Головна » Архів матеріалів

Хмаринкове диво із вовни

Хмаринкове диво із вовни

Все почалося із зустрічі двох жінок. Одна – цілеспрямована та рішуча, інша – сором’язлива та роботяща, об’єднали свої сили у творчості. Так виникла ідея майстерні «Хмаринкові панночки». У гармонії вони створюють із вовни неймовірні іграшки, вироби декору та одяг. Автентичні роботи привертають увагу і зупиняють погляди. Як створити хмаринкове диво із вовни, ми розпитали у ініціаторок створення майстерні Тетяни Швидкої та Світлани Новицької.
– Чи завжди ви працювали із вовною? Коли відбулося ваше перше знайомство?
Тетяна:
«Перебуваючи у декретній відпустці спробувала себе у різних техніках. Перше знайомство з валянням було, напевне, років вісім тому. Іграшки для моєї доньки – бегемотик та зайчик. Ця перша спроба у техн ... Читати далі »

Якість обслуговування громадян – на першому місці

Якість обслуговування громадян – на першому місці

Введення воєнного стану не вплине на пенсійні виплати. На цьому наголосив голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус під час робочої поїздки у Вишгородському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України. До поїздки також долучились заступник голови Київської ОДА  В’ячеслав Кучер, директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Олена  Охріменко,  начальник головуправління ПФУ у Київській області Василь Фатхутдінов.
Начальник Вишгородського об’єднаного управління  ПФУ Оксана Тарасенко, розповідаючи про роботу управління, наголосила, що вся діяльність спрямована на те, щоб максимально наблизити послуги до пенсіонерів. Це робиться вже починаючи від «кнопки виклику», передбаченої для людей з обмеженими можливостями перед ... Читати далі »

Життя достойно прожити – не поле перейти

Життя достойно прожити – не поле перейти

Третього грудня мешканець Лютежа Григорій Хижняк відзначив своє 95-річчя. Народився Григорій Васильович 3 грудня 1923 року в селі Дягова Менського району Чернігівської області. Семирічну школу закінчив на відмінно у 1939 році і вступив до Город­нянського педучилища, бо мав заповітну мрію – навчати дітей. 
І хоча спіткало родину найбільше горе – під час грози загинули батьки – проте ніщо не заважало крокувати до омріяної мети. Ніщо, окрім Другої світової війни. Про навчання треба було забути. Було лихоліття окупації, після визволення України пішов до лав армії зв’язківцем. Пройшов фронтами, звільняючи Україну, Білорусію, Прибалтику, Польщу, аж до Німеччини, де у складі спецгрупи брав участь у складних бойових операціях у тилу фашистів. Під час одного бо ... Читати далі »

Китай далекий і близький водночас

Китай далекий і близький водночас

У китайському місті Шанхаї 5–10 листопада відбулася масштабна виставка імпортних товарів і послуг «China International Import Expo». Захід задуманий генеральним секретарем ЦК КПК, головою КНР Сі Цзіньпіном, міністерством комерції КНР та урядом м. Шанхай за підтримки  Світової організації торгівлі та Організації промислового розвитку при ООН.
Мета виставки – презентація іноземних товарів і послуг для ринку Китаю, зміцнення співпраці  іноземного і китайського бізнесу, збільшення імпорту в країну.
Україна також взяла участь у роботі виставки, представляючи національні та комерційні стенди товарів, послуг агропромислового комплексу і продовольства, легкої промисловості, медичні  та  споживчі товари, технологічне обладнання для промисловост ... Читати далі »

І відродиться історичний Городець

І відродиться історичний Городець

Давньоукраїнська держава Русь була широко відома на тогочасній міжнародній арені уже в 838 році. Отже, Україна як держава входить у список найстаріших держав Європи. Під Руською землею, або «Руссю», розуміли територію Середнього Подніпров’я, на якій визначались міста Київ-Чернігів-Переяслав. Тільки до цих територій, де жили племена полян, древлян, сіверян, дулібів,тіверців вживали термін «Русь». Це була високорозвинена рання Українська держава. Роси, русини, українці – це історичні етноніми одного народу, мовою якого є саме українська мова, відома ще з VІІ століття. 
Володимир Великий хрестив не моксельців-московитів – сучасних росіян, не росіян, не Росію, бо їх тоді на світі ще не було. Лише в ХІІІ столітті почнуть з’являтися перші ... Читати далі »

Живописні фарби енкаустики

Живописні фарби енкаустики

У Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» 23 листопада відбувся майстер-клас для педагогів «Техніка енкаустики, або восковий живопис». 
Енкаустика – техніка малювання, в якій сполучною речовиною для фарб є віск. Вона виникла ще у Стародавній Греції й була дуже популярною, адже воскові картини, нанесені розігрітими восковими фарбами й оплавлені на жаровні, були візуально реалістичними і фантазійними водночас, крім того, найбільш довговічними. У сучасному декоративно-вжитковому мистецтві ця техніка отримала нове життя та стає все більш популярною, адже такі речі, як воскова крейда і звичайна праска, роблять її більш доступною. 
Діти у мистецьких студіях із задоволенням опановують енкаустику &nd ... Читати далі »

Правда про козацтво України

Правда про козацтво України

У редакції «Слова» відбулася творча зустріч з Олександром Коцюбою – автором досліджень і наукових праць про відродження ідеології народовладдя. Він є учасником науково-практичних впроваджень у сучасній історії народу України в процесах законотворення і мирних дій: зборів; демонстрацій; референдумів; виборів на альтернативній основі. І творчої участі у Верховній Раді України, яка схвалила авторський проект альтернативного Закону України про вибори органів народовладдя (1989); основи Декларації (16.07.1990); суттєві доповнення і зміни у діючу тоді Конституцію (24.10.1990); Концепцію нової Конституції (19.06.1991); Акт проголошення незалежності України (24.08.1991); розглянутий парламентом України та опублікований в ЗМІ (1992) проект нової Конституції України для всенародного обговоре ... Читати далі »

Вшанували пам’ять Героїв України

Вшанували пам’ять Героїв України

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – пам’ятний день на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
За правління Віктора Януковича його відзначення фактично скасували, об’єднавши із Днем Соборності 22 січня. У 2014 році Президент Петро Порошенко відновив його офіційний статус, відтоді Україна одночасно згадує річниці Помаранчевої революції і Євромайдану.
На мітинг-реквієм біля адмінбудинку зібралися працівники райдержадміністрації, районної та міської рад, жителі Вишгородщини, щоб хвилиною мовчання вшанувати Героїв України, які віддали своє життя за свободу. 
До учасників заходу з промовами звернулися виконуючий обов’язки голови Вишгородської РДА Олексій Данчин, голова Вишгор ... Читати далі »

Перерахунок пенсій з 1 грудня 2018 року

Перерахунок пенсій з 1 грудня 2018 року

Законом України «Про державний бюджет України на 2018 рік» від 07.12.2017 № 2246-VІІІ встановлено, що з 1 грудня 2018 року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, буде підвищено з 1435,00 грн і становитиме 1497,00 грн. У зв’язку з цим органами Пенсійного фонду України буде проведено перерахунок пенсій, а також надбавок і підвищень до неї, розміри яких визначаються від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Будуть також перераховані мінімальні та максимальні розміри пенсій.
Отже, перерахунку підлягатимуть, зокрема:
мінімальні та максимальні розміри пенсій;
доплати за понаднормативний стаж, передбачені статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;
... Читати далі »

Футбольний сезон 2018 року завершено

Футбольний сезон 2018 року завершено

Дограно останні матчі чемпіонату, кубка та суперкубка Вишгородського району з футболу.
Сезон 2018 року виявився тріумфальним для дружного колективу «Вольт і Джоуль». За підтримки міського голови Олексія Момота команда під керівництвом двох братів Слободянюків (Олександра та Миколи)  в січні виграла  зимовий чемпіонат району з футзалу, а потім перемогла в чемпіонаті, поклавши при цьому золоті медалі в кришталевий кубок району. Згуртований досвідченими виконавцями та розбавлений молодими футболістами цей футбольний клуб вкотре довів, що є найсильнішим у районі. Велика заслуга в цьому є, безперечно, Олександра Безмалого,  який багато років підтримує цей колектив як на футбольному полі, так і поза ним.   
Єдиний клуб, який протягом усього сезону ... Читати далі »

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 241 242 »