасенко, начальник відділу державної виконавчої служби Анатолій Авраменко, начальник управління Держказначейства у Вишгородському районі Світлана Кашталян, начальник управління праці та соціального захисту населення Мідя Лі, колектив управління. 


16.02.2013

Тепло у хату – радість в дім!

Тепло у хату – радість в дім!

Знаменним виявився 2012 рік для жителів чи не найвіддаленіших від райцентру сіл, а саме Сувида і Боденьок. 

 
Напередодні опалювального сезону 2012-2013 років в село прийшов газ і «оселився» тут всерйоз і надовго. Сувидська сільська Рада зробила і надалі робитиме для цього все, стверджує голова сільради Сергій Михайленко. Власне, з цієї приємної новини і розпочалася наша розмова з Сергієм Івановичем – керівником двох сільських громад цих наддеснянських сіл. 
 
– Села наші мальовничі. Влітку, принаймні, ще й чудове транспортне сполучення з Вишгородом та Києвом. Том ... Читати далі »

Відлуння чужої війни

Відлуння чужої війни

Відгриміла «афганська» війна, але її відлуння у скалічених людських долях, сльозах матерів, дружин, коханих та просто близьких, до цього часу щемить в їх душах. Через 24 роки після тих далеких, але пам’ятних подій, коли 15 лютого 1989 року з Афганістану вийшла остання колона радянських військ, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, до редакції «Слова» завітали двоє колишніх воїнів-«афганців» – Павло Скороход та Павло Грабовський. 


Як і належить ветеранам, чоловіки завітали до офісу редакції в камуфляжній формі, виблискуючи бойовими нагородами. Перше спільне, що впало у вічі – в обох серед чис ... Читати далі »

16.02.2013

«Золоті рибки» Вишгородщини

«Золоті рибки» Вишгородщини

8-9 лютого в басейні Вишгородської КДЮСШ відбувся чемпіонат Київської області з плавання «Веселий дельфін» серед юнаків та дівчат. Це були перші старти юних плавців Київщини в цьому році. Змагання були відбірковими до чемпіонату України, який відбудеться в березні, в кримському місті Євпаторії. 


У чемпіонаті області з плавання взяли участь дев’ять команд. Юні спортсмени з Білої Церкви, Броварів та Славутича виборювали почесне звання чемпіона Київської області з плавання. Хочеться відзначити наших юних плавців, які приємно вразили всіх тренерів та арбітрів своїми виступами та результатами. І якщо в командній першості нам ще важко конкурува ... Читати далі »

16.02.2013