Головна » 2014 » Серпень » 16 » Допомога військовим не має політичного кольору
10:32
Допомога військовим не має політичного кольору
14 серпня відбулося засідання оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціального захисту мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які  переселяються у Вишго­родський район для тимчасового проживання у зв’язку з нестабільною ситуацією на території Автономної Республіки Крим, м.­ Севастополь, Донецької та Луганської областей, надання допомоги військово­службовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають в районі проведення антитерористичної операції.
 
Засідання вів в.о. голови Вишгородської РДА Вячеслав Савенок. У роботі взяли участь члени волонтерських та благодійних організацій, керівники структурних підрозділів РДА, представники установ, підприємств та суспільних організацій району. Цього разу до засідання долучився і представник Всеукраїнської організації «Крила Фенікса» Юрій Богдан.
 
– Мобілізація у районі йде згідно з планом, – зазначив помічник начальника відділення Вишгородського районного військового комісаріату Богдан Руденок, – формуються загони оборони, люди проходять облік та медогляд. Загалом із району стали до лав силових структур держави близько 400 військовозобов’язаних. Це і призовники, і добровольці. Існує проблема з тимчасовим військовим обліком вимушених переселенців із Криму та східних регіонів. У військкоматі зареєструвалася дуже невелика їх кількість. Тому прохання до тих, хто займається розміщенням переселенців: звертайте на це їхню увагу та ставте це однією з вимог.
 
– Сьогодні повертається додому частина тих військових, хто виконував обов’язок у зоні проведення АТО, – зазначила заступник голови РДА Валентина Духота. – Серед них є поранені. Солдати виконали свій обов’язок перед Батьківщиною до кінця, і ми в боргу перед ними та їхніми сім’ями.
 
Наше завдання – оточити їх турботою та увагою, надати необхідну допомогу та всіляко сприяти у вирішенні їхніх питань. І до цієї справи мають залучитися всі.
 
Представник Самооборони Вишгородського району Андрій Ганапольський повідомив, що близько двадцяти дітей, які мешкають у Межигір’ї, необхідно влаштувати до загальноосвітніх закладів та організувати їхнє підвезення. 
 
Як зазначила з цього приводу начальник відділу освіти району Світлана Чамро, ніяких перешкод з цього приводу немає. Батькам треба з відповідною заявою звернутися до навчального закладу, а відповідна сільрада має поставити цих дітей на облік. Що стосується підвезення, існує програма «Шкільний автобус», саме на це спрямована. Підвезення організовується, якщо відстань до школи більше трьох кілометрів. 
 
Крім того, було наголошено на необхідності забезпечення дітей шкільною формою та харчуванням у школі, а для батьків – у працевлаштуванні. Розглядалися питання надання матеріальної допомоги переселенцям та сім’ям мобілізованих військовослужбовців, звільнення від оплати за комунальні послуги.
 
Голова правління благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє» Ірина Литовченко, яка активно займається волонтерською діяльністю на Вишгородщині, подякувала за допомогу у вирішенні організаційних питань представникам райдержадміністрації. 
 
Присутній на зібранні керівник ТОВ «Кен-Пак Україна» Юрій Юров, який постійно співпрацює з багатьма установами та організаціями району, відгукнувся на прохання фонду «З відкритим серцем у майбутнє» про придбання для 72-ї механізованої бригади тепловізора «Pulsar Quantum HD 38S», адже цей прилад може врятувати не одне життя.
 
Представниця фонду «З відкритим серцем у майбутнє» Ірина Шугайло подякувала всім сільрадам району за забезпечення необхідним майном своїх призовників до зони АТО. Це і форма, і бронежилети, і каски, і біноклі тощо.
 
– Коли я чую, що від тих треба приймати допомогу, а від тих  не треба, що ті червоні, ті зелені, ті сині, я з цим не згодна, – зазначила Ірина Шугайло. – Моє завдання – зібрати необхідне для наших солдатів, а хто надасть цю допомогу – все одно, аби не «конвой білих камазів». Не треба ділитися, сьогодні ми робимо загальну справу. Крім того, я запрошую всіх на благодійний кон­церт за участі Алли Кудлай, Ніколи Петраша, Максима Кудлая та Марти Спіженко, що відбудеться  19 серпня о 19.00 у «Диво­світі» (колишній кінотеатр «Мир») м.Виш­город.
 
Підсумовуючи роботу, Вячеслав Савенок зазначив:
 
– Хоча потребує покращення робота «Вишгородського районного центру первинної медико-соціальної допомоги», наша робота постійно вдосконалюється, зникають всі, так би мовити, кути та нерівності. Як наслідок – на останньому засіданні оперативного штабу області голова облдержадміністрації Володимир Шандра відзначив доброчинну діяльність у нашому районі, як кращу в області. Дякую усім вам – представникам громадських волонтерських організацій, членам нашого штабу, керівникам районних служб за організаційну роботу та всім небайдужим громадянам – за надання всебічної матеріально-технічної допомоги нашим волонтерам. Ми вам віримо та довіряємо, наша співпраця поглиблюється і дає необхідний результат.
 
Інф. «Слова»
Переглядів: 603 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus