Головна » 2014 » Серпень » 16

Виставка військового плакату

Виставка військового плакату

Військові дії на Сході країни поміняли життя чи не кожного з нас. Хтось захищає Батьківщину, хтось чекає із зони АТО батька, сина, брата…  Інші допомагають фінансово чи морально…
 
Колектив національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» теж не стоїть осторонь від подій, які зараз турбують кожного українця. Нещодавно у нас відкрилася нова виставка плакатів «Україна більше за життя», присвячена воїнам Національної гвардії. 
 

Допомога військовим не має політичного кольору

Допомога військовим не має політичного кольору

14 серпня відбулося засідання оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціального захисту мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які  переселяються у Вишго­родський район для тимчасового проживання у зв’язку з нестабільною ситуацією на території Автономної Республіки Крим, м.­ Севастополь, Донецької та Луганської областей, надання допомоги військово­службовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають в районі проведення антитерористичної операції.
 
16.08.2014

Життя після…

Життя після…

Коли я чую про волонтерів, які доправляють необхідне нашим бійцям на схід України, уява малює міцних хлопців-відчайдух, які багато чого вже побачили на цьому світі.
 
Насправді так – не завжди. Дві Ірини, Шугайло та Литовченко, допомагали побратимам під час Майдану гідності. Продовжують вони свою добру справу і сьогодні. Заснувавши благодійний фонд «З відкритим серцем у майбутнє», дівчата організовують та доправляють благодійні вантажі нашим землякам у зону проведення АТО. У цій праведній справі величезну допомогу їм надають члени Народної ради Вишгорода, Вишгородського району та співзасновн ... Читати далі »

16.08.2014

Не соромтесь звернутись за порадою…

Не соромтесь звернутись за порадою…

У житті кожної людини можуть трапитись ситуації, з якими важко, а іноді й просто неможливо справитись самостійно.  Найбільш ефективним способом розв’язати  проблему є звернення за послугами психолога.  Подіб­ні послуги віднедавна надає і Вишгородський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
 
«Хоча й побутує думка, що консультації психолога – це, швидше,  медична галузь, ніж соціальна, – говорить директор територіального центру Наталія Рудько, – однак насправді, вони нерозривні. І саме тому ми ввели  посаду ... Читати далі »

Амброзія – злісний бур’ян

Амброзія – злісний бур’ян

Амброзія полинолиста – злісний бур’ян, що розвиває могутню кореневу систему і надземну масу, зовнішнім виглядом нагадує полин звичайний. 
 
Амброзія полинолиста засмічує польові культури. Росте на узбіччях залізничних колій, шосейних і ґрунтових доріг, по берегах річок і ставків, на пустирях та інших необроблюваних землях, на вулицях, присадибних ділянках населених пунктів. Утворюючи велику наземну масу і кореневу систему, амброзія виносить з ґрунту дуже велику кількість поживних речовин і вологу. Це різко знижує врожайність сільськогосподарських культур.
 
... Читати далі »

Свято відзначили велогонкою

Свято відзначили велогонкою

Цьогоріч у зв’язку зі складним політичним та економічним становищем України й бойовими діями на Сході, здавалося б не час святкувати з концертами і феєрверками. Але у Вишгороді вирішили все-таки відзначити День міста спортивним святом, щоб залучити вишгородців до здорового способу життя.
 
Ідея гарна, тож втілювати її в життя запросили київські спортивні організації, щоб, зокрема, організувати велогонки для дітей і дорослих. Вишгородців, які займаються велоспортом, поки замало. Отож велогонка «Крітеріу ... Читати далі »

Час вимагає бути пильним

Час вимагає бути пильним

Увага – підозрілий предмет
 
Якщо Ви виявили підозрілий предмет, який, на Вашу думку, не повинен тут знаходитися, не залишайте цей факт без уваги. Він може виявитися вибуховим пристроєм.
 
Якщо Ви виявили у громадському транспорті річ, залишену без нагляду власника, опитайте людей, які перебувають поруч. Намагайтеся встановити, чия вона і хто її міг залишити. Якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водієві. Якщо В ... Читати далі »

Перша світова – забута війна, забуті герої

Перша світова – забута війна, забуті герої

У серпні нинішнього року весь світ згадує 100-річчя Першої світової вій­ни. Але в Україні Перша світова війна майже зовсім забута. В умовах великих соціальних та політичних змін ХХ століття писати про Першу світову було не актуально, а потім трагедії та слава битв Великої Вітчизняної війни затьмарили пам’ять про війну 1914 року. 
 
Але сучасники називали цю війну Великою і такою вона залишилась в країнах Західної Європи. На жаль, мало хто пам’ятає, що найбільші битви цієї війни (Галицька битва, Карпатська операція, Брусиловський прорив) проходили на території сучасної України. Історики при ... Читати далі »

«Веселі канікули» у добровольців

«Веселі канікули» у добровольців

Діти – майбутнє держави, народу, окремо взятої сім’ї, продовжувачі роду. Дбаючи про них, ми готуємо гідних громадян нашої держави і суспільства. 6 серпня діти оздоровчого табору «Веселі канікули» разом з настоятелем української греко-католицької церкви Вишгородської Богородиці отцем Тарасом Валахом та представником служби у справах дітей та сім’ї побували в гостях у військових, які формують батальйон добровольців, що поїдуть на схід. 
 
Погода видалася жаркою. Дітей зустріли сторічні сосни, вони, мов вартові, своїми кронами прикривали малих відвідувачів від палких сонячних пр ... Читати далі »