Головна » 2014 » Серпень » 16 » «Веселі канікули» у добровольців
10:16
«Веселі канікули» у добровольців
Діти – майбутнє держави, народу, окремо взятої сім’ї, продовжувачі роду. Дбаючи про них, ми готуємо гідних громадян нашої держави і суспільства. 6 серпня діти оздоровчого табору «Веселі канікули» разом з настоятелем української греко-католицької церкви Вишгородської Богородиці отцем Тарасом Валахом та представником служби у справах дітей та сім’ї побували в гостях у військових, які формують батальйон добровольців, що поїдуть на схід. 
 
Погода видалася жаркою. Дітей зустріли сторічні сосни, вони, мов вартові, своїми кронами прикривали малих відвідувачів від палких сонячних променів. Архітектурні споруди у заповіднику вразили своєю вишуканістю, багатством форм та добротно виготовленим оздобленням. Місцем зустрічі дітей з військовими стала лісова галявина на узбережжі Київського моря, де вже на них чекали господарі. Тут добровольці різного віку з усіх куточків України, багато з яких молоді, за покликом серця організувалися, щоб захищати рідну землю. Дивишся на них і бачиш, що в них зовсім немає страху, щирий патріотизм, відданість, самопожертва.
 
Із вдячністю й любов’ю за їх самовідданість діти підготували подарунки-обереги, виготовлені власноруч, та порадували військових веселими таночками і піснями. Отець Тарас подарував кожному образок Богородиці та сказав напутнє слово. 
 
У дітей була можливість не лише особисто познайомитись  з солдатами, потиснути їм руку, а й у спілкуванні з військовослужбовцями з’ясувати: чи є в них діти, скільки потрібно тренуватись, щоб стати сильними, чи жарко в таку спеку  в бронежилеті, скільки патронів у пістолеті, чи страшно, коли стріляють. Військові давали відповіді та порадували дітей подарунками:  вручили кожному військову флягу, для всіх спортивний інвентар, погодували смачними кавунами, персиками та сливами. 
 
Ми поверталися з відчуттям, що Україна є і буде, і жоден ворог, що хоче пошматувати її, нас не переможе. І ці діти творитимуть  нову націю. Бо сила – у нас самих.
 
Катерина ГРИЩЕНКО,
спеціаліст служби у справах дітей та сім’ї
Категорія: Україна | Переглядів: 417 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus