Головна » 2013 » Травень » 4 » Пам’ять у наших серцях
11:43
Пам’ять у наших серцях

Минулої п’ятниці на Старопетрівському старому цвинтарі відбулося освячення щойно збудованої каплиці. Участь в заході взяли громадськість села, депутати сільської ради Тарас Димко та районної ради Ігор Москаленко, радник голови Вишгородської райради Марія Дем’янчук. 

 
За свідченнями очевидців, саме тут у далекі тридцяті роки, селяни помирали голодною смертю. Поховання цілих сімей відбувалося в одній ямі. І щоб приховати злочинні дії тодішньої влади, в 1938 році захоронення зупинили. Проте пам’ять про померлих залишилася у серцях односельчан. 
 
«Довго виношував ідею побудувати капличку на місці поховань. І нарешті мрія збулася, – сказав сільський голова Олександр Єрема. – Користуючись нагодою, хочу подякувати всім, хто був небайдужий, не пройшов повз, та долучився до роботи, своєю прямою участю пришвидшив упорядкування культової споруди і ми вклалися у визначений термін. Окрема вдячність депутату сільської ради Тарасу Димку». 
 
Для старопетрівчан ця подія – знакова. Адже освячення і відкриття каплиці відбулося напередодні Вербної неділі та за тиждень до великого свята Воскресіння Христового. Отець Миколай, благочинний Вишгородського району Київського патріархату, освячуючи каплицю, зазначив: «Кожен подорожній матиме можливість зайти помолитися, звернутися до Всевишнього, притулитися до ікони та поставити свічку». А наостанок привітав мирян з наступаючим святом Пасхи і побажав здоров’я і божого благословення. 
 
Марія ФІЛАТОВА 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Старопетрівська громада | Переглядів: 748 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus